Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη η τρόικα

Ποιά δύο εκλογικά σενάρια παγώνουν την επόμενη δόση των πιστωτών προς τη χώρα μας

Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» βρίσκονται πλέον οι επίσημοι πιστωτές της χώρας, δηλαδή, όσοι συνιστούν την τρόικα, προκειμένου να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους αναφορικά με την τύχη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να «παγώσει» η αποστολή της επόμενης δόσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις:

Α) Εάν η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου δεν θα είναι αρκούντως ισχυρή, ώστε να πάρει τις επιβεβλημένες δύσκολες αποφάσεις ή

Β) Εάν η κυβέρνηση αυτή – όποια κι αν είναι αυτή – θέσει ανοικτά θέμα αμφισβήτησης του μνημονίου

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι σε περίπτωση που η βοήθεια από τους πιστωτες σταματήσει, το ελληνικό δημόσιο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πληρώσει τις ανελαστικές υποχρεώσεις του, δηλαδή να καταβάλει μεταξύ άλλων τους μισθούς και τις συντάξεις στην ώρα τους.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο μπερδεμένη στην περίπτωση που και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέσει θέμα κάλυψης των αναγκών ρευστότητας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Κι όπως διαβεβαιώνουν όσοι γνωρίζουν, το παραπάνω σενάριο κάθε άλλο παρά φανταστικό είναι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν πάνε να κουρεύονται......
    Άμα βουλιάξουμε εμείς, σίγουρα θα πάρουμε και πολλούς άλλους μαζί μας.....
    Η Αποκάλυψη είναι εδώ.....μάλλον ξεκίνησε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]