Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ρόλος του καθενός


Γράφει ο Ν. Λυγερός

Όποιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δώσει μια πραγματική μάχη για την πατρίδα του διότι ήταν πολύ νέος ή πολύ αδιάφορος, τώρα μπορεί να κάνει τα πάντα.
Με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο δράσης. Υπάρχουν προδότες, υπάρχουν ραγιάδες, υπάρχουν μαχητές ακόμα και ήρωες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Μπορεί ο καθένας να παίξει ένα σημαντικό ρόλο και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο.

Επιπλέον είναι ένας τρόπος να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του Ελληνισμού, διότι η έννοια της ΑΟΖ έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από μεγάλες ιδέες. Όποιος γράψει, μεταφράσει, οργανώσει διαλέξεις, πείσει τους δικούς του ότι ολόκληρη η πατρίδα μας παλεύει να αποκτήσει ΑΟΖ, θα μπορεί να λέει μετά ότι ήταν και αυτός σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν είναι πια ένα παράλογο όνειρο. Η ΑΟΖ έχει τα στοιχεία του οράματος για το οποίο αξίζει να παλεύεις όχι μόνο για σένα αλλά και για τους δικούς σου, και για τους επόμενους. Σε μια ανθρώπινη ζωή είναι σπάνιες αυτές οι στιγμές.
Επιπλέον, μέσω των εκλογών ο καθένας μπορεί να καταλάβει την εμβέλεια του εγχειρήματος και κατά πόσο αγγίζει όλο το έθνος μας. Δεν είναι απλώς ένα χόμπυ που έχει ο καθένας για να πεισθεί ότι υπάρχει μέσα στην κοινωνία.

Η ΑΟΖ δεν είναι μόνο για την κοινωνία αυτή, αλλά για τον ελληνικό λαό.
Είναι ένας αγώνας που απαιτεί μια υπέρβαση από τον καθένα για να αντιληφθεί το βάρος του και το βάθος του.
Είναι μια κίνηση που έχει μια συνέχεια και είναι επιπλέον εποικοδομητική για όλους μας.

Έχουμε τώρα τη δυνατότητα λόγω της επιστήμης, της τεχνογνωσίας και της τεχνικής να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε ριζικά τα δεδομένα και να ξεφύγουμε από την κοινωνική μιζέρια που καταπιέζει τον λαό μας.

Είναι λοιπόν απόφαση του καθενός να παίξει το ρόλο του για την πατρίδα του και το μέλλον μας.
Μπορεί ακόμα και να γίνει προδότης, αν το επιθυμεί, ή ραγιάς έτσι τουλάχιστον να ενισχύσει και τους εχθρούς που θα το έχουν γρήγορα ανάγκη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το να διεκδικούμε κάτι από πατριωτισμό, και να επικαλούμαστε τον πατριωτισμό των Ελλήνων για να αγωνιστούμε γι' αυτό, ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν είναι οι σωστές δεν είναι πάντα το καλύτερο. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον ατυχή πόλεμο του 1897, που δεν ήμασταν έτοιμοι για πόλεμο. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει όσους ξεσήλωσαν τον λαό να ξεκινήσει ένα απελευθερωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας, ότι δεν ήταν πατριώτες; Μυαλό όμως είχαν; Είμαστε έτοιμοι σε αυτή τη φάση να διεκδικήσουμε κάτι που μπορεί να απαιτήσει λ.χ. αυξημένες καταναλώσεις σε καύσιμα του στόλου (να μην αναφερθώ σε άλλα αναγκαία στρατιωτικής φύσης), όταν δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε φάρμακα, ίσως κι εμβόλια αύριο για τα παιδιά μας; Δεν είμαι αμελητέο, να επιλέξουμε το πεδίο και τη χρονική στιγμή, είναι βλακεία να μην το κάνουμε, ιδίως θα ήταν μεγαλύτερη βλακεία να επαναλάβουμε ένα λάθος για λόγους πατριδοκαπηλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω τον Κο Μανομενίδη σόφρωνα αλλά ούτε και γραικύλο.
    Δέ μιλάει κανείς για επιθετικές ενέργειες αλλά για εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και κάτω από διαπραγματεύσεις με τα όμορα κράτη. Το έκανε η Βρετανία με τη Νορβηγία και Δανία δεκάδες χρόνια πρίν, το έκανε το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία κλπ. αλλά και προσφάτως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Στον τομέα δέ της Ναυτικής και Αλιευτικής εκμετάλευσης ισχύει και η ζώνη των 200 μιλίων!!!!!!!!
    Η εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου διέπεται από συγκεκριμένα βήματα, συμφωνίες και υπογραφές. Ας μήν καθορίσουμε την ΑΟΖ με Τουρκία, μπορούσαμε και μπορούμε με Αίγυπτο, Λιβύη, Ιταλία ακόμα και Αλβανία στην αρχή. Σε μία διαπραγμάτευση θα συρθεί και η Τουρκία άσχετα από την έκβαση.
    Αλλά κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε και αυτό χρειάζεται στρατηγική και ΗΓΕΤΕΣ.
    Βγάζω το καπέλο στον κουμουνιστή Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της Κύπρου. Κατέλυσε το σχέδιο ΑΝΑΝ, έβαλε τη Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΝΕ, κατοχύρωσε την ΑΟΖ, υπέγραψε τις πρώτες συμφωνίες για εκμετάλευση των οικοπέδων, ανέδειξε το θέμα των περιουσιών.
    Αλήθεια οι δικοί μας ΗΓΕΤΕΣ τί έχουν να επιδείξουν; Λύση στο Σκοπιανό; Λύση στις γκρίζες ζώνες; Επιτυχίες στην οικονομία και ανταγωνιστικότητα της χώρας;
    και ο κατάλογος είναι μακρύς. Βρέστε ΕΝΑ, μόνο ΕΝΑ θετικό.
    Και το σπουδαίο είναι ότι αυτοί οι τόσο ΛΙΓΟΙ στη κυριολεξία θά ξανακυβερνήσουν!!!! Ψηφίστε τους για να κατεβάσουν κι΄άλλο το βιοτικό επίπεδο, την αποβιομηχάνιση, την εξάρτηση και να ανεβάσουν την ανεργία, τη φτώχια στο ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ που πρεσβεύουν.
    Τελος θέλω να πώ οτι η ΗΓΕΤΕΣ ανεβάζουν τους λαούς ενώ οι ΙΚΕΤΕΣ τους ταπεινώνουν.
    Ψάξτε να βρείτε ποιοί οι ΗΓΕΤΕΣ και ποιοί οι ΙΚΕΤΕΣ.
    Βασίλης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα γράφει και τα λέει και τα ξαναγράφει και τα ξαναλέει ο κ Λυγερός, όπως και ορισμένοι άλλοι εδώ και χρόνια.
    Το θέμα είναι, ότι κανείς μέχρι στιγμής από τα δωσίλογα καθάρματα, δεν προχωρεί σε καμμία κίνηση.
    Όλα τριγύρω αλάζουνε ... και όλα τα ίδια μένουν....
    Και ο Λαός στα μπάζα, υπ' ευθύνη του βέβαια για τα επερχόμενα......
    Τι να πούμε ... μόνο το κλασσικό, είμαστε άξιοι της τύχης μας και των ενεργειών τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας άφησα πέντε χρόνια να χαρείτε, και θα ήθελα να μου πείτε με τα σημερινά δεδομένα ποια είναι η άποψη σας.
    Προσωπικά θεωρώ ότι με τους λεονταρισμούς, χωρίς να έχουμε την πολεμική ισχύ να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι στην Τουρκία, ακόμη και τις πιο εύστοχες κινήσεις της Κύπρου στο θέμα της ΑΟΖ, το μόνο που κάνουμε είναι να διασυρόμαστε και να περιμένουμε εξωτερική βοήθεια που δεν θα έρθει εύκολα εάν πρώτα δεν ματώσουμε εμείς. Ουδείς είπε να μην ρυθμίσουμε την υφαλοκρηπίδα (διότι τα περί ΑΟΖ είναι παρεπόμενα της υφαλοκρηπίδας) με τις άλλες χώρες, όμως αυτό δεν θα σύρει την Τουρκία στις θέσεις μας. Κακώς το θέμα δεν λύθηκε από τους Καραμανλή και Μολυβιάτη και τους αφήσαμε να γλιστρήσουν το 2004, που ήθελαν να μπουν στην ΕΕ και είχαν δεσμευτεί να συμπροσφύγουμε στη Χάγη. Εφόσον αυτό το παράθυρο ευκαιρίας χάθηκε, η Τουρκία, η συγκεκριμένη Τουρκία με τον Σουλτάνο Ερντογάν που θεωρεί τους Τούρκους στρατιώτες αναλώσιμους, δεν έχει καμία δυσκολία να ρίξει μερικές δεκάδες στη φωτιά κι αυτό θα κάνει κι εμείς θα υποχωρούμε. Διότι εάν ξεκινήσουμε τον πόλεμο, θα έχουμε και την ευθύνη και καλώς ή κακώς οι αριθμοί δεν είναι υπέρ μας, πρέπει να το σκεφτούμε καλά, κι αυτό μας προκαλεί η Τουρκία να κάνουμε. Δεν ξεκινάει πόλεμο, κάνει ατυχήματα, απερισκεψίες, εδώ ο Ερντογάν είπε ότι "οι Αξιωματικοί του είναι θερμοκέφαλοι, να μην τους δίνουμε σημασία". Για τον Ερντογάν όλα όσα κάνουν είναι άνευ σημασίας και θα συνεχίσουν να τα κάνουν μέχρι να μας εξαναγκάσουν να πατήσουμε την σκανδάλη. Άλλο εάν θα ξεκινήσει η Τουρκία τον πόλεμο, διότι τότε δεν έχουμε επιλογή θα πολεμήσουμε και διατρανώνουμε ότι θα νικήσουμε, κι εμ πάσει περιπτώσει πατριωτικούς διθυράμβους μπορώ να κάνω κι εγώ, δέκα φορές καλύτερους, διότι σε αυτό διαφέρουμε από τους βαρβάρους, ότι δεν μετρούμε τον εχθρό στη μάχη" αλλά δεν ήρθε ακόμη εκείνη η ώρα και οφείλουμε εάν αγαπάμε την πατρίδα να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και τα όσα προσβλητικά, ανώνυμα κι ανέξοδα μου απαντήσατε σας τα επιστρέφω.
    Τα μαθήματα λοιπόν περί διεθνούς δικαίου, εάν γνωρίζετε από το μάθημα αυτό, να τα απευθύνετε σε άσχετους. Με την Τουρκία στο θέμα της υφαλοκρηπίδας δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε δίκιο, εφόσον δεν καταλήξουμε με έναν από τους παρακάτω τρεις όρους (i) είτε με διαπραγμάτευση (ii) είτε με διεθνές δικαστήριο ή τέλος (iii) με πόλεμο. Όλα τα άλλα τα χαρακτήρισα πατριδοκαπηλία και εμμένω στην άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πετρέλαιο είναι πάμφθηνο. Πανάκριβο το κάνουν οι ΦΟΡΟΙ για την κομμουνιστική ...αναδιανομή!
    Αρα δεν μας χρειάζεται να ΤΡΥΠΑΜΕ τον βυθό για να βρούμε χρυσάφι.
    Εάν γίνει μια δολιοφθορά η ζημιά σε έναν υποθαλάσσιο αγωγό , πάνε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά μας!
    Επομένως καμία αψιμαχία με τους Τουρκους και κανένας αγωγός στην θάλασσα.
    Ούτως η άλλως ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ!
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ γιατι;
    Να διώξουμε τις πολιτικές που μας καταδυναστεύουν απαιτείται!
    Να ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ τους ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ!
    Το χρυσάφι είναι στην τροφή που μας προσφέρει η θάλασσα και στον τουρισμό με μικρομεσαίες Ελληνικές ατομικές επιχειρήσεις για να μοιράζεται ο πλούτος στους πολλούς Ελληνες και όχι στο παγκόσμιο διεθνιστικό κεφάλαιο ξένους μεγαλοτραπεζίτες !

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΟ ΜΑΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ,
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]