Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bundesbank: Τα χρεωμένα κράτη να χάνουν την εθνική τους κυριαρχία


Τα ευρωπαϊκά κράτη που θα παραβιάζουν τα όρια σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το κρατικό χρέος θα πρέπει να χάνουν τη δημοσιονομική τους κυριαρχία και η ευθύνη για τον προϋπολογισμό δεν θα πρέπει να είναι πλέον στα εθνικά κοινοβούλια, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε τη Δευτέρα σε ομιλία του το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, Αντρέας Ντόμπρετ.

Σε ομιλία του στο International Bankers' Club, στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε ότι πολλά κράτη μέλη της Ευρωζώνης δεν σεβάστηκαν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αντ' αυτού στο εσωτερικό της ζώνης επικράτησε η συμπεριφορά ότι «δεν θα σε τιμωρήσω σήμερα αν δεν με τιμωρήσεις εσύ αύριο».

Ο κ. Ντόμπρετ είπε ότι μεσοπρόθεσμα είναι επικίνδυνο το φαινόμενο τα κράτη με προβλήματα χρέους να περιμένουν να λάβουν βοήθεια «ότι και να γίνει» και πως τα όλο και μεγαλύτερα πακέτα στήριξης δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Αυτή η στρατηγική έχει όρια, προσέθεσε, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση για την "εκτύπωση" χρήματος (από την ΕΚΤ) είναι επικίνδυνη, καθώς η χρήση των πηγών μίας κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοδότηση του κρατικού χρέους, «όχι μόνο δεν επιλύει προβλήματα, αλλά αντιθέτως δημιουργεί νέα».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τα ευρωπαϊκά κράτη που θα παραβιάζουν τα όρια σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το κρατικό χρέος θα πρέπει να χάνουν τη δημοσιονομική τους κυριαρχία και η ευθύνη για τον προϋπολογισμό δεν θα πρέπει να είναι πλέον στα εθνικά κοινοβούλια, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο"

    Αυτά είπε σε ομιλία του στο International Bankers' Club, στο Λουξεμβούργο ο Γερμανός Αντρέας Ντόμπρετ.

    Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Το είχαν κάνει οι Βρετανοί, όταν υποχρέωσαν λόγω υπέρογκου δανεισμού την Τουρκία να τους "ενοικιάσει" την Κύπρο. Οι αποικιοκράτες εισέπρατταν όλους τους οικονομικούς πόρους της Κύπρου έναντι ευτελέστατου ποσού - οι Κύπριοι πλήρωναν και φόρο υποτελείας μέχρι το 1930 - και είχαν τους είλωτες να ζουν με ψίχουλα.

    Επέλεξαν το Αγγλικό Δίκαιο διότι κανένα άλλο Δίκαιο ανά τον κόσμο δεν είναι τόσο απάνθρωπο και δεν τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Υπάρχει αυτό το άθλιο προηγούμενο της αγοράς ανθρώπων και γης και αυτό θα εφαρμόσουν.



    Αν το Ταμείο της Τρόϊκα δεν εισπράττει αυτά που οι λογαριασμοί δείχνουν, θα αυξάνει κάθε φορά την είσπραξη των Δημοσίων εσόδων. Και οι αχυράνθρωποι θα διαπραγματεύονται, διότι αυτά που μένουν δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι δημόσιες παροχές και ανάγκες. Τότε θα τους δοθεί η λύση : Νοικιάστε μας για 30 χρόνια την Κέρκυρα, τη Μύκονο, τη Ρόδο, την τάδε και τάδε περιοχή και τα τοιαύτα. Τι θα κάνουν οι αχυράνθρωποι; Θα τους τα δώσουν ή δεν θα τους τα δώσουν;

    Απορώ, διότι ουδείς εκ των αντιμνημονιακών οικονομολόγων κλπ. δεν αναφέρει το προηγούμενο της Κύπρου. Όσο για τους μνημονιακούς, αυτοί μια ζωή αλληθώριζαν προς τα πολιτισμένα κράτη της Δύσης και σέρνονταν στα πόδια των δουλέμπορων τοκογλύφων.

    Να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο, την εποχή εκείνη,
    το 90% των κατοίκων ήταν Έλληνες και μόνο ένα 10% Μωαμεθανοί. Δεν εθεωρείτο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας κτήση των Οθωμανών, και ο γεωργοκτηνοτροφικός πλούτος της όχι σπουδαίος.

    http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/02/blog-post_8327.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]