Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία τους στη Συρία!


Ιστοσελίδες CNN Blogs και ΑΒC News

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μπλογκς του CNN και στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού ABC News, τα οποία επικαλούνται αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κλείσει την πρεσβεία τoυς στη Συρία και απομάκρυναν όλους του διπλωμάτες από το κτίριο.

Οι ιστοσελίδες αναφέρουν ότι το υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ αποφάσισε ήδη πριν από μερικούς μήνες να μειώσει το προσωπικό της πρεσβείας στη Δαμασκό. Μετά την τελευταία μείωση, που έγινε τον Ιανουάριο, έμειναν στην πρεσβεία μόνο 17 άτομα. Η τελευταία κίνηση έγινε χθες, Δευτέρα, όταν απομακρύνθηκαν από τη χώρα τα περισσότερα από τα εναπομείναντα 17 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, Robert Ford. Κάποιοι έφυγαν δια ξηράς, συνοδευόμενοι από κονβόι αυτοκινήτων, μέχρι την γειτονική Ιορδανία, και άλλοι με πτήση από Δαμασκό.

Οι συριακές αρχές ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της πρεσβείας, αφού οι υπάλληλοι είχαν απομακρυνθεί ακίνδυνα από τη χώρα.

Οι ανώνυμοι αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι η επιδείνωση της κατάστασης κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της πρεσβείας στη Δαμασκό. Η πρεσβεία βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχαν φόβοι για χτύπημα από μέλη της Αλ Κάιντα, τα οποία εικάζεται ότι βρίσκονται πίσω από μια σειρά από τρομοκρατικά χτυπήματα στη συριακή πρωτεύουσα.

Το κτίριο της πρεσβείας είχε γίνει στόχος οπαδών του προέδρου Assad τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο πρέσβης αψήφησε το περιοριστικό μέτρο, σύμφωνα με το οποίο του απαγορευόταν η έξοδός του από την πρωτεύουσα, και επισκέφθηκε την πόλη της Χάμα, όπου είχαν κλιμακωθεί οι ταραχές. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε τότε έξω από την πρεσβεία προκάλεσε φθορές στο εξωτερικό του κτιρίου και κατέβασε για αρκετή ώρα την αμερικανική σημαία, προτού αποκατασταθεί η τάξη.

Η πρεσβεία στη Δαμασκό φυλάγεται από Σύριους φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, άργησαν να αντιδράσουν. Οι Αμερικανοί απηύθυναν κατηγορίες εναντίον των συριακών αρχών, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, βρίσκονταν πίσω από εκείνη την επίθεση.

"Η κυβέρνηση έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων της, στην προσπάθειά της να ελέγχει τα διάφορα στοιχεία που επιδίδονται σε βίαιες ενέργειες στη χώρα," δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την μια από τις ανώνυμες πηγές, η απόφαση για το κλείσιμο επικυρώθηκε από την υπουργό Εξωτερικών, Hillary Clinton.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, έχει δηλώσει ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί το πρόβλημα των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Συρία, χωρίς να υπάρξει ανάγκη να καταφύγει κανείς σε εξωτερική στρατιωτική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, στην περίπτωση της Συρίας δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το σχέδιο στρατιωτικής δράσης που εφήρμοσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Λιβύη, ένα σχέδιο το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση του Muammar Gaddafi από την εξουσία πέρυσι.

Ο πρόεδρος δήλωσε στην εκπομπή "Today" του αμερικανικού καναλιού NBC ότι, μετά από διαπραγματεύσεις με τη Συρία, δεν αποκλείεται να είναι πιθανή μια εξεύρεση λύσης.

Ο Οbama υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της βίας στη συγκεκριμένη χώρα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν "αμείλικτες" στην απαίτησή τους να απομακρυνθεί από την εξουσία ο πρόεδρος, Bashar Al-Assad.

Ωστόσο, το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε υποστηρίξει ο Obama απορρίφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βέτο από τη Ρωσία και την Κίνα.

Το ψήφισμα, εάν είχε περάσει, θα είχε στηρίξει ένα σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου το οποίο στόχευε στο να εξαναγκάσει τον Αssad να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής μετάβασης στη δημοκρατία, προς όφελος της χώρας του, που αυτό το διάστημα μαστίζεται από τη βία.

Αποθέωση του Ρώσου ΥΠΕΞ από χιλιάδες κόσμου

Λόγω της ψυχολογικής προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την επερχόμενη Νατοϊκή επέμβαση, τα “ανεξάρτητα” ελληνικά Μ.Μ.Ε. μεταδίδουν μόνο σκηνές αιματοχυσίας από τη Συρία…

Σήμερα λοιπόν, ο Ρώσος Υπ.Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατέφθασε στη Συρία μετά το Σινορωσικό βέτο, και στο βίντεο που μεταδίδει το Reuters γίνεται δεκτός με επευφημίες από το Συριακό λαό…

Η Ρωσία και η Κίνα φυσικά στηρίζουν τον Άσαντ και το απέδειξαν με το βέτο…Και μεγάλο μέρος του λαού όπως φαίνεται στις εικόνες…Παρ’όλα αυτά κάποιοι οδήγησαν τη Συρία στον Εμφύλιο και προετοιμάζουν τις Δυτικές συνειδήσεις με κάλπικες ειδήσεις…





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]