Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τhe Telegraph: H Eλλάδα στα πρόθυρα κατάρρευσης


Των Robert Winnet και James Kirkup
The Telegraph
2/11/2011
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Η Ελληνική Κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης χθες το βράδυ αφού μια "εξαιρετικά ριψοκίνδυνη" απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα θέτει σε διαβούλευση τα σχέδια για νέο μηχανισμό στήριξης προκάλεσε αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές ανά τον κόσμο.

Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα αναζωπύρωσε φόβους για την εξάπλωση της νομισματικής κρίσης. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώθηκε θεαματική πτώση, ενώ το κόστος δανεισμού της Ιταλίας χτύπησε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές προειδοποιήθηκαν ότι θα γίνονταν "αποκαλύψεις" για προσπάθειες να διασωθεί το ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δέχθηκε κλήσεις από τα μέλη της κυβέρνησής του να παραιτηθεί, εν μέσω φόβων ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν κατά του μηχανισμού στήριξης και των εκτεταμένων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που απαιτούν οι δανειστές. Καθώς η πολιτική στην Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος, εκφράζονται έντονες πολιτικές διαμαρτυρίες, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να αντικαταστήσει τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων με αξιωματικούς που φέρονται ως υποστηρικτές του Παπανδρέου.

Η υπερίσχυση του "Όχι" στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να σημάνει την αναγκαστική αποχώρηση της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξία του ευρώ και αφαιρώντας τρισεκατομμύρια από την αξία των μετοχών και των δανείων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η νέα παγκόσμια κρίση επισκίασε την δημοσιοποίηση των απρόβλεπτα θετικών οικονομικών δεικτών στη Βρετανία. Η βρετανική οικονομία σημείωσε αύξηση κατά 0,5 % κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σχεδόν διπλάσια από την αύξηση που αναμενόταν από τους οικονομολόγους. Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να επιβραδυνθεί και, ενδεχομένως, ακόμη και να διολισθήσει και πάλι σε ύφεση λόγω της κρίσης της Ευρωζώνης.

Σε μια συνεδρίαση του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός, David Cameron, είπε στους υπουργούς να "ανασκουμπωθούν" και να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εφαρμογή των απαραίτητων σχεδίων για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα χθες, τουλάχιστον δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπανδρέου απείλησαν ότι θα αυτομολήσουν, πράγμα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος. Η κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι πιθανό να οδηγήσει σε εκλογές τον επόμενο μήνα, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για τη ύπαρξη νέας συμφωνίας για μηχανισμό στήριξης και περαιτέρω καθυστέρηση οποιασδήποτε τελικής έγκρισής της.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την Ελληνική Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να πολιτικοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία εν μέσω απειλών για τη θέση του Παπανδρέου. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα βίωσε μια περίοδο στρατιωτικής δικτατορίας από το 1967 έως το 1974. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, η Κυβέρνηση πανικοβλήθηκε από το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες ανάρτησαν δημόσια φωτογραφίες αρχηγών των ΕΔ σε κάποιες περιοχές της Αθήνας.

Δεδομένου του πανικού που ήδη επικρατεί στις αγορές, η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κυριαρχήσει στις συνεδριάσεις της ομάδας G20 αύριο. Ο δείκτης FTSE 100 των βρετανικών μετοχών υποχώρησε χθες κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά σημειώθηκε πτώση 5,4 %, στη γερμανική 5%, και στην ιταλική περίπου 7%.

Ο David Cameron και οι υπόλοιποι ηγέτες χωρών φέρεται ότι ενημερώθηκαν για την ανακοίνωση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα από δελτία ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ανώτερα στελέχη της Βρετανικής Κυβέρνησης χαρακτήρισαν την κίνηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας ως "εξαιρετικά απερίσκεπτη".

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα θα ενισχύσει την "αστάθεια", πράγμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη Βρετανία. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προβούν επειγόντως σε μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση του χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ ο πρόεδρος Obama πετάει σήμερα το απόγευμα για Γαλλία, όπου θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γαλλίας και Γερμανίας.

Πηγή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!!!!!!!!!!
    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ "ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αναρωτηθεί κάποιος ποιοι ακριβώς είναι αυτοί, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των φοιτητών των διάφορων πανάκριβων Χάρβαρντ;

    Κουτορνίθια, που είναι γόνοι διεφθαρμένων αξιωματούχων όλου του κόσμου. "Γιωργάκηδες" και "Κωστάκηδες" από όλες τις "Μπανανίες" του κόσμου.

    Δίπλα στο παιδί του δικού μας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα υπάρχει το παιδί κάποιου δολοφονικού Ίντι Αμίν ή το παιδί κάποιου διεφθαρμένου Μουσάραφ.

    Δίπλα στον Βαλκάνιο Κυριάκο, ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ με τα χρήματα της αποστασίας, μπορεί να υπάρχει ένας Λατινοαμερικάνος Ραούλ, ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ με χρήματα κάποιου πραξικοπήματος.

    Συμφοιτητές και φίλοι είναι όλοι αυτοί μεταξύ τους.
    "Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει".
    Τα παιδιά αυτών που ελέω ΗΠΑ και ΔΝΤ κυβερνούν τα κράτη του κόσμου.
    Οι ίδιοι, που παίρνουν τα "δάνεια" του εξωτερικού, είναι οι ίδιοι που καθορίζουν τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας τους.
    Οι ίδιοι παίρνουν τις "βοήθειες" του εξωτερικού και οι ίδιοι υπολογίζουν μόνοι τους τούς μισθούς τους και άρα το πώς θα καταναλωθούν αυτές οι "βοήθειες".
    Ανάμεσα λοιπόν στις επιλογές των διεφθαρμένων είναι και οι σπουδές των παιδιών τους.
    Εκτός από τα χρήματα, τα οποία θα γίνουν γιώτ ή καταθέσεις στην Ελβετία, θα πληρωθούν και δίδακτρα Κολεγίων.
    Με χρήματα τύπου Μάρσαλ και ΔΝΤ σπουδάζουν τα παιδιά των κτηνών στις ΗΠΑ.

    Όλη αυτή η πρακτική στηρίζεται στην εκ των έσω προδοσία των κρατών και των λαών τους.
    "Γιωργάκηδες" και "Κωστάκηδες" προδίδουν τους λαούς τους, προκειμένου να τους υποδουλώσουν στους ιμπεριαλιστές.

    Ποια είναι τα τριάντα "αργύρια" της προδοσίας;

    Για άλλους είναι χρήματα από μίζες και προμήθειες και για άλλους κρατικά πόστα και αξιώματα.
    Πώς αλλιώς θα μπορούσε ένα "καθυστερημένο" —όπως ο Γιωργάκης— ή ένα "λαίμαργο" —όπως ο Κωστάκης— να κυβερνήσουν έναν λαό όπως οι Έλληνες;

    Σε κανονικές συνθήκες τέτοιοι άχρηστοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν όχι απλά να διακριθούν μέσα σε μια κοινωνία, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν.

    Ο ένας είναι για να σκουπίζει συνεδριακούς χώρους και ο άλλος για να συμπληρώνει τη γέμιση σε τυρόπιτες.

    Ο ένας είναι για να κάνει ποδήλατο στο όριο της ισορροπίας και ο άλλος για να ρεύεται απλωμένος σε τέσσερις καρέκλες.

    Και όμως αυτοί οι άνθρωποι κυβέρνησαν την Ελλάδα.

    -----------------------------------------------
    Η προδοσία του Giorgo συνεχίζεται
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]