Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΟΖ: Σημαντικά τα αποθέματα πετρελαίου στο οικόπεδο 12


Οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου περιλαμβάνει το κοίτασμα στο οικόπεδο “Αφροδίτη” ή οικόπεδο 12, της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής της εταιρείας Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο επικεφαλής της εταιρίας που εδώ και περίπου δύο μήνες πραγματοποιεί γεωτρήσεις για τον εντοπισμό και έρευνα των κοιτασμάτων προς εκμετάλλευση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Κύπρο, φάνηκε επίσης πολύ αισιόδοξος για τα κοιτάσματα του ισραηλινού οικοπέδου “Ταμάρ”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στο ισραηλινό οικόπεδο "Λεβιάθαν", που απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από το κυπριακό οικόπεδο, έχουν ανακαλυφθεί περισσότερα από 16 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. "Μπορεί να είναι υπερβολικό να πιστεύουμε ότι η εξέλιξη θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και στο οικόπεδο "12" της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά είμαστε αισιόδοξοι". Ο ίδιος παραθέτοντας τα στοιχεία, επεσήμανε ότι αναφέρεται στις εργασίες της εταιρείας στο Ισραήλ, επειδή, όπως είπε, από εκεί η εταιρεία οδηγήθηκε στην Κύπρο.

"Ήμασταν αρκετά τυχεροί με την εξεύρεση γιγάντιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει και στην Κύπρο", ανέφερε. Τέλος, είπε ότι η κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το οικόπεδο στην ακτή είναι μια πρόκληση από μηχανικής άποψης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της εταιρείας, το πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο μέσο για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, είναι η κατασκευή μιας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου. "Υπολογίζουμε ότι μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θα παράγει πέντε εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου το χρόνο, θα κοστίσει γύρω στα 10 δισ. δολάρια" δήλωσε ο διευθυντής της Noble. Η χρήση του θα οδηγήσει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτό καύσιμο και η μονάδα θα είναι έτοιμη σε τέσσερα χρόνια.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]