Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοψήφισμα μπούμερανγκ!

Τον τρόμαξε η αντίδραση του λαού στην «Συμφωνία» που υπέγραψε στις 26 του Οκτώβρη. Στη σκακιέρα, τα πιόνια του είναι μετρημένα, μετά τα αλλεπάλληλα σφάλματά του. Κάποιος του σφύριξε την τελευταία κίνηση, που έπρεπε να κάνει για να φέρει τον αγανακτισμένο λαό, τους απαιτητικούς δανειστές, τις ανάλγητες αγορές σε θέση ματ. Επιπόλαιος και απροετοίμαστος, όπως πάντα, το ξεστόμισε: Θα κάνω δημοψήφισμα για την «Συμφωνία» που υπέγραψα.

Η αναγελία και μόνο του τυχοδιωκτικού δημοψήφισματος που πρότεινε ο ΓΑΠ, με κύριο στόχο τη παραμονή του στην εξουσία, χωρίς να συνεννοηθεί με κανένα από τα μέλη του Υ.Σ. , με κανένα από τους ηγέτες της Ε.Ε., προκάλεσε αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, τις οργισμένες αντιδράσεις ξένων ηγετών και τα απαξιωτικά σχόλια όλων των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται στην πρωτοβουλία αυτή του ΓΑΠ ως ακόμη μια απάτη των Ελλήνων!

Μπρός στο ορυμαγδό των αντιδράσεων συγκάλεσε το Υ.Σ. για να δει πως θα συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Γιατί θα έμαθε, υποθέτω, ότι σύμφωνα με το αρθρ. 44 του Συντάγματός μας, δημοψήφισμα για δημοσιονομικά θέματα δεν επιτρέπεται. Όμως ο πρίγκηπας δεν έπρεπε να μείνει ακάλυπτος. Έβαλε λοιπόν το Υ.Σ. να συνεδριάζει μέχρι τις 3 η ώρα το πρωί για να καταλήξει, με την βοήθεια και των συνταγματολόγων εκ των μελών του, σε μια εκτός τόπου και χρόνου πρόταση. Το δίλημμα του δημοψηφίσματος θα είναι: « θέλουμε να μείνουμε ή να φύγουμε από την Ε.Ε.»

Αυτό κατάλαβαν τα μέλη του Υ.Σ. από τον ξεσηκωμό του κόσμου μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας» της 26ης Οκτωβρίου ότι είναι το πρόβλημα; Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ε.Ε. ή όχι; Αυτοί πήραν αυτήν την απόφαση για το δίλημμα του δημοψηφίσματος ή το ΚΚΕ;
Είναι προφανές ότι από τους αλλοπρόσαλλους πολιτικούς ελιγμούς της ηγετικής ομάδας τους τα μέλη του Υ.Σ. βρίσκονται, πλέον, σε σύγχυση. Πρέπει να τους πούμε, με όλο τον σεβασμό προς τα αξιώματα τα οποία κατέχουν ότι: το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε., αλλά αν θα πρέπει να μας κυβερνάνε αυτοί!

Όμως αυτό δεν λύνεται με δημοψήφισμα, αλλά με εκλογές!


Τον καλούν τώρα οι ηγέτες της Ε.Ε. στις Κάννες να δώσει εξηγήσεις. Θα πάει λοιπόν να τους πεί να μην ανησυχούν διότι η απάντηση στο δίλημμα που θα θέσει το δημοψήφισμα είναι απολύτως προβλέψιμη. Πάνω από 90% του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα επιθυμεί την παραμονή μας στην Ε.Ε. Οι κουτόφραγκοι θα πεισθούν και οι αγορές θα ηρεμήσουν...

Ο άνθρωπος δεν παίζεται: Τότε που εμείς ζητούσαμε δημοψήφισμα, τον Μάιο του 2010, για να αποκτήσει η Κυβέρνησή του δημοκρατική νομιμοποίηση, πρίν την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης, μας αγνόησε. Μετά από κάποιους μήνες αναφέρθηκε, καθυστερημένα, ο Χάρης Καστανίδης στο θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Κυβέρνησης, χωρίς πάλι ο ΓΑΠ να κάνει οτιδήποτε. Όταν η αυταρχική, καταστροφική πολιτική του προκάλεσε το κίνημα των αγανακτισμένων, θυμήθηκε το δημοψήφισμα και ψήφισε νόμο για τους όρους και διαδικασίες διεξαγωγής του.

Συνηθισμένος να του βγαίνουν τα εκβιαστικά διλήμματα πιστεύει ότι και αυτή την φορά θα του περάσει. Οπότε θάχει να λέει επι πλέον, ότι με το δημοψήφισμα νομιμοποίησε, έστω εκ των υστέρων, τις αντισυνταγματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει μέχρι τώρα.

Η διαφορά είναι όμως, ότι αυτή τη φορά, δεν έχει να κάνει με ευεπίφορους σε εκβιασμούς βουλευτές. Έχει να κάνει με τον ίδιο το Λαό! Τον Λαό, που πια δεν εκπροσωπούν αυτοί οι βουλευτές του, μιας και δεν τολμούν ούτε να εμφανιστούν μπροστά του. Ας δούμε λοιπόν αν ο Λαός θα αφήσει να του περάσει κι αυτό του το καπρίτσιο.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, που ο ίδιος ψήφισε: « το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής.

Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, η προσέλευση των ψηφοφόρων θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 40%, ενώ στην περίπτωση δημοψηφίσματος για ψηφισμένα νομοσχέδια η προσέλευση στην κάλπη πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 50% του εκλογικού σώματος.»

Νομίζετε ότι ο Λαός θα αποδεχθεί και αυτό τον κορυφαίο εκβιασμό; Η αποχή θα είναι σαρωτική και το δημοψήφισμα θα είναι σαν να μη έγινε ποτέ στέλνοντας τον εμπνευστή του στα αζήτητα της Ιστορίας!

Το κακό είναι ότι η τυχοδιωκτική αυτή κίνηση του ΓΑΠ, για να κρατηθεί στην καρέκλα του, μπορεί να προκαλέσει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Ωστόσο με την απομάκρυνση του ΓΑΠ και της παρέας του, από το τιμόνι της χώρας, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, όποιο κι αν είναι πρόσκαιρα το κόστος μιας άτακτης χρεοκοπίας.

Δημήτρης Ματσικούδης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]