Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου αυτοκτόνησε


Η τάξη που επήλθε στο ευρωπαϊκό χάος πριν από μια εβδομάδα, δεν κράτησε για πολύ. Αντικαταστάθηκε από το ελληνικό χάος, το οποίο πυροδότησε η ακατανόητη απόφαση του Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα.

Αντί να ξεκινήσει την εφαρμογή της σκληρής, από πλευράς κοινωνικών συνεπειών, συμφωνίας των Βρυξελλών, ο κος Παπανδρέου προσπαθεί να αναπαραστήσει την ένδοξη «έξοδο του Μεσολογγίου», που σημάδεψε την επανάσταση του 1821.

Η ανακοίνωσή του μεταβιβάζει στους Έλληνες πολίτες την πολιτική ευθύνη για διλήμματα του τύπου «δραχμή ή ευρώ», «ευρωζώνη ή περιθωριοποίηση», και «φτώχεια ή πείνα».

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια προσπάθεια του Παπανδρέου να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις για το Πασόκ, και να ελαχιστοποιήσει την κριτική έναντι των μελών της κυβέρνησής του, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ψήφο εμπιστοσύνης, πείθοντας του βουλευτές του, ότι η ευθύνη δεν είναι πλέον δική τους.

Η ευθύνη τώρα είναι της κοινωνίας. Και πιο θα είναι το αποτέλεσμα; Βραχυκύκλωμα της κυβέρνησης, ατέλειωτες πολιτικές συζητήσεις στα ΜΜΕ, παντελής θεσμική παράλυση, και μια τεράστια αναστάτωση στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα θέσει το λογικό ερώτημα: Ισχύει ακόμη η συμφωνία των Βρυξελλών ή όχι;

Μεταξύ των διάφορων σχολίων, έχει ακουστεί και αυτό περί πολιτικής ανωριμότητας, οπισθοχώρησης, και στρατηγικής απόφασης για διακοπή της διακυβέρνησης.

Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο αξιοπερίεργο, όχι τόσο διότι δεν θα τεθεί κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα, όσο διότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πλαίσιο ή κάποια αναφορά, όσον αφορά στο περιεχόμενό του.

Ένα δημοψήφισμα μπορεί να εκτόνωνε την κατάσταση τον περασμένο Μάιο. Σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βόμβα Μολότοφ που θα εκραγεί στα χέρια της κυβέρνησης.

Μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί και άκυρο, αν συμμετάσχει λιγότερο από το 40% του εκλογικού σώματος. Ακόμη όμως και αν το ποσοστό συμμετοχής είναι μεγαλύτερο, το αποτέλεσμα μπορεί να αγνοηθεί. Άλλωστε, οτιδήποτε εγκρίνεται με ποσοστό λιγότερο από το 55% του εκλογικού σώματος, δεν είναι δεσμευτικό αλλά απλά συμβουλευτικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε πως θα κάνει οτιδήποτε (θεσμικά) μπορεί για να σταματήσει αυτόν τον εκβιασμό, και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, που αποτελούν την μόνη λύση για ένα νομιμοποιημένο αποτέλεσμα.

Ο κος Παπανδρέου μπορεί να πάρει πίσω την απόφασή του, αλλά μάλλον δεν θα το κάνει, διότι έτσι θα εξαφανίζονταν ως πολιτικός αρχηγός. Εξάλλου, μάλλον πιστεύει πως θα μπορέσει να κερδίσει μια ψήφο εμπιστοσύνης, προφυλάγοντας τα νώτα του με ένα δημοψήφισμα, και επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Τα λάθη αυτής της κυβέρνησης, και οι ερασιτεχνισμοί της, έχουν νομιμοποιήσει την ρητορική της αριστεράς, δημιουργώντας ένα κλίμα κοινωνικής αναστάτωσης, αντίστοιχο με αυτό των γεγονότων του 1965.

Προφανώς πλησιάζουμε στο τέλος της ελληνικής μεταπολίτευσης, με την κυβέρνηση να ζει τις τελευταίες ημέρες της, αν όχι ώρες.

Όλα τώρα δείχνουν πως οι εκλογές αποτελούν τη μοναδική λύση που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και τη εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφτηκαν.

Η υψηλού κινδύνου πολιτική μανούβρα του πρωθυπουργού, καταστρέφει την κυβέρνησή του, και το δημοψήφισμα αποτελεί την πολιτική αυτοκτονία του.

Μιχάλης Αγγελόπουλος (The European Movement) στο BBC

Απόδοση: S.A.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. καποια στιγμη θα βαπτιστει η σαμαροσκονη σε αγωνιστη του εθνους?
    οπως και η κοπρια των πρεσβειων μετηλαχθη, σε.. λεφτα υπαρχουν?
    αλλωστε και τα ποσοστα χωρις το βαπτισμα δεν βλεπονται..
    ποιος θα καθαρισει την κοπρο του Αυγειου?
    ποιος θα σκοτωσει τον προκρουστη?
    διαβαστε τους μυθους να δειτε πως ειναι η ζωη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος της μεταπολίτευσης Ναί!
    Συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδος και συνέχιση της εξαθλίωσης μέχρι να εξαφανιστεί ο ήδη εξαθλιωμένος λαός της με τίποτε! Κατηγορηματικότατα ¨Όχι, διότι έχει σειρά η ώρα των δικαστηρίων για όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την Εθνική μειοδοσία! Κατηγορία; εσχάτη προδοσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..τι λεει (το πανο επανω) η δουλεια σε σκλαβωνει.
    & η εργασια σε ελευθερωνει..?
    & η στρευλη ερμηνεια.. χωριζει τους ανθρωπους σε δυο στρατοπεδα..απο ΕΝΑ που ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα καθεστωτα δεν φευγουν αλλα εκδιωκονται και το γενικοτερο καθεστωσ τησ μεταπολιτευσησ θα εκδιωχθη με ασκημο τροπο ασ ειμασται ετοιμη για αγωνεσ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ,

    1.Η "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ....

    2. Ή ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ .....

    .... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΑΠΟΚΤΉΣΟΥΜΕ", ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ "ΦΤΩΧΙΑ" "ΠΕΙΝΑ" ΚΑΙ "ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ" ???? !!!

    ...ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ?!?!?
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ???
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ" ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ?!?!?!

    ..... ΕΧΩ "ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ" ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΠΑΛΙ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ !!!

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ !!!!!
    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" (ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΥΣΙΚΑ), ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΩΣ" ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ !!!!!!

    ΤΙ ΡΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ????
    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ .....

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ) ....
    ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ, ΕΤΟΙΜΩΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ "ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ" " ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?!?!?

    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ .....

    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, ΠΡΙΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!!!

    ΤΙ ΛΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ?!?!?
    (ΒΛΕΠΕ, "ΚΑΖΑΚΗΣ" - ΦΘΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ .... !!!!!!! (ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟΝ) ....
    (ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ))

    ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ?!?!?
    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΠΙΑ ΑΝ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ?!?!?


    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 'ΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ .....

    .... ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ !!!!!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΥΛΟ ....
    Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΩΡΑ .....

    ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ !!!!

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΔΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΕΥΔΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΦΩΝΑΖΕΙΣ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" !!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΚΟΥΖΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΟΜΑΣΤΑΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ ....

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥΣ ....
    -ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΕΧΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ....
    -ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ...
    - ...... ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ........

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ "ΔΗΘΕΝ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ....
    ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΟΤΙ Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ (ΗΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΝΕΤ ΤΟ ΠΡΩΙ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΒΛΕΠΩ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ...

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]