Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασισμένος για δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός: «Ολα κρίνονται την Παρασκευή»


Εμμένει στην απόφασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός παρά τους κλυδωνισμούς στο κυβερνών κόμμα και τις διεθνείς παρενέργειες που προκάλεσε η αναγγελία του. "Ολα θα κριθούν την Παρασκευή" φέρεται ειπών προς τα μέλη της κυβέρνησής του ο Γ. Παπανδρέου. Σε δύο ομάδες έχουν χωριστεί οι υπουργοί. Κριτική άσκησαν Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που περιέγραψε μιλώντας την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "όλα θα κριθούν την Παρασκευή".

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός χρέωσε τους κραδασμούς "στο σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους" και το οποίο, όπως είπε, ήταν "φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα". Επίσης φέρεται να είπε ότι με τις πρόωρες εκλογές θα έμπαινε η χώρα σε μια περίοδο αβεβαιότητας.

Σε ότι αφορά στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι πρώτος την επιδίωξε αλλά την αρνήθηκαν τόσο η ΝΔ όσο και τα κόμματα της αριστεράς.

Υπέρ του δημοψηφίσματος τάχθηκαν με τοποθιετήσεις τους ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Παπουτσής, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Την αντίθεση τους στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εξέφρασαν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος διερωτήθηκε πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γνωστοποιηθεί το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.

Η κ.Διαμαντοπούλου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι η απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης.

Ο κ.Σκανδαλίδης, από την μεριά του, έθεσε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, φέρεται να τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας ανέφερε πως "γίνεται μία συζήτηση πάνω στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου τη Δευτέρα", ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα λαβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

"Από μηχανής Θεός" η Αγκελα Μέρκελ

Εν τω μεταξύ, "από μηχανής θεό" για το Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζουν οι Financial Times την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι η απόφασή της να τον προσκαλέσει στη σύνοδο της G20 προκάλεσε "βαθιά ανακούφιση" στο περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού.

"Η Μέρκελ κάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό σήμερα, ώστε να του πει ότι στηρίζει την ιδέα του Νικολά Σαρκοζί για να παρευρεθεί στις Κάννες", φέρονται να δήλωσαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στους FT.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η κίνηση αυτή "δίνει τον κ. Παπανδρέου μία ευκαιρία να προβεί σε αναδίπλωση".

Αναλυτές εκτιμούν ότι με την συμμετοχή του στη σύνοδο της G20, o Ελληνας πρωθυπουργός έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποσύρει την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]