Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας πρωθυπουργός «alοu fan Park»

Όταν ο ηγέτης μετατρέπεται σε σεναριογράφο προκειμένου να δραματοποιήσει τα γεγονότα, είναι αναπόφευκτο να ταυτίζεται και ο ίδιος με τους ήρωες των φανταστικών ιστοριών που κατασκευάζει. Στον αντίποδα αυτού του «μοντέλου» ηγέτη, βρίσκεται αυτός που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα αποφεύγοντας να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες σε πρωταγωνιστές της φαντασίας του.

Ο πρωθυπουργός, μετά μάλιστα και τα όσα υποστήριξε στο υπουργικό συμβούλιο, είναι προφανές ότι έχει επιλέξει έναν φανταστικό κόσμο, στον οποίο ζει με τους συνεργάτες του και τους υπουργούς, πιστεύοντας ότι όσα περιγράφει συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Είναι, όπως θα λέγαμε, «αλλού» προσπαθώντας την αποτυχία του να τη φορτώσει στους εκδότες, στους δημοσιογράφους, στους επιχειρηματίες και στις τράπεζες.

Όλοι οι άλλοι ευθύνονται, πλην του ιδίου και των συνεργατών του. Όλοι συνωμοτούν εναντίον του- έχουν «λυσσάξει» είπε- ακόμα κι αυτοί που μόλις πριν από μερικές ημέρες συνάντησε για να ανταλλάξει απόψεις. Όλοι τον καταδιώκουν, οι ίδιοι δηλαδή που πριν από μερικούς μήνες τον αποθέωναν για το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που ήταν… αναγκαία για τη σωτηρία.

Αυτό που του διέφυγε, στο το υπό έκδοση νέο μυθιστόρημα, είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, οι άνεργοι, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, οι περικοπές στις συντάξεις των «περήφανων γηρατειών» και η εξαθλίωση των μισθωτών. Νομίζει ότι, όλοι αυτοί μ’ ένα δημοψήφισμα- Άρλεκιν θα περάσουν την ώρα τους;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

    …Μόνον ένας Παπανδρέου μπορούσε να προκαλέσει στον λαό γενική "σύγχυση", πλήρη "παράλυση" και στη συνέχεια το μόνο πράγμα που ν' ακούγεται να είναι ένα ασυνάρτητο "παραλήρημα" …
    Μόνον ένας Παπανδρέου μπορεί να σε βάλει στο ΔΝΤ και να σου λέει ότι θα ήθελε να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει εναντίον του ΔΝΤ...

    Η κα Ζησημίδουν πρώην σύζυγός του πρωθυπουργού μας, είχε πει στον Δ .Μπότσαρη πως είναι ψυχάκιας και σχιζοφρενής…!

    Ο Παπανδρέου ΛΟΙΠΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, είναι αδίστακτος και επικίνδυνος τρελλακίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γ.α.π. όπως η κα Ζησημίδουν και πρώην σύζυγός του, είχε πει στον Δ .Μπότσαρη είναι ψυχάκιας και σχιζοφρενής…!

    Διαφωνώ ριζικώς, και σας προτρέπω να ψάξετε όλοι στις τάξεις των δαιμόνων εώς ότου να βρείτε τον βαθμό που φέρει πρός την τάξιν αυτή.

    Υπάρχουν :
    δέκαρχοι, εκατόνταρχοι, χιλίαρχοι και ο γ.α.π.

    Αρχή τους η άλυτη ανωμαλία και στόχος τους η εξόντωση

    Άσπονδος εχθρός τους η ΕΛΛΑΔΑ και

    Μέγας τιμωρός τους το δημιούργημά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]