Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο διαφυγής με τον Βενιζέλο πρωθυπουργό;


Ένα κύμα σεναρίων και φημών έχει ξεσπάσει από το πρωί μετά την κοινοποίηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό στο εκτελεστικό απόσπασμα των Καννών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία του αντιπροέδρου την κυβέρνησης στόχο έχει να λειτουργήσει καθησυχαστικά για τους Ευρωπαίους εταίρους όσον αφορά την σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Άλλωστε ήδη στο Μέγαρο Μάξιμου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο αν και εφόσον η κυβέρνηση δεν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται από πολλούς έτοιμος να παραδώσει τα κλειδιά σε εκείνον που θα επιλέξει η ΚΟ του κόμματος και αυτός φυσικά δεν αναμένεται να είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θεωρείται ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει ως ένα βαθμό τους βουλευτές ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός πως πολλοί από τους αντιρρησίες ανήκουν στο στρατόπεδο του.

Εκείνο που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι ο ρόλος του Γ. Παπανδρέου την επόμενη μέρα και αν θα παραμείνει στην πολιτική σκηνή ή θα αποχωρήσει. Πληροφορίες πάντως τον θέλουν να παραμένει από άλλη θέση στην κυβέρνηση.

Φυσικά όλα αυτά εφόσον δεν τα καταφέρει στη Βουλή. Πάντως κορυφαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην προεδρικός σχολίαζε χθες το βράδυ πως η «γκάφα του προέδρου πιθανόν να μην είναι η χαριστική βολή του. Οριακά μεν αλλά όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει». Πρώτη του επιβεβαίωση η καταρχήν αναδίπλωση της Εύας Καϊλή ενώ ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα του πως και η Λούκα Κατσέλη θα στηρίξει την κυβέρνηση. «Όσο την γνωρίζω δεν νομίζω πως θα εγκαταλείψει τον Γ. Παπανδρέου» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οσο ο Σαμαρας ειναι στα πραγματα,δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.Μιλημενα ταχουν οι ηγετες μας.
    Ειναι και ο Καρατζαφερης για να βοηθηση λιγο αν χρειαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω πάντος λίιιγο μπερδεύτηκα. Θεωρώ πως με την κινηση της δημοσκόπησης ξεμπροστιάστηκαν όλες οι κομματικές δυνάμεις που κρυβόντουσαν πίσω από την αντιπολίτευση της κυβέρνησης και αντιμάχονταν στο κούρεμα και την εκχώρηση κυριαρχικων δικαιωμάτων της πατρίδας. Γιατί όλοι τώρα δεν θέλουν να αποφασίσει ο λαός και θέλουν να μείνουμε στην γραμμή της Γερμανίας;Δεν είναι λίγο γελίο; Έρχομαι λοιπόν στην απιστευτη θέση να πω πως η κίνηση ΓΑΠ ήταν εκτός από απρόβλεπτη και πανέξυπνη αφου όλοι δείξαν τελικώς ανοιχτά την θέση τους. Όσο αναφορά τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται ή απειλουν να ανεξαρτητοποιηθούν πιστεύω πως είναι σίγουρα υποκεινούμενοι(από ποιόν άραγε;). Αν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως τα στρουμφάκια τύπου Καϊλή και των υπολοίπων τριων γυναικών απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση...Κάτι χοντρό παίχτηκε και σίγουρα από αντιπροεδρεύουσα δύναμη υποκεινούμενο...
    Το επόμενο ερώτημα που μου έρχεται είναι τι θα τεθεί στο δημοψήφισμα σαν ερώτηση γιατί εκεί είναι η μεγάλη παγίδα. Μπορεί δηλαδή από την ερώτηση που θα θέσουν όχι μόνο να πιεστεί ο λαός αλλά να ισχυροποιήσει και άλλο την κυβέρνηση ώστε να μην έχει ανάγκη κάν την συναίνεση στην βουλή γιατί όπως ξέρουμε όλοι...οργή λαού φωνή Θεού...
    Εδώ είμαστε...βλέπουμμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]