Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αγανακτισμένοι κατατρόμαξαν Κυβέρνηση – “σύστημα” – Τρόϊκα


Τις τελευταίες ημέρες το «ελληνικό πρόβλημα» κατέστη εκ νέου το υπ΄ αριθμόν 1 παγκόσμιο πρόβλημα.

Η εικόνα που διοχέτευσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σκιαγραφούσε μια χώρα υπό κατάρρευση, παραδομένη στις φλόγες και στην κοινωνική εξέγερση. Μια χώρα με κυβέρνηση υπό διάλυση και με ανεύθυνη αντιπολίτευση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε το ευρώ στον Καιάδα. Μια χώρα που, αφού έλαβε το μεγαλύτερο δάνειο της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας, δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια.

Η εικόνα αυτή τρόμαξε πολλούς στην Ευρώπη, κυρίως δε εκείνους για τους οποίους η νομισματική σταθερότητα αποτελεί υπέρτατο αγαθό. Μερικοί εξ αυτών άρχισαν ήδη να θέτουν δημοσίως το ερώτημα: Μήπως θα ήταν καλύτερα να απαλλαγεί η Ελλάδα από το ευρώ και το ευρώ από την Ελλάδα; Σύντομα ωστόσο απέσυραν το ερώτημα αφού όλες οι μελέτες που παρήγγειλαν κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση η αποχώρηση μιας χώρας από το ευρώ ισοδυναμούσε με διάλυση της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η ευρωζώνη ήταν- και είναι- «καταδικασμένη» να σώσει την Ελλάδα. Για πόσο καιρό ακόμη; Αγνωστο.

Ετσι την ανάγκη φιλοτιμία ποι ούμενοι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αγνοήσουν ότι η Ελλάδα είχε ήδη καθυστερήσει να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απεδέχθησαν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι προβληματικό και δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν εκ νέου την Αθήνα.

Ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν, βλέποντας την περασμένη Πέμπτη πως ο διεθνής Τύπος εκτιμούσε ότι η στάση πληρωμών στην Ελλάδα ήταν επί θύραις, φρόντισε να ανακοινώσει πως σήμερα στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο θα αποδεσμεύσει την πέμπτη δόση των δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ και συνεπώς η χώρα είναι καλυμμένη ως τον Σεπτέμβριο. Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο κ. Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσαν την Παρασκευή από το Βερολίνο ότι συμφώνησαν στους όρους και στις προϋποθέσεις της δεύτερης αρωγής προς την Ελλάδα, η οποία επί της ουσίας θα καλύψει τη χώρα από την ανάγκη προσφυγής στις αγορές για δανεισμό ως και το 2014.

Ολα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι ως το τέλος του μήνα η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει τόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όσο και τους εκτελεστικούς νόμους του. Γι΄ αυτό άλλωστε οι κοινοτικοί ιθύνοντες ανακοίνωσαν ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, η δε επικύρωση της αρωγής ως το 2014 θα αποφασισθεί στο μεθεπόμενο Εurogroup, δηλαδή στις 12 Ιουλίου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όχι στην 5η δόση!

    Διότι η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ. Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά η επίσημη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, κ. Δημήτρης Χ. Παξινός.

    Μπορεί να είναι ένα από τα συνθήματα στο Σύνταγμα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, ή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) ή και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ. Δεν μπορεί άραγε να υπάρξει μία από κοινού εκπροσώπηση με εκλογές ή με κλήρο γιά όλες τις Πατριωτικές-Δημοκρατικές Οργανώσεις-Κινήματα αλλά και γιά όλον τον ελληνικό λαό;

    Διότι μόνον όταν και εάν ΟΛΑ τα Κινήματα ενωθούν σε ΕΝΑ, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Άλλως πως, το καπέλωμα θα φέρει την καταστροφή της πατρίδας μας της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]