Παπανδρέου: Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο!
Με τη μέθοδο της τσουβαλοποίησης, με την υπόσχεση περί εφαρμογής του Συντάγματος και με το μυαλό σε ήρεμες διακοπές, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε (όπως περιμέναμε) πως θα δώσει τον λόγο στο λαό, για να τοποθετηθεί σε ερωτήματα και θέματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά. Κουβέντα για τα ερωτήματα και τις απαιτήσεις του λαού προς την κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου αποφασίζει, ο Παπανδρέου διατάσσει!!! Η Δημοκρατία στην χώρα, αντικαταστάθηκε από τον Παπανδρέου...!!!
Δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές!
Τους λόγους για τους οποίους ζητά ανανέωση της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνηςπρος την κυβέρνησή του ανέπτυξε στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του προανήγγειλε δημοψήφισμα για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών το Σεπτέμβριο.
"Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης επειδή η χώρα βρίσκεται σε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Και την ζητώ, όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση πάνω σε συγκεκριμένα βασικά σημεία", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και προχώρησε στην ανάλυση των "βασικών πυλώνων της συνεννόησης"
1. Η λήξη της κηδεμονίας: "Το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα που μας θέτει υπό ιδιότυπη κηδεμονία. Και πρέπει, πρώτοι εμείς να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ, τους εταίρους και την τρόικα. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την κατάσταση, εμείς οι Ελληνες, ώστε να πάψουμε να στηριζόμαστε σε δάνειες δυνάμεις.
2. Η διαχείριση του χρέους. "Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε τρείς επιλογές. Χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Εξοδο από το ευρώ και στάση πληρωμών. Βοήθεια από το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό και διαπραγμάτευση σε έναν δύσκολο αλλά οργανωμένο δρόμο γι ανα βγούμε από την κρίση. Χωρίς τον μηχανισμό στήριξης θα πηγαίναμε κατευθείαν το ΔΝΤ. Προσπάθησα να αφυπνίσω τους ευρωπαίους εταίρους να μας στηρίξουν. Στην αρχή βρήκα πόρτες κελιστές. Κανείς δεν μας άκουγε. Κανείς δεν μας πίστευε. Εδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Τη μάχη αυτή την κερδίσαμε. Με ειλικρίνεια σας λέω ότι από τότε ξέραμε ότι το ελληνικό χρέος είναι δυσθεώρητο. Από τότε ξεκίνησαν μελέτες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις για να φτάσουμε στη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του δανείου ΕΕ - ΔΝΤ. Ακόμα και αν έχουμε επιτυχή έκβαση, το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν έχει τελειώσει. Ομως η βασική επιλογή της αντιμετώπισης του χρέους σε συνεργασία με τους εταίρους μας, είναι η δεύτερη βάση πάνω στην οποία ζητώ ανανέωση της εμπιστοσύνης και εθνική συνεννόηση".
3. Οι διαρθρωτικές αλλαγές: "Το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμτπωμα και όχι τα αίτια. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στις αιτίες, και αυτές να χτυπήσουμε;. Για μας στη ρίζα του προβλήματος είναι η ανισότητα στην κατανομή των πόρων και η κακοδιαχείσιση του δημόσιου πλούτου. Εχουμε ένα κοστοβόρο, υπέρογκο, γραφειοκρατικό και αδιαφανές κράτος που κάθε άλλο παρά συνεισέφερε στην βιώσιμη ανάπτυξη. Και σε αυτό βοήθησε και ο εύκολος δανεισμός, λόγω ευρώ, που οδήγησε σε επιχειρήσεις - φούσκα και όχι στην ανάπτυξη υγιών παραγωγικών δυνάμεων. Πρέπει να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία"."Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης επειδή η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Και την ζητώ, όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση πάνω σε συγκεκριμένα, βασικά σημεία", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ανάλυση των "βασικών πυλώνων της συνεννόησης" τους οποίους συνέδεσε με τους λόγους για οποίους ζητεί ανανέωση της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης.
Η λήξη της κηδεμονίας: "Το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα που μας θέτει υπό ιδιότυπη κηδεμονία. Και πρέπει, πρώτοι εμείς να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ, τους εταίρους και την τρόικα. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την κατάσταση, εμείς οι Ελληνες, ώστε να πάψουμε να στηριζόμαστε σε δάνειες δυνάμεις.
Η διαχείριση του χρέους: "Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε τρείς επιλογές. Χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Εξοδο από το ευρώ και στάση πληρωμών. Βοήθεια από το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό και διαπραγμάτευση σε έναν δύσκολο αλλά οργανωμένο δρόμο γι ανα βγούμε από την κρίση. Χωρίς τον μηχανισμό στήριξης θα πηγαίναμε κατευθείαν το ΔΝΤ. Προσπάθησα να αφυπνίσω τους ευρωπαίους εταίρους να μας στηρίξουν. Στην αρχή βρήκα πόρτες κελιστές. Κανείς δεν μας άκουγε. Κανείς δεν μας πίστευε. Εδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Τη μάχη αυτή την κερδίσαμε. Με ειλικρίνεια σας λέω ότι από τότε ξέραμε ότι το ελληνικό χρέος είναι δυσθεώρητο. Από τότε ξεκίνησαν μελέτες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις για να φτάσουμε στη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του δανείου ΕΕ - ΔΝΤ. Ακόμα και αν έχουμε επιτυχή έκβαση, το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν έχει τελειώσει. Ομως η βασική επιλογή της αντιμετώπισης του χρέους σε συνεργασία με τους εταίρους μας, είναι η δεύτερη βάση πάνω στην οποία ζητώ ανανέωση της εμπιστοσύνης και εθνική συνεννόηση".
Οι αλλαγές στο κράτος: "Το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμτπωμα και όχι τα αίτια. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στις αιτίες, και αυτές να χτυπήσουμε;. Για μας στη ρίζα του προβλήματος είναι η ανισότητα στην κατανομή των πόρων και η κακοδιαχείσιση του δημόσιου πλούτου. Εχουμε ένα κοστοβόρο, υπέρογκο, γραφειοκρατικό και αδιαφανές κράτος που κάθε άλλο παρά συνεισέφερε στην βιώσιμη ανάπτυξη. Και σε αυτό βοήθησε και ο εύκολος δανεισμός, λόγω ευρώ, που οδήγησε σε επιχειρήσεις - φούσκα και όχι στην ανάπτυξη υγιών παραγωγικών δυνάμεων. Πρέπει να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία".
Η νέα διαπραγμάτευση: "Είναι εύκολο να βγάζει κανείς συμπεράσματα ενώ βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου. Ρωτάνε πολλοί. Έπιασαν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού; Η απάντησή μας είναι θετική. Φανήκαμε συνεπείς σε όλες μας τις δεσμεύεις. Περάσαμε όλες τις αξιολογήσεις. Υπήρξαν όμως και λάθη και αστοχίες. Οτι το 2012 η Ελλάδα θα ξαναδανειζόταν κανονικά στις αγορές ήταν μια λάθος πρόβλεψη. Αυτή δεν ήταν δική μας. Ηταν όλων των εταίρων, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Υποτιμήθηκε το βάθος της κρίσης. Η μη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2012 συνιστά μια απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Γι΄αυτό ξεκινήσαμε και πάλι διαπραγματεύσεις. Για να καλύψουμε ομαλά τις δανειακές μας υποχρεώσεις και να αποφύγουμε τον ξαφνικό θάνατο. Ζητώ και εδώ ψήφο εμπιστοσύνης για να προστατεύσουμε την Ελλάδα από τις άγριες διαθέσεις των αγορών.
bullshit...τοσες δεκαετιες δεν εβλεπε το κοστοβορο και υπερογκο κρατος .....ΣΤΡΑΒΟΣ ΗΤΑΝ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΞΩ ΠΟ....Η ΑΠ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΑΣ....ΩΞΩ!