Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κ. Μητσοτάκης: Η Βουλή πρέπει να μείνει "πάση θυσία" ανοιχτή!

  • Το "πάση θυσία" του κυρίου Μητσοτάκη τί σημαίνει; Ότι ακόμη και με νεκρούς διαδηλωτές πρέπει η Βουλή να νομοθετήσει την κατοχή και την εξαθλίωση της χώρας;
Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Νέα Δημοκρατία, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» και στον Αλέξη Παπαχελά, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ότι "πάση θυσία" η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή, ακόμη και με νεκρούς διαδηλωτές και οι βουλευτές να πάνε συζητήσουν και να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα πάνε.

«Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.

«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: « Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 1990 όταν έγινε η οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή, όπως είπε, και της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη επειδή «τότε υπήρχαν στα κόμματα ηγέτες που έπαιρναν αποφάσεις».
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό ο μεγαλύτερος φόβος είναι «η Ευρώπη να προσπαθεί να μας σώσει και εμείς να θέλουμε να βουλιάξουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις προσεχείς εκλογές απάντησε ότι θα αναμετρηθούν οι υπεύθυνοι με τους λαϊκιστές στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν οι υπεύθυνοι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ++++++++++++++ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον ευχαριστησουμε λοιπον μιας και με δεδομενη την γκαντεμια του, οταν λεει οτι πρεπει παση θυσια να μεινει ανοιχτη η Βουλη, ενδεχετε να κατεδαφιστει απο μονη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είστε τρελλοί; Η Βουλή είναι η καρδιά της Δημοκρατίας. Είναι δυνατόν κάποιοι να απαγορεύουν τη λειτουργία της; Αυτό είναι ΧΟΥΝΤΑ !
    Στο κάτω κάτω, ο ελληνικός λαός τους ψηφίζει αυτούς που βρίσκονται στη Βουλή. Αν δεν τους θέλει, να ψηφίσει άλλους ή να βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα.
    Αρκετά με τον λαϊκισμό, άρχισε να γίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μητσοδρακουλα,εσυ πρεπει να κλεισεις το στομα σου παση θυσια!
    Τα σκανδαλα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τα θυμασαι??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ti perimeni kanis apo typous san kai auton.o haraktirismos ktinos tha einai lian epiikis.as anatrexoume sto viografiko tou tha ton dis apo tin epohi tou simoritopolemou panta mesa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απ'όσο αντιλαμβάνομαι το σχέδιο για το οποίο υπάρχει ευρύτερη συμφωνία είναι να προχωρήσουν σε δυο φάσεις:
    -1) να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο με 180 με τις απαραίτητες διαρροές από τη ΝΔ. (εν γνώση του Σαμαρά).
    -2) αν κάτσει το πρώτο, να εξασφαλιστεί η στήριξη Σαμαρά στο μνημόνιο πίσω από ένα προπέτασμα αναδιαπραγμάτευσης ( κάποιες μικροαλλαγές δηλαδή) και να πάμε σε εκλογές.
    Ο λόγος που πρέπει να γίνει σε δυο φάσεις είναι για να υπάρχει η καβάτζα Σαμαρά σε περίπτωση που γίνει χαμός με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Σ' αυτή τη περίπτωση ο Σαμαράς θα βγει να καταγγείλει τους αποστάτες και θα πάρει κάποιους εκλογικούς πόντους. Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ανεψιος του Μορις εκ Μονεμβασιας (από τη φυλή των εκλεκτων) απεκαλυφθη!!! Αχυρανθρωπος της διεθνούς κλικας που απομυζα αιωνες τωρα τους λαούς. Πολιτικος με οραμα. Μη ξεχαστε να στηριξετε τους απογονους του. Οι βδελλες χρειαζονται αιμα. Με αυτό τρεφεται και ζει ο βρυκολαξ της πολιτικής (και βγηκε και τα μεσανυχτα).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kωνσταντινος Μητσοτακης...το συνωνυμο του Εφιαλτη.
    Αλλα και χειριστης αλλων Εφιαλτων,οπως ο Μικυ Μαους θεοδωρακης και ο Καρατζαφυρερ.
    Συνηγορος του Σημιτη και του ΓΑΠ.
    Νεκροθαφτης της Μακεδονιας.
    Τωρα και μεχρι τελικης πτωσεως υπερασπιστης του κοινοβουλευτισμου.
    Οπως το ´65.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώπα! Τι αινιγματικό είναι πάλι αυτό που είπε το βαμπίρ; Και δεν κάνει δηλώσεις συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]