Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκινά η Κύπρος την άντληση φυσικού αερίου και αρχίζει το ματς…


Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο “οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα» τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.

Η Noble διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή – από τον Αύγουστο – η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ....

    ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΥΜΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ ...

    ΟΤΑΝ ΣΤΥΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΣΟΥ, ΔΕ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΕΙ.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]