Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποσότητα χημικών από τη Θεσσαλονίκη μετέφερε αργά χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ


Μεγάλη ποσότητα χημικών από τη Θεσσαλονίκη μετέφερε αργά χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ λόγω της πολύωρης υπερβολικής χρήσης τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε την άμεση διερεύνηση του περισταστικού που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter στο οποίο εικονίζονται δύο κουκουλοφόροι να εισέρχονται στις γραμμές των ΜΑΤ, έξω από τη Βουλή και να γίνονται δεκτοί από τους αστυνομικούς. Ακόμη ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές αξιωματικών της ΕΛΑΣ, «το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη και οι εικονιζόμενοι είναι μέλη συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΘΕΛ, που είχαν δεχθεί επίθεση από αντεξουσιαστές σε καφέ της πλατείας Συντάγματος και για τους οποίους υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ωστόσο ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα».

Οπως ανέφεραν χθες το βράδυ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, «η ένταση, αλλά κυρίως η διάρκεια των επεισοδίων της Τετάρτης, ήταν πρωτοφανή γεγονότα για την ΕΛΑΣ η οποία έφτασε στα όριά της. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεταφέρει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία. Η εκτεταμένη χρήση χημικών που κάναμε ήταν η μοναδική λύση για να αντιμετωπίσουμε τους ταραξίες. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις γιατί οι αντιεξουσιαστές έμπαιναν συνεχώς στις τάξεις των αγανακτισμένων πολιτών κι ελλόχευε ο κίνδυνος αιματοχυσίας».

Οσον αφορά τις καταγγελίες για ρίψη χημικών στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστήριζαν ότι «ουδέποτε οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά προς την είσοδο του Μετρό. Επιπλέον είχαμε επικοινωνία με τη διοίκηση του Μετρό και δεν είχαμε ενημέρωση για τραυματίες μέσα στον σταθμό. Εξάλλου, όπως μας είπαν, το μετρό λειτουργούσε και όσοι ήθελαν μπορούσαν να αναχωρήσουν με τους συρμούς του για άλλες περιοχές».



Ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ μεταξύ των ατόμων που φαίνεται να συνεργάζονται με αστυνομικούς στο επίμαχο βίντεο

Τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη φέρονται να είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, με ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Στη συνέχεια, στα μέσα ενημέρωσης βγήκε ένα άτομο, που δήλωσε πως ονομάζεται Απόστολος Σουκαράς, ότι είναι εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ και πως είναι ένας εξ αυτών που εμφανίζονται να συνομιλούν με τους αστυνομικούς και συγκεκριμένα ο άνδρας με την άσπρη μπλούζα.

Ο κ. Σουκαράς υποστήριξε πως ο ίδιος μαζί με ομάδα συναδέλφων του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς και ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας. Όπως είπε, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί ώρα στην Όθωνος και ζήτησαν από την αστυνομία να τους απεγκλωβίσει.

Σημείωσε πως ο άνδρας που εμφανίζεται γυμνός από τη μέση και πάνω στο βίντεο είναι σοβαρά τραυματισμένος. « Τον ποδοπάτησαν και του ανοιξαν το κεφάλι, έχει τρεις ουλές. Δεν φοράει κουκούλα, αλλά γάζες και τη σκισμένη μπλούζα του στο κεφάλι».

Όσον αφορά στο φιλικό πνεύμα με το οποίο συνομιλούσαν με τους αστυνομικούς, ο κ. Σουκαράς υποστήριξε: « Δεν υπήρχε συνεργασία. Εκείνοι μας έδιωχναν κι εμείς μπήκαμε μόνοι μας. Με τους άλλους αστυνομικούς διαπραγματευόμασταν».

Ερωτηθείς, δε, για τους λοστούς, ο κ. Σουκαράς δήλωσε: « Τους κρατούσαμε για να αμυνθούμε απέναντι στους αναρχικούς».

Μετά τις δηλώσεις του κ. Σουκαρά, στα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αθ.Κοκκαλάκης, ο οποίος υποστήριξε πλήρως την εκδοχή αυτή. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «όπως αποσαφηνίστηκε πρόκειται για ομάδα εργαζομένων που ζητούσε προστασία».

Ο κ. Κοκκαλάκης τόνισε: «Κληθήκαμε να απεγκλωβίσουμε άτομα από την Όθωνος», ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι κρατούσαν λοστούς είπε: « Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το τι ήθελαν τους λοστούς και τα σίδερα».

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».

Το βίντεο έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών και παρακρατικών, καθώς ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Παρά ταύτα δεν συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνομιλούν μαζί τους και στη συνέχεια τους συνοδεύουν πίσω από κάγκελα που έχουν στηθεί στο προαύλιο της Κοινοβουλίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο την ώρα που μια διμοιρία των ΜΑΤ οπισθοχωρεί στην είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής (επί της Αμαλίας, προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου) μια ομάδα πέντε ατόμων προσεγγίζει τον επικεφαλής της διμοιρίας.

Ο ένας εξ αυτών, ημίγυμνος από τη μέση και πάνω λέει κάτι σε αστυνομικό των ΜΑΤ. Αφού συνομιλούν φιλικά με την ομάδα των ΜΑΤ, η ομάδα των πέντε ανεβαίνει ανενόχλητη προς τη Βουλή. Η διμοιρία των ένστολων αστυνομικών απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος των διαδηλωτών, ενώ η ομάδα των πέντε, υπό τις εντολές ενός άντρα με λευκή μπλούζα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα προχωρεί προς τη Βουλή. Εκεί συναντούν άλλη διμοιρία των ΜΑΤ, κάθονται και συνομιλούν όχι μόνο με αστυφύλακες, αλλά και με αξιωματικό.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Aυτοί είναι ικανοί να παντρέψουν και δεσπότη για να βγουν λάδι. Μανούλες στο ψέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΟΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.Ο ΛΑΟΣ ΒΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΦΟΡΟΔΙΕΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΙΟ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΡΓΟ ΧΗΜΕΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΑΡΗ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΗΡΘΑΝ ΑΠ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΖΙΒΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ,ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΖΩΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΘΑ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]