Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Άγγλοι σχολιάζουν την Ελληνική κατάντια!

Δύο γελοιογραφίες της Γκάρντιαν για την Ελλάδα και μερικά σχόλια Εγγλέζων γι αυτές:

Να κλάψω ή να γελάσω;

Νομίζω ότι ο Στηβ Μπέλ υπονοεί πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην εξολόθρευση των φτωχών προς όφελος των επιχειρήσεων, κι έχει δίκιο. Αέρια για τις μάζες κατ' εντολή του ΔΝΤ.

Ο νεο-φιλελευθερισμός είναι φασισμός.

Ένα έθνος που πετιέται σε γκρεμό μεγάλου βάθους από τους απρόσωπους τραπεζίτες και γραφειοκράτες που δεν πιστεύουν ούτε υπακούουν σε τίποτε.

44 δις κρατικοποιημένων επιχειρήσεων θα ξεπουληθούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ. Και τι θα γίνει όταν δε θα υπάρχει τίποτε άλλο να πουληθεί;

Πλατεία Συν-τιαν-μεν. Ντροπή!

Μια κυβέρνηση αναζητά δημοκρατική νομιμότητα, ενώ ξυλοφορτώνει τους πολίτες της. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Απορώ γιατί είναι είδηση πια,

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες είπαν ψέμματα για να μπουν στο ευρώ, αλλά ποιός τάχα τους βοήθησε; Οι καλοί μας φίλοι της Γκολντμαν Σακς.

Οι Έλληνες είχαν μια λέξη γι'αυτό: Παν. Αυτός ο θεός τους, σαν τους σημερινούς τραπεζίτες, έσπερνε τον Πανικό σε όλους!

Η γελοιογραφία αναπαριστά τη σημαία της ΕΕ που αντι για αστέρια έχει άνδρες καταστολής.

Ο κύκλος μου θυμίζει τον Τόλκιεν:

Ένας κύκλος που ελέγχει όλους

Ένας κύκλος που αποκαλύπτει όλους

Ένας κύκλος που συλλαμβάνει όλους και τους δένει στο σκοτάδι.

Και ένας άλλος σχολιαστής συμπληρώνει:

Μια τράπεζα να μας ελέγχει όλους

Μια τράπεζα να μας φορολογεί όλους

Μια τράπεζα να μας μαζεύει όλους

και να μας δένει με χρέος.




Όταν θα γίνονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο, που συνδέονται τόσο με την Ελλάδα, θα καθίσουμε στον καναπέ μας ή σε ένα στάδιο να απολαμβάνουμε τα προϊόντα των χορηγών και να γεμίζουμε τις τσέπες τους, ή να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ' αυτή τη χώρα;

Δε νομίζετε ότι είναι καιρός να μποϋκοτάρουμε τους Ολυμπιακούς και να προκαλέσουμε δάκρυα στις εταιρίες που πλουτίζουν απ' τους αγώνες;

Παρά το γεγονός ότι το αρχικό χάλκινο γλυπτό χάθηκε προφανώς, το πρώτο αντίγραφο το οποίο ανακαλύφθηκε αργότερα στη Ρώμη, ήταν περιζήτητο από τον Χίτλερ ο οποίος αγόρασε τελικά το 1938 για να τοτο μεταβιβάσουν στο Μόναχο και επέστρεψε το 1948.

Αν το αυθεντικό άγαλμα βρισκόταν στην Ελλάδα, σίγουρα πολλοί θα επωφθαλμιούσαν να είναι φίλοι του ΔΝΤ για να το αποκτήσουν σε εξευτελιστική τιμή, που σαν τα όρνεα ανοίγουν τα φτερά τους πάνω από την Ελλάδα. Οι εχθροί έρχονται με πολλές μεταμφιέσεις και αυτοί σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για το καλό των Ελλήνων, αλλά για τις τσέπες των φίλων τους πολυεθνικών. Μια μοντέρνα τραγωδία εξελίσσεται στην Ελλάδα που δε θα αργήσει να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

Τα μέτρα λιτότητας δεν αποδίδουν σε αυτού του είδους την παγκόσμια οικονομική κρίση. Χρειάζεται αναδιανομή του πλούτου, πράγμα που σαφώς δεν επιθυμούν όσοι έχουν την εξουσία.

Είναι αντιφατικό να ανταγωνίζονται τα κράτη μεταξύ τους για το ποιό θα μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων και θα αυξήσει την παραγωγικότητα μειώνοντας το εργατικό κόστος συγχρόνως.

Υπάρχει παγκόσμια πολιτική δύναμη που θα αναπροσδιορίσει τη σχέση Κεφαλαίου, Εργασίας, Κράτους; Αυτό χρειαζόμαστε.

Απλά μια προσπάθεια να αποδομήσουμε αυτή τη φωτογραφία. Αν οι διαμαρτυρόμενοι αποδίδονται με τους ευγενείς αρχαίους Έλληνες, τι αποδίδουν οι μορφές των αστυνομικών; Οι Έλληνες θα επιζήσουν είτε μέσα είτε έξω από την ευρωζώνη, αισιοδοξώ γιατί η αντίσταση στα μέτρα ήταν 80% με λυπεί η επιθετικότητα της αστυνομίας και η συμπεριφορά λίγων διαδηλωτών (εννοεί τους κουκουλοφόρους). Αν οι Έλληνες συνεχίσουν να αντιδρούν στα παράλογα αιτήματα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα σημάνουν την αρχή της πτώσης της οικονομικής "αστυνομίας" του πλανήτη και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε. Και πάλι.

Μακάρι η Ευρώπη να ανήκε στους Σπαρτιάτες κι όχι στους οπαδούς του Σατανά. Ο Σπαρτιάτης νομοθέτης Λυκούργος, όταν τον ρώτησαν γιατί ήταν τόσο φειδωλές οι προσφορές τους στους θεούς, απάντησε:

"Για να έχουμε πάντα κάτι να τους προσφέρουμε".

Ο Σοφοκλής συνέλαβε το μέγεθος του ΔΝΤ, του Διεθνούς Κεφαλαίου και του νεο-φιλελευθερισμού το 442 π.Χ.

"Χρήμα! Τίποτε χειρότερο στη ζωή μας, τόσο άμεσο, τόσο αχαλίνωτο, τόσο διαφθείρον.

Χρήμα! γκρεμίζεις πόλεις, ξεριζώνεις ανθρώπους από τις πατρίδες τους,

Εκπαιδεύεις και διαστρέφεις άξια μυαλά

και τα στρέφεις προς απαίσια σχέδια. Χωρίς όριο,

τους κάνεις ικανούς για κάθε είδους αίσχος,

κάθε είδους έγκλημα".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Άγγλοι για να μας θυμίζουν ότι υπάρχει Ζωή και έξω απο το Ευρώ..Ευρωληγούρηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ....
    ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ....
    (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΩ)

    ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να σκεφτεις οτι οι Αγγλοι δεν ειναι μεσογειακοι,οπως εμεις η οι Ισπανοι,εχουν ομως αποδειξει οτι ξερουν να παιρνουν θεση απεναντι στην εξουσια.Υπενθυμιζω το κινημα ''NOT IN OUR NAME''(οχι εν ονοματι μας)πριν την εισβολη στο Ιρακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να μη τους δωσουμε τη
    φλωγα αν δεν παρουμε πισω τα μαρμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]