Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νύχτα τα ΜΑΤ κατέλαβαν τελικά το Σύνταγμα

Ύστερα από εκτεταμένα επεισόδια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κέντρο της Αθήνας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγο παρατεταγμένες επί της πλατείας Συντάγματος και συγκρούονταν με κουκουλοφόρους.

Νωρίτερα, διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν διαδηλωτές επί της πλατείας Συντάγματος. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι καλυμμένοι από πέτρες, μάρμαρα, καρέκλες και δοκάρια. Εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα.

Η πλατεία Συντάγματος δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τον τόπο που για 37 ημέρες οι “Αγανακτισμένοι” διαδήλωναν ειρηνικά. Ο περισσότερος κόσμος έχει περιοριστεί κυρίως στην οδό Αμαλίας και τους γύρω δρόμους, ενώ τον πρώτο λόγο έχουν οι “γνωστοί-άγνωστοι”.

Στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου επικρατεί ηρεμία, ωστόσο οι δρόμοι είναι “κομμένοι” από αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Ισχυρή είναι και η παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.

Παρά ένας 100, οι τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Πολλοί ήταν οι τραυματίες των επεισοδίων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος, καθώς όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Αναλυτικά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, 6 στην Πολυκλινική Αθηνών, 7 στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία».

Πώς εξελίχθηκε (από την enet.gr)

22.32 Ομάδες των ΜΑΤ μπήκαν μέσα στην πλατεία Συντάγματος και έριξαν χημικά πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος

22.28 Νέα ρίψη χημικών από την αστυνομία στο Σύνταγμα

22.26 Προσαγωγές δύο διαδηλωτών μέσα από την πλατεία Συντάγματος

22.23 “Αγανακτισμένοι” πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Μετρό, και σφυρίζουν εναντίον των αστυνομικών

22.17 Δύο φωτοβολίδες έπεσαν στις ομάδες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη δεξιά μεριά της Βουλής, μαζί με 2 βόμβες μολότοφ ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες και χημικά

22.15 Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης αλλά και ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ και πάλι στην πλατεία Συντάγματος

23.00 Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την αστυνομία στη σχεδόν άδεια από κόσμο, πλατεία Συντάγματος

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στη Βουλή, εκεί είναι οι εχθροί μας . Tα απαίδευτα MAT εκτελούν εκλογές.

    Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη, τόνιζε ο Τζων Κέννεντυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]