Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα συγκέντρωση Αγανακτισμένων – ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Σύνταγμα

Οι «Αγανακτισμένοι» και η ΑΔΕΔΥ δίνουν νέο ραντεβού σήμερα το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες γιατρών και φαρμακοποιών καταγγέλλουν την αλόγιστη χρήση χημικών εκ μέρους της αστυνομίας, που μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων το ιατρείο που στήθηκαν στην πλατεία και το σταθμό του μετρό.

ΑΔΕΔΥ: Αυταρχισμός και πρωτοφανής βία

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την πρωτοφανή βία στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των πολιτών για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.

» Η αστυνομία έριξε τόνους χημικών και δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών, χτύπησε με γκλόμπς εκατοντάδες διαδηλωτές, εισέβαλε στο Μετρό, σε καφενεία, καταστήματα, σε εισόδους γραφείων συνδικαλιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών.

» Αποκορύφωμα της βαρβαρότητας που επέδειξε ήταν η απρόκλητη επίθεση, που έγινε στην προσυγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΙΑΣ με δακρυγόνα, γκλόμπς και μηχανές διέλυσαν τη συγκέντρωση.

» Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η κρατική βία, που υπήρξε σήμερα, μας γυρίζει σε άλλες μαύρες εποχές. Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, στις 7.30 μ.μ στο νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Καταγγελίες γιατρών, φαρμακοποιών

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος την Τετάρτη βρισκόταν στο ιατρείο του Συντάγματος, προκάλεσε η εκτεταμένη χρήση χημικών.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν έγκλημα» κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ο κ. Λουράντος και τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει θύματα, λόγω της έλλειψης οξυγόνου» στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στην πλατεία.

Την αλόγιστη χρήση χημικών κατήγγειλαν και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν:

«Σε εμπόλεμες καταστάσεις τυχόν επίθεση σε ιατρεία θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εισέβαλαν πετώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου στα ιατρεία που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα εκείνη περιέθαλπαν τραυματίες.

Εντέλει επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μόνο ο Παπασπύρος από τους μεγαλοσυνδικαλιστές στάθηκε στο ύψος του από την αρχή της κρίσης γι αυτό και μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια και να κοιτάει στα μάτια τους συναδέλφους του... Ο μόνος που δεν πουλήθηκε...

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]