Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ντοκιμαντέρ του CBS για το Άγιον Όρος (με ελληνικούς υπότιτλους)

Ένα ντοκιμαντέρ του CBS μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε "το Περιβόλι της Παναγίας" και μέσα από εικόνες να γνωρίσουμε το Άγιον Όρος, που κατά πολλούς αποτελεί όχι μόνο χώρο προσευχής και αγώνων των Αγιοριτών μοναχών, αλλά και σύγχρονο προπύργιο της Ορθοδοξίας και στήριγμα των πνευματικών αγώνων των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Περιδιαβαίνοντας -με την βοήθεια της κάμερας του CBS- τα μονοπάτια ενός τόπου που "γέννησε" σύγχρονους αγίους, νιώθουμε το δέος του προσκυνητή, αλλά και την μικρότητα του ανθρώπου όταν αντικρύζει το Θείο, όταν ο προσκυνητής προσεγγίζει τα άδυτα της ψυχής και νιώθει πως κυκλοφορεί σε μία άτυπη κοινωνία αγγέλων.

Μέσα από την συγκεκριμένη ανάρτηση ευελπιστούμε να προσφέρουμε σε όλους εκείνους (ιδιαίτερα τις γυναίκες) που δεν είχαν την χαρά να πατήσουν το πόδι τους και να διαβούν τα μονοπάτια από όπου πέρασαν άγιοι Αγιορίτες γέροντες, να βρεθούν μέσα από τις εικόνες σε χώρους προσευχής και ανυπέρβλητου αγώνα...

Ευχαριστούμε την Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών, Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για την μετάφραση και τον υποτιτλισμό του ντοκιμαντέρ.






Την ευλογία σας γέροντες...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]