Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάς, Ελλήνων ανέργων και γερόντων...

  • Κτυπά το 16% η κοινωνική μάστιγα
Τρόμο προκαλεί πλέον στην ελληνική κοινωνία ο εφιάλτης της ανεργίας και, προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα νοικοκυριά προβλέπουν συνεχή αύξησή της το επόμενο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό της ανεργίας κτυπά πλέον το 16% (ένας στους επτά πολίτες χωρίς δουλειά!), καθώς έφτασε το 15,9% τον Φεβρουάριο, έναντι 15,1% τον Ιανουάριο του 2011 και έναντι 12,1% πέρσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 225.739 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2010 (μείωση 5,1%) και κατά 89.272 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (-2,1%). Οι δε άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.952 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 30,1%) και κατά 30.435 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (+4%).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.178.312 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 787.229 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.363.858 άτομα.

Το ότι οι οι μη ενεργοί οικονομικά πολίτες είναι περισσότεροι από τους ενεργούς δείχνει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται πια σε χώρα ανέργων και γερόντων...

«Ένας ανασχηματισμός μας σώζει» ομολογούν υπουργοί...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη,συμφωνα με τους υπουργους, αν γινει ενας ανασχηματισμος θα μειωθει η ανεργια ?!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]