Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να απαντήσει ο λαός στους εκβιασμούς που μας γίνονται

Από δεξιά: Ρεν, Τρισέ, Γιούνκερ

Πιο κοντά από ποτέ είναι πλέον οι εκλογές καθώς το εκβιαστικό δίλημμα της έγγραφης συναίνεσης που έριξε στο τραπέζι η τρόικα, δε μπορεί να περάσει τόσο εύκολα. Όπως όλα δείχνουν κανείς από την αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα δεσμεύει για πάρα πολλά χρόνια την Ελλάδα, επομένως και τις κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν αυτή του ΠΑΣΟΚ.

Κι επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τη λύση μόνο ο λαός μπορεί να δώσει. Δεν είμαστε υπέρ των πρόωρων εκλογών σε μια τέτοια εποχή, είναι όμως η καλύτερη και δημοκρατικότερη λύση. Αλλιώς θα ψηφιστεί ένα νέο Μνημόνιο μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής παράταξης κι ενώ η ελληνική κοινωνία δεν θα είναι καθόλου σύμφωνη με αυτό.

Το θέμα των εκλογών έχουν αρχίσει ήδη να ομολογούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ίσως τις προτιμούν παρά να κληθούν να ψηφίσουν και μετά να τρώνε γιαούρτια στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Τώρα, πιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών είναι ένα θέμα. Τα διλήμματα είναι πολλά και ποικίλα.

Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ θα παίξει το χαρτί της χρεοκοπίας. Θα πει δηλαδή στον κόσμο ή ψηφίζετε το Μνημόνιο (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) ή πάμε σε χρεοκοπία, στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ.

Η ΝΔ λογικά θα πρέπει να παίξει το δίλημμα χρεοκοπία (με το ΠΑΣΟΚ) ή επαναδιαπραγμάτευση (με εμάς) του Μνημονίου.

Για τα υπόλοιπα κόμματα τι να πει κανείς. Καρατζαφέρης και Ντόρα έχουν βάλει την υπογραφή τους στο προηγούμενο Μνημόνιο, οπότε ότι και να πουν είναι περιττό. Από την άλλη τα κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν δίλημμα. Έξοδο από το Μνημόνιο και τίποτε άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις χθεσινές πιέσεις του Γιούνκερ και των υπολοίπων έχει δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο καθώς η δόση του δανείου και η νέα βοήθεια συνδυάζονται με τη συναίνεση. Αν δηλαδή δε συναινέσει ο Σαμαράς θα μας «φουντάρουν». Αυτό και μόνο το εκβιαστικό δίλημμα δεν μπορεί να περάσει αναπάντητο.

Αριστερός Ψάλτης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Παραδέξου ρε φίλε αριστερέ ψάλτη ότι το κλειδί το κρατά η Λαική Πατριωτική Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά και η απάντηση θα είναι ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ; Ο ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; Ή ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΣΚΙΑΧΤΡΑ, ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΜΟΛΥΚΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΤΟΥΡΓΚΟΥΤΣΟΓΛΟΥ Ή ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ Ή ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. na do ti tha lete otan o samaras pei to nai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]