Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Εγγύηση” για τα μέτρα της Αθήνας είναι ο… Θ. Πάγκαλος

Η κυβέρνηση, η οποία βάλθηκε να μας πείσει ότι (μας) δουλεύει, ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα για το κέντρο της Αθήνας, μετά τις 11 το βράδυ. Άραγε φοβήθηκε μήπως τις κλέψουν τις ρηξικέλευθες ιδέες που κατέθεσε κατά κύριο λόγο η Τ. Μπιρμπίλη; Αυτό δεν το πιστεύουμε κι όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ώρες, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από ένα σχέδιο ευχολογίων και μέτρων που δεν υλοποιούνται άμεσα και εύκολα. Διότι η κατάσταση στο κέντρο απαιτεί άμεσες λύσεις, όχι μακέτες.

Το βασικό πρόβλημα του κέντρου είναι ασφαλώς η παντελής έλλειψη ασφάλειας και η εγκαθίδρυση του φόβου. Είτε είναι οι χιλιάδες μετανάστες, είτε είναι οι συμμορίες, είτε οι σωματέμποροι, οι ναρκομανείς, οι ακροδεξιοί, οι αναρχικοί ένα είναι το αποτέλεσμα. Ο κόσμος που απέμεινε στις περιοχές αυτές, δε βγαίνει από το σπίτι του. Αυτό λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προτού ανακοινώσει τα σωστά αν και άτολμα φοροκίνητρα που ανακοίνωσε.

Οι πεζές περιπολίες, η ενίσχυση της αστυνόμευσης δεν είναι μέτρα αν δεν υπάρξει η αντιμετώπιση της αθρόας εισόδου μεταναστών στην Αθήνα. Διότι θα τους πιάνουν, θα γεμίσουν οι φυλακές και θα συνεχίσουν να έρχονται από τον Έβρο κι άλλοι. Ούτε κέντρα υποδοχής υπάρχουν, ούτε ο Έβρος προστατεύεται, ούτε τα θαλάσσια σύνορά μας είναι απροσπέλαστα. Αρα το χάος θα συνεχίσει να υπάρχει.

Επομένως τι νόημα έχουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

Δίνει κίνητρα όπως μειώσεις αντικειμενικών αξιών έως 50% σε Μεταξουργείο, Κεραμικό, Γεράνι. Επίσης, φοροαπαλλαγές για αποκατάσταση κτιρίων, επιδοτήσεις ενοικίου, ζωγραφιές στα κτίρια κ.λπ. Μα γιατί μόνο στις τρεις αυτές περιοχές. Ο Αγιος Παντελεήμονας ή τα Πατήσια δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα;

Επίσης, προτάθηκε η μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων σε φοιτητικές εστίες. Ποιος φοιτητής ή ποιο νεαρό ζευγάρι θα πάει να μείνει στο χάος;

Εν πάση περιπτώσει, για να μην είμαστε μεμψίμοιροι, είναι θετικό ότι στην κυβέρνηση κατάλαβαν έστω κι αργά ότι κάτι τρέχει στο κέντρο κι ότι αν δεν πάρουν μέτρα θα σκάσει η βόμβα.

Τώρα αν τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά ή θα υλοποιηθούν κανείς δεν το ξέρει. Όταν, όμως, δίνονται τόσο αργά τα σχέδια της κυβέρνησης κι όταν εμπλέκονται καμιά δεκαριά υπουργοί, μάλλον θα πάμε σε Βατερλό. Αντί να γίνει ένας φορέας πάνω από όλους, έχουμε ένα κατακερματισμένο σχέδιο που το μόνο που θα το ενώνει είναι ο… Θ. Πάγκαλος. Τεράστια επιτυχία…

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]