Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι παραγωγικοί πολιτικοί απολύουν τους αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους

  • Δεν φτάνει που θα απολύσουν ΔΥ, θα τους στιγματίσουν και ως άχρηστους!
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες ανέβαζαν μάλιστα και μέχρι 320.000. Χθες ο υπουργός εσωτερικών σε συνέντευξή του άνοιξε πλέον τη συζήτηση για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες επομένως είναι θέμα χρόνου.

Άσχετα με τα μετριοπαθή νούμερα που ρίχνει αυτή τη στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Όταν αρχίσουν, χωρίς σοβαρή αντίσταση από την πλευρά των εργαζομένων οι απολύσεις, αυτές θα συνεχιστούν με καταιγιστικό ρυθμό, χωρίς τέλος και χωρίς έλεος. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Ο κ. Ραγκούσης είπε στη συνέντευξή του ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου είναι προς μετάταξη, θα περνούν πρώτα από ΑΣΕΠ και μίλησε για κάποια ακαταλαβίστικα κριτήρια αξιοσύνης, με βάση τα οποία θα αξιολογούνται οι ΔΥ και όχι για συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα τυπικά προσόντα ή αυστηρές τυπικές εξετάσεις. Όσοι προφανώς δεν αξιολογούνται ως άξιοι για να είναι ΔΥ, δεν θα μετατάσσονται αλλά θα απολύονται.

Αντί λοιπόν ο απόλυτα υπεύθυνος γι’ αυτή την εξέλιξη κ. Παπανδρέου, να σταθεί με πολιτική γενναιότητα στο ύψος που επιβάλουν οι… δύσκολες περιστάσεις για τη χώρα και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους και να πει ευθαρσώς ότι λόγω των οικονομικών αναγκών θα απολυθεί κάποιος τυχαίος αριθμός υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, (ανεξάρτητα εννοείται από πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις και) ανεξάρτητα από οποιαδήποτε όψιμα και αντισυνταγματικά αξιολογικά κριτήρια, απεναντίας κρύβεται πίσω από την έννοια της δήθεν εξυγίανσης του Δημοσίου, με την απόλυση εκείνων που θα κριθούν από την κυβέρνηση ως ανίκανοι και άχρηστοι.

Εμείς διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις μεθόδους και αυτή τη λογική.

Αν θέλει ο κ. Παπανδρέου να κάνει απολύσεις ας προχωρήσει με ανοιχτές κληρώσεις και όχι να στείλει στην σκληρή ιδιωτική αγορά εργασίας τους απολυμένους με το στίγμα του άχρηστου και στην ουσία να τους στείλει στην μόνιμη ανεργία, καθόσον ποιος θα είναι εκείνος ο επιχειρηματίας που θα προσλάβει τον δημόσιο υπάλληλο που θα απολυθεί (αν όχι ως άχρηστος) έστω ως ανεπαρκής;

Καταλαβαίνει άραγε ο κ. Παπανδρέου τι πάει να κάνει στους ανθρώπους που θα απολύσει;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Το καθυστερημένο που ομίλησε στα Δώδεκα του χρόνια θα μιλήσει για ανεπαρκείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φυγουν να ησυχασουμε.. Η ρωσια εχει 560 χιλ ΔΥ και εμεις 800-900 χιλ γιατι ; Να βγουν εξω στο ελευθερο επαγγελμα να δουν πως βγαινει το ψωμι! Τωρα τους πιανει ο πονος ; τοσα χρονια στη καρεκλα της ...αρπαχτης και της μιζας ηταν ωραια ε !!! Αντε δρομο τωρα και να μην ακουω βλακειες για ανεργια κλπ Να μαθει να βαζει μαρουλια, ντοματες, αγγουρακια, να ανεβασει και το ΑΕΠ μας αντι να τα εισαγουμε ... Η μιση Ελλαδα ταιζει την αλλη μιση και ολους μαζι μας ταιζει αν δεν το εχουν καταλαβει το ΔΝΤ . Τον ακουσατε χτες τον κο Φλωριδη στους φακελλους; ε λοιπον καταλαβε το , για ολους εσας εμεις οι απεξω βαρεθηκαμε να σας ταιζουμε ... σειρα σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 40% ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ 70 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!! ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ,ΚΑΦΕΔΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ... ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!!!!! ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΑΝΕΙΑ Κ.Τ.Λ. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ!!!!!
    ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε
    17 Μαΐου 2011 10:58 μ.μ.,

    και μονο το γεγονος οτι οχι μονο περιμενεις να ακουσεις αληθειες απο τον Φλωριδη, αλλα και ειδικα απο τον ΣΚΑΙ,τα λεει ολα!!
    Το ΔΝΤ δεν μας ταϊζει!!
    Μήπως τα δάνεια από το ΔΝΤ δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις,αλλά στους ιδίους τους κερδοσκόπους?
    Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις.
    Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
    Ολα τα νέα δάνεια της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια, όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]