Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπούλιας: «Λύση υπάρχει και είναι πολιτική»

Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, λέγοντας ότι λύση υπάρχει και είναι πολιτική, έστειλε από το Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

Παπούλιας: «Λύση υπάρχει και είναι πολιτική»

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημα μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα»,είπε.

Αναφερόμενος στους ακρίτες της Θράκης ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «δίνουν καθημερινή μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες». Και κατέληξε λέγοντας «αντλούμε ελπίδα από το παράδειγμα σας».

Μετά την τελετή ανακήρυξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Βυζαντινό κάστρο του Πυθίου.

Ο κ. Παπούλιας βρέθηκε στην «πόλη των κάστρων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2011».

Η ομιλία του του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να γιορτάσουμε τα «Ελευθέρια» του ακριτικού Διδυμότειχου. Και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε Επίτιμο Δημότη της πόλης σας, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία, στην ψυχή αλλά και στην καρδιά όλων μας», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

«Το Διδυμότειχο αποτελεί ζωντανή μαρτυρία και μάθημα στο πέρασμα των αιώνων. Με την εξαιρετικά ευαίσθητη γεωγραφική του θέση και την ιδιαίτερη γεωστρατηγική του σημασία, το Διδυμότειχο αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα του για επιβίωση και πρόοδο. Η πόλη δεν υπήρξε μόνο κέντρο του Βυζαντίου, αλλά και κέντρο ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης ετερόκλητων στοιχείων και διαφορετικών πολιτισμών.

»Σήμερα, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η ειρήνη είναι έννοιες εξασφαλισμένες. Έχω πει και άλλη φορά, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι οι ακρίτες είναι η περηφάνια της πατρίδας μας. Οι κάτοικοι των χωριών της Θράκης δίνουν καθημερινά μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αντλούμε ελπίδα από το δικό σας παράδειγμα.

»Γνωρίζω πως οι δυσκολίες είναι πολλές. Από το βάρος της ερήμωσης της ελληνικής επαρχίας, της παράνομης μετανάστευσης, μέχρι την οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αποθαρρύνουν τη νεολαία. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως άτομα, τοπικές κοινωνίες και κράτος. Είμαι εδώ και για να ακούσω τις ιδέες σας και τις αγωνίες σας που για μένα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Και μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε διέξοδο σε προβλήματα για να κάνουμε βήματα μπροστά.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

»Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα. Η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους.

»Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες σας, χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά στο Διδυμότειχο και σε ολόκληρη τη Θράκη μας.

Σας ευχαριστώ πολύ συμπολίτες μου».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημά μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη."
    Σαν να λέμε, ευρύτερη συναίνεση (που λέει και η τρόικα) και μη φωνάζετε πολύ βρε παιδιά, χαλάνε οι μπίζνες σε τέτοιο κλίμα!
    Ο πρόεδρος της "δημοκρατίας" μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σήμερα, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η ειρήνη είναι έννοιες εξασφαλισμένες"

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ!!!
    Για να μπορεις να εξασφαλιζεις την εδαφικη σου ακεραιοτητα και την ειρηνη οφειλεις να εισαι ΙΣΧΥΡΟΣ!!
    ΤΟΣΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!
    Απο Γεωπολιτικη και Ιστορια παιρνετε "0",κ.Παπουλια!!
    Αποδεικνυεστε πολυ επικινδυνος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικίνδυνος; Μόνο; Το είναι βαλτός που το πας; Ο συγκεκριμένος ήταν επί σειρά ετών και κατ' επανάληψη, υπουργός Εξωτερικών. Γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους την σημαντικότητα των παραγόντων που ορίζουν την ισχύ. Γι αυτό και η δηλωσή του τον καταττάσει σε εκείνους που θέλουν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα. Να το πω απλά; Δήλωση προβοκάτσια είναι και τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Εκτός και αν η εγκεφαλική λειτουργία δεν υφίσταται πλέον, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]