Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από ανεξάρτητο οργανισμό οι αποκρατικοποιήσεις, το αίτημα της τρόικας


Μυστικό σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου οργανισμού, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, έχει η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Ο οργανισμός, αναφέρει η εφημερίδα, θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και θα τεθεί εκτός της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, με όπλο την πέμπτη δόση, οι δανειστές επιδιώκουν τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και σκέπτονται σοβαρά να ζητήσουν την ψήφιση του σχεδίου από 180 βουλευτές, καθώς και την επιβολή πρόσθετων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ για το 2011, έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να καταστεί δεσμευτικό ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.

Κατά την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό της τρόικας θα προταθεί στην κυβέρνηση ως «τελεσίγραφο» και θα προβλέπει ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα κατευθύνονται στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]