Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα ‘ρθει…

  • Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Φαίνεται πως την ομιλία και την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ, την «ακούσανε» στερεοφωνικά στην καθεστωτική «παράγκα».

Το σύστημα μούδιασε, κωλόκατσαν τις πρώτες δυο μέρες, βλέποντας ότι ο Γιώργος έφαγε τη σκόνη του Αντώνη κι ύστερα, πάντα τυχαία, βγήκε και ψέλλισε κάτι στα εξαπτερυγιώτικα εκείνος ο Σκυλακάκης, που ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να του δίνει χρόνια. Κάθε φορά που ‘βγαινε να μιλήσει υπέρ της μαντάμ στον προεκλογικό, ο Αντώνης «τσίμπαγε» μια μονάδα προς τα πάνω.

Βγήκε, κουνήθηκε λίγο για να σηκώσει κουρνιαχτό, βάρεσε τα νεοφιλελεύθερα και πράσινα από την νεοπασοκική μούχλα ντενεκέδια του, μπας και καλύψει την καταλυτική παρουσία του Αντώνη στη Θεσσαλονίκη αλλά το λέει κι η μάνα μου: βροντούν τα σήμαντρα, βροντούν κι οι παραμάνες. Δεν τους βγήκε πάλι. Κι όχι μόνο δεν τους βγήκε αλλά μ’ ένα φαρμακερό καλαματιανό κουτουπιέ ο εν λόγω κύριος της κυρίας πήγε και βρόντηξε στην πολυτελή εξώθυρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Της τον έστειλε αεροπλανικά, συστημένο, αν και λίγο τσαλακωμένο.

Παράλληλα το βαθύ, το ρηχό αλλά και το ντεμί σεζόν ΠΑΣΟΚ (αυτό που φοράει και ζιβάγκο και γραβάτα), όλοι οι «παπαγάλοι» και τα λοιπά παραδείσια πτηνά αρχίσανε επιθέσεις για αυτά που είπε ο Αντώνης, παραλείποντας βεβαίως επιμελώς να πουν ΤΙ είπε.

Βγήκε στη συνέχεια κι η κόρη του πατέρα της στο εφεδρικό τηλεοπτικό γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η σκιώδης υφυπουργός Κοινωνικής Παχυδερμίας του Παπακωνσταντίνου κι ως καλός αυτόμολος φανταράκος ήταν μιλάμε ΠΑΡΑ πολύ τσαντισμένη με τον Αντώνη. Τέτοια ζοχάδα δεν την έχει ούτε ο Πάγκαλος, όταν του ξυνίζει το κρασί. Ακούς εκεί να πει ότι θα μειώσει τόσο γρήγορα το έλλειμμα! Βέβαια, το καλό αυτό φανταράκι του ΠΑΣΟΚ, όπως κι όλοι όσοι φλυαρούν τόσες μέρες, έκανε μόκο για τον ΤΡΟΠΟ που είπε ο Αντώνης ότι θα κάνει τα πράγματα. Απλώς με σηκωμένο φρύδι εξανίστατο που ο Σαμαράς έχει άλλη θέση, τεκμηριωμένη και την λέει ο αθεόφοβος. Διότι, δεν ξέρω αν το ‘χετε αντιληφθεί, αλλά η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου, την οποία μην ξεχάσετε να «ανταμείψετε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει μια πολύ απλή αντίληψη: απαγορεύεται να διαφωνείς μαζί τους. Πως παλιά άμα είχες στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία σε λέγανε μίασμα, συνοδοιπόρο, κομμουνιστοσυμμοριτοεαμοβουλγαροσλαβόδουλο; Έ, τώρα, άμα διαφωνείς με τα τσανάκια του Μνημονίου, είσαι «λαϊκιστής», «ανεύθυνος» κλπ. Βασικά βέβαια η μαντάμ είναι πολύ ζοχαδιασμένη που ο Αντώνης υπάρχει. Θυμάται κι εκείνο το κούριερ που ποτέ δεν ήρθε με το κόμμα αμπαλαρισμένο κι έμεινε να βλέπει τα ξεροτήγανα και τα φοντάν να μπαγιατεύουν κι όσο να’ ναι της ανεβαίνει η πίεση. Αλλά σε λα βι, που θα ‘λεγε κι ο Ριχάρδος.

Τώρα τελευταία όμως παίχτηκε καινούργιο έργο, που κατέβηκε γρήγορα, χωρίς να βγάλει ούτε τα έξοδα του. Έχει Γκοντζίλα, Κινγκ Κονγκ, γιαπωνέζικα εφέ του 1960 και δυο αυγά Τουρκίας. Επιστροφή Καραμανλή. Ο Καραμανλής δεν το ξέρει αλλά δεν έχει σημασία, το ξέρει ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας και οι λοιποί συγγενείς. Προχθές ξύπνησα κι έβλεπα παραταγμένη όλη την πρωϊνή κομπανία του MEGA. Ο Πεταλωτής έλειπε, είχε πάει να πάρει τα τρέντυ σοσιαλιστικά του πουκάμισα από το καθαριστήριο. Ο Καμπουράκης όμως ήταν εκεί κι όχι μόνο τον έφερε πίσω τον Καραμανλή αλλά τον ξανάκανε και Πρωθυπουργό! Έτοιμος να τον ψηφίσει ήτανε.

Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι κι επειδή από γαλλικά και πιάνο δεν…, θα σας πω την προφανή στόχευση: αμφισβήτηση, χτύπημα κάτω από τη ζώνη του Αντώνη Σαμαρά. Διότι η επιστροφή του Καραμανλή προϋποθέτει την αποτυχία του Αντώνη.

Ρε συ Καμπουράκη κι εσύ ποιητή εκ του προχείρου, άμα αργήσει, φάτε.

Υπάρχουν και μερικοί «χρήσιμοι ηλίθιοι», «αυτιστικοί» δευτεροκλασάτοι καραμανλικοί (ερήμην του Κ. Καραμανλή) που διακίνησαν αυτή την ανοησία κι έπαιξαν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.

Μετά ήρθε κι η «σφήνα» του ζογκλέρ, του αχθοφόρου του Μνημονίου, ο οποίος ως γνωστόν κόπτεται για την παράταξη, όταν δεν ξεσκονίζει το Μνημόνιο. Έχει τρελλαθεί γιατί βλέπει τους ψηφοφόρους να φεύγουν σαν πουλιά το Φθινόπωρο.

Λυπάμαι, Πρόεδρα, αλλά δεν θα ξαναγυρίσουν. Τελειώσανε τα ζογκλερικά. Θέλανε διαμαρτυρία και πούρα Δεξιά και τους βγήκες σκαμνάκι του Γιώργου. Δώσανε – δώσανε, που λέει και το ανέκδοτο. Με το Βαΐτση θα μείνεις, που ‘ναι καλό παιδί και σε κοιτάει στα μάτια.

Κι ύστερα βγήκε ο Καραμανλής με μια δήλωση και τους καθάρισε στεγνά. Όχι μόνο δεν τους βγήκε, μείνανε με το σενάριο στο χέρι.

Ο Καραμανλής το ‘χω γράψει, σίγουρα έχει κάποια ελαττώματα, έκανε λάθη μικρά και μεγάλα, κυρίως εμπιστευόμενος κάποιους τυχάρπαστους μεσαιοχωρίτες. Όταν εκείνος προσπαθούσε να κάνει μεγάλη πολιτική σε μεγάλα ζητήματα – κι όντως έκανε – στην Κύπρο, στο Βουκουρέστι, την ενέργεια και τις σχέσεις με την Ρωσία, αυτοί έκαναν διαγωνισμό μονήρους εφηβικής συνήθειας και παλεύανε από την ανικανότητα στην εργώδη βλακεία, ενώ βέβαια ορισμένοι κι ορισμένες ήσαν από καιρό «τυφεκιοφόροι του εχθρού» κι εύχονταν την πτώση, αν δεν εργάστηκαν κιόλας γι’ αυτήν.

Όμως ο Καραμανλής, αδέρφια, έχει υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας. Έχει μπέσα, λέξη άγνωστη σε κάτι ξενιστές και κλακαδόρους που ερήμην του και κόντρα στις επιθυμίες του καπηλεύονται τ’ όνομα του. Κι άλλες φορές εξήγησα γιατί τον ψήφισα κι ενυπόγραφα πριν τις εθνικές εκλογές καλούσα, όσους σκέφτονται με στοιχειώδη αγάπη για την Πατρίδα, να τον στηρίξουν. Άλλοι κι άλλες απλώς περίμεναν σαν γύπες στο κλαρί.

Ο Κώστας Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός κόντρα στο κατεστημένο των νταβατζήδων. Δεν έκανε καμμία συμφωνία μαζί τους.

Γι’ αυτό το 2004 αλλά και μετά την εκλογή του η πλειοψηφία των ΜΜΕ βυσσοδομούσε εναντίον του. Εδώ ακόμα υπάρχουν ζώα που πιστεύουν ότι στο Βατοπέδι υπάρχει κελί με…τζακούζι. Τέτοιες φλόμπες πουλάγανε στο πόπολο, αυτοί που συκοφαντούσανε και τους φορτηγατζήδες και που τόσες μέρες οι κάμερες και τα μαρκούτσια τους στην Ομόνοια, κοντά στα γραφεία των απεργών, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να γυρίσουν λίγο αριστερά, όπου οι στρατιές των πρεζέμπορων και των ναρκομανών τους έσπρωχναν για να περάσουν.

Ναι, ο Καραμανλής εμπιστεύτηκε και μερικούς μαλάκες. Ποιος από μας δεν το ‘χει κάνει; Δεν το γράφουν όλοι στο κούτελο. Ανέχτηκε επίσης υπονομευτές, που υπέσκαψαν την προσπάθεια του να βάλει χέρι στην πηγή του νεοελληνικού κακού: στην διαπλοκή. Κάποιοι όμως οδήγησαν το «βασικό μέτοχο» σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία.

Ο Καραμανλής, αδέρφια, είναι ένας καλός άνθρωπος, ένας καλής πάστας Έλληνας, που δεν του άρεσε η επίδειξη κι η γκλαμουριά, που προσπάθησε πολλά, κατάφερε κάποια, δεν είπε ψέμματα, ούτε για την οικονομία, ούτε για τίποτα κι έχασε ακριβώς γιατί αρνήθηκε να εξαπατήσει το λαό, όπως ο Πινόκιο – Παπανδρέου, και γιατί επέλεξε κι ορισμένους συνεργάτες, που όχι μόνο ήσαν ανίκανοι ν’ ακολουθήσουν το βήμα του αλλά κάποιοι είχαν δικές τους ατζέντες, κολλητηλίκια με συμμαθητές και άνομες φιλοδοξίες.

Πλήρωσε ακριβά και τα μαϊμού Δεκεμβριανά, αφού δεν έλειωσε την αλητεία, από τον φόβο τυχόν νέας απώλειας ανθρώπινων ζωών κι άφησε τον περιδεή Παυλόπουλο να μιλάει για … αμυντική στάση της Αστυνομίας, ενώ καταλυόταν το κράτος. Γιατί; Γιατί προφανώς τον Κ. Καραμανλή τον συγκλόνιζε η ιδέα κι άλλων φέρετρων. Δεν συμφωνώ αλλά κατανοώ και το σέβομαι. Ο καλός άνθρωπος δύσκολα αποφασίζει το κακό, ακόμη κι αν είναι αναγκαίο.

Ορθά, ξαναλέω, ο Αντώνης Σαμαράς τον προστάτευσε και δεν άφησε να γίνει βορά στα θηρία. Δεν του αξίζει.

Σίγουρα το κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής δεν έκλεισε. Σε αυτό έχει δίκιο ο Πανίκας. Ο Έλληνας ηγέτης που είπε όχι στο Βουκουρέστι, ο άνθρωπος που συνεργάστηκε αρμονικά με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για την αποτροπή της εφαρμογής του Απαρτχάϊντ στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός που προσπάθησε να βάλει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, δικαιούται να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας, όταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Η συμμαχία των προθύμων κάνει ότι μπορεί για να κόψει τον δρόμο του Αντώνη. Ξέρουν ότι τους έταξε μια και μόνο εξεταστική, για το Μνημόνιο. Και ξέρουν ότι θα την κάνει.

Ξέρουν ότι δεν τον ελέγχουν κι ότι θα κατεδαφίσει τα σάπια θεμέλια της «παράγκας» τους.

Ξέρουν ότι θα κάνει όλους τους φόβους τους πραγματικότητα κι όλες τις ελπίδες του Λαού καθημερινή πολιτική.

Λοιπόν, papagayos griegos, πάρτε άλλο ένα σενάριο, δώρο: ο Σαμαράς να σας αλλάζει τα φώτα. Και δεν θα ‘ναι ταινία fiction. Θα ‘ναι ντοκυμαντέρ.

Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα ‘ρθει…




Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. AΛΛΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛΛΟ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΜΠΡΟΣ ,ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΕΡ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει τσίπα ντροπής απάνω τους, ένα σενδόνι σάλια για να μας πείσουν ότι ο αντωνάκης είναι ο μεσσίας μας και για του κωστάκη την ανικανότητα φταίνε άλλοι!
    Ου να χαθείς αλεπουδόβγαλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφεις πολύ ωραία!
    Θεωρώ ότι έχεις τα καλύτερα άρθρα στα blog του πατριωτικού χώρου!
    Πολύ συγκροτημένα, μεστά και έχουν άμεσο αποτέλεσμα στον ψυχισμό του αναγνώστη!
    Εγώ είμαι 25 χρονών κι έχω απογοητευτεί από όλα τα πολιτικά κόμματα.
    Πέρσι το Σεπτέμβριο έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου και ψήφισα ΛΑΟΣ, αν κι έλεγα στην αρχή ότι δεν θα το ξαναψηφίσω.
    Ο Καρατζαφέρης είναι ο ορισμός του απατεώνα, όπου με πλάνη πήρε την ψήφο του κάθε αγνού πατριώτη που πίστευε σε "ρήξη" και με την δική μου ψήφο μας έβαλε ο μεγαλοαπατεώνας στο ΔΝΤ.
    Θυμίζει πολύ την υπόθεση της Ασφαλιστικής Ασπίς ως προς την υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

    Τουλάχιστον από την πρώτη φορά είχα πάρει το μάθημά μου και δεν ξαναψήφισα τον γελοίο lifestyler Άδωνι, ούτε τον φυγόστρατο Αιβαλιώτη με τη βίλα που χτίζει κοντά μας στο Διόνυσο.

    Τώρα ο Σαμαράς πράγματι είναι η τελευταία μας ελπίδα!!
    Αν μας προδώσει κι αυτός θα πάψω να δηλώνω Έλληνας για να έχω ήσυχη τουλάχιστον τη συνείδησή μου για την κατάντια αυτού του Έθνους που μας έφερε, η σοφή κατα τ'άλλα βούλησή του, για Πρωθυπουργούς τους Σημίτη, ΓΑΠ και Μητσοτάκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρασινοι, κοκκινοι ή μπλε η πεινα χρωμα δεν κοιτα. Κι αν ακομα υπαρχουν ψηφοφοροι που πιστευουν οτι οι υπερασπιστες τουτου του συστηματος (aka. Αντωνακης, Γιωργακης, Ντοριτσα, Κωστακης, κ.α.) θα συγκρουστουν απ'ευθειας με τους εργοδοτες τους (σε οφελος του κοινωνικου συνολου) τρωνε κουτοχορτο! Λυση υπαρχει (οπως και λεφτα) αλλα θελει τσαγανο και απεξαρτηση απο την εγκεφαλοπλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΑΗΛΟ ΜΕ ΤΗΝ "31" ΣΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΟΛΟΥΣ?
    Η ΝΔ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ? ΝΑΙ,Η,ΟΧΙ ?
    ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ
    ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ,ΔΙΟΔΙΑ ΑΝΑ 50ΧΜ ΣΤΗ ΕΟ
    ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ,ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΑ,ΚΑΙ
    ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΑΥΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥ
    ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ?
    ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ.
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ 'ΣΥ.
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
    ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '08 ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ.......ΕΚΛΑΣΕ ΜΕΝΤΕΣ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
    ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΡΕ ΦΑΗΛΟ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ,ΑΦΟΥ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ
    Η ΑΒΑΝΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΣΑ
    ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΕΡΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μηδενα προ του τελους μακαριζε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:ΜΗΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ,ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ;ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:ΜΗΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ,ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ;ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διερωτώμαι, πώς μπορεί να υπάρχουν πολίτες με κρίση, όπως δείχνει να είναι ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, και να υποστηρίζουν ακόμη, μετά την πλήρη αποκάλυψη της ενοχής σύσσωμου του πολιτικού συστήματος,ότι η σωτηρία της Ελληνικής κοινωνίας μπορεί να έλθει από κάποιον από αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα, κατακτημένη χώρα.
    Το μόνο ππου μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, είναι η περίπτωση κάποιου προσδωκόμενου γεναίου κέρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ Φαήλο,

    ωραία τα λες και αγγίζεις το συναίσθημα πολλές φορές, αλλά πες μας κάτι γιατί με τρελλαίνεις ώρες ώρες:

    Αφού ο Καραμανλής ήταν πατριώτης, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥς ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ;;;;;

    Και μη μου πεις ότι φταίει ο Παυλόπουλος. Ο Καρμανλής δεν τα έβλεπε;;;;

    Παράτα μας λοιπόν...κι ο Αντωνάκης σου που στηθήκαμε 2 ώρες στην ουρά για να τον ψηφίσουμε....για ενσωμάτωση και ΠΑΠΑΡΙΕΣ μιλάει. Την απέλαση ως λέξη δεν την ξέρει. Δεν του τη μάθανε στο Χάρβαρντ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε!ΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑ.ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΒΛΑΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ;ΔΕ ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ;ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ;ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟ;ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ Κ.Λ.Π. ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ;ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΕΣΑΝΕ... ΜΑΣ ΠΙΕΣΑΝΕ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ;;;ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ'ότι βλέπω ότι και να πάθουμε μυαλό δε βάζουμε.Ή δεν μπορούμε να ενωθούμε ως Έλληνες όπως παλιά!Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω..Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σ'αυτή τη χώρα που πιστεύουν αλήθεια σε "ΠΟλιτικούς";Που πιστεύουν ακόμη ότι η λύση γι αυτήν την κατάντια της Ελλάδας θα δωθεί από Κόμμα?
    Ύμαρτον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλεος ρε παιδια! Εδώ δεν έχουμε να φάμε και συζητάμε ποια κουρ*δα είναι μεγαλύτερη, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Καταλάβετέ το επιτέλους. ΟΛΟΙ τους, ανεξαιρέτως χρώματος και υποτιθέμενου ήθους, ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους και για το επιχειρηματικό συμφέρον της χώρας. Δεν τους ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο. Εγώ θα το πω και μπορώ να το στηρίξω επιχειρηματολογικά. Όποιος έχει πιαστεί να κλέβει να του δεσμεύσουν την περιουσία. Αλλά ποιος θα το κάνει? Οι συνένοχοί του? Παιδιά, ένα μπορώ να υποσχεθώ στον εαυτό μου και το κατάλαβα από αυτά που διάβασα παραπάνω. Δεν προκειται να σωθεί η Ελλάδα γιατί πολλοί εμάς, από τον απλό λαό είναι εκ γεννηθείς ηλίθιοι και γι'αυτό καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]