Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρώπη made in China

  • Γράφει η Κουκίδα

Οσμίζομαι νέα «Καραμανλική» γκάφα. Θυμάστε ότι ανάλογο άνοιγμα προς την Κίνα επιχείρησε και η κυβέρνηση της ΝΔ που σύσσωμη επισκέφθηκε το Πεκίνο για να παρακαλέσει τους κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τότε ( αν δεν λανθάνω, η έμπνευση άνηκε στον Μ. Κεφαλογιάννη), υπογράφηκε συμφωνία βάση της οποίας κινεζικές επιχειρήσεις θα μετέφεραν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη μέσω ελληνικών λιμανιών.

Πως όμως. Θα μετέφεραν τα ανταλλακτικά εδώ και η συναρμολόγηση θα γινόταν επί ελληνικού, δηλαδή ευρωπαϊκού εδάφους. Σκοπός τα προϊόντα να έχουν σφραγίδα Made in the EU. Έτσι οι δασμοί που θα πλήρωναν οι κινέζοι επιχειρηματίες θα ήταν λιγότεροι ενώ η καχυποψία που υπάρχει για την αξιοπιστία των προϊόντων Made in China θα εξαφανιζόταν.

Βέβαια τότε η Κομισιόν μυρίστηκε το κόλπο και φυσικά έβαλε βέτο, καθώς μια τέτοια ενέργεια παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και το θέμα μπήκε στο ράφι. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψε χθες ανάλογη συμφωνία να έλαβε υπόψιν της την συγκεκριμένη παράμετρο. Γιατί βλέπω το πανηγύρι να ακυρώνεται οσονούπω με ευρωπαϊκή βούλα..

ΥΓ: Για όσους αγωνιούν, ναι ο πρωθυπουργός μας χθες βράδυ βραβεύθηκε στο Βερολίνο για την προσπάθεια του να μας βγάλει από την κρίση. Από ποιον βραβεύθηκε; Μα από την Deutsche Bank και τον πρόεδρο της, Γιόζεφ ‘Ακερμαν αυτοπροσώπως. Ωραίος τύπος ο ‘Ακερμαν. Πρώτα μας ρίχνει στα τάρταρα και μετά μας βραβεύει. Με τι δεσμεύσεις να συνοδεύεται αυτό το βραβείο άραγε;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην μπερδεύεσαι, δεν βραβεύει εμάς ο Άκερμαν. Βραβεύει αυτόν που μας έδωσε την τελευταία σπρωξιά για τα Τάρταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]