Καλοπληρωμένοι ξένοι σύμβουλοι σε μία χρεωκοπημένη Ελλάδα
- Η άσκηση των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Γ.Α.Π., με την πληθωρική παρουσία εμφανών και αφανών ξένων και χρυσοπληρωμένων συμβούλων συνεχίζει την περίοδο της Βαυαροκρατίας της Οθωνικής περιόδου και της ζοφερής εποχής της εθνικής υποτέλειας στον Εμφύλιο
Με το Δόγμα Τρούμαν, του Μαρτίου 1947, η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα συνοδεύθηκε και από την αποστολή «300 συμβούλων, που μαζί με το βοηθητικό προσωπικό έφθανε συνολικά τους 700 Αμερικανούς». Αυτή η Αμερικανική Αποστολή, υπό τον διαβόητο Grishold, «εγκαταστάθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1947... και είχε θεσμοθετημένες αρμοδιότητες... και ουσιαστικά επρόκειτο για τη δομή μιας παράλληλης κυβέρνησης...» (Για το ζήτημα αυτό βλ. Τ. Τρίκκα: «ΕΔΑ (1951-1967), εκδ. «Θεμέλιο», εκδ. 2009, τομ. Α΄, σελ. 58-59).
Από όσα γνωρίζει ο γράφων καμμία μεταπολεμική ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ξένους συμβούλους – τουλάχιστον θεσμοθετημένους – εκτός της πιο πάνω περιόδου, κατά την οποία οι σύμβουλοι διαχειρίζονταν αμερικανικά κονδύλια του περίφημου Σχεδίου Μάρσαλ.
Σήμερα, οι θεσμοθετημένοι ξένοι σύμβουλοι χρυσοπληρώνονται από τη χρεωκοπημένη Ελλάδα για να δίνουν τα φώτα τους στον Πρωθυπουργό, ωσάν η ίδια να μη διαθέτει κανέναν οικονομολόγο! Μου είναι ακατανόητη η σιωπή και η ανοχή των επιστημονικών φορέων της χώρας, που κατά καιρούς πιπιλίζουν την εθνική ανεξαρτησία, όπως και ο Giorgos.
Με την ευκαιρία σημειώνω ότι εν μέσω της οικονομικής δυσπραγίας ο κ.Πρωθυπουργός «αποφάσισε την πρόσληψη 20 συμβούλων και συνεργατών, που η συνολική τους μισθοδοσία προσδιορίζεται σε 632.000 ευρώ κατ’ έτος» (βλ. «Η Καθημερινή», της 26 Αυγούστου). Πάντα η φροντίδα για τα κομματόσκυλα. Το “penti” καλά κάνει.
Όσοι πεινασμένοι το ψηφίζουν τι κάνουν; Καλά κάνουν και σκούζουν!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...