Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα ενισχύει την καλλιέργεια της "παπαριάς"


Όλα τα μέτρα του μνημονίου βρίσκονται στον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Εκεί λοιπόν αν μπείτε στον κόπο να τον διαβάσετε θα διαπιστώσετε ότι προβλέπονται όντως στο 2011 πρόσθετα έσοδα 600 εκ. ευρώ ή 0,3% του ΑΕΠ από ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Και τέλος μια και σε αυτούς το κράτος για το 2012 και 2013 δεν προβλέπεται να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη τους.
Θα συνεχίσει όμως να ασελγεί στην δική μας τσέπη.
Η τακτική αυτή θυμίζει αυτούς που πουλάνε προστασία και εκβιάζουν, επιβιώνοντας παρασιτικά από τον κόπο των άλλων. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από άτομα που αδυνατούν να πατάξουν τους παράνομους, τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες;
Ακολουθούν αδιέξοδες, τυχοδιωκτικές και καθοδηγούμενες από τα "μεγάλα" αφεντικά μεθόδους. Τέτοιες πολιτικές του ποδαριού τις εφαρμόζει και ο πιο άσχετος. Και χωρίς να έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων...

Λοιπόν το 2011 έχουμε:
ΦΠΑ-αλλαγές στις υποκατηγορίες και διεύρυνση βάσεως 1000 εκατ, φορολόγηση αυθαιρέτων 800 εκατ, τέλος διατήρησης ημιαιθρίων, λες και μπορούμε να αγοράσουμε διαμέρισμα χωρίς ημιαίθριους (και προσοχή όχι νομιμοποίηση) 500 εκατ. λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων-τεκμήρια 450 εκατ, αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατ., φορολόγηση αμοιβών σε είδος 150 εκατ., πάγωμα μισθών και συντάξεων 350 εκατ, μείωση δημοσίων επενδύσεων 500 εκατ.

Και πάμε στο 2012
Ξανά αύξηση από διεύρυνση βάσεως ΦΠΑ 300 εκατ, τεκμήρια άλλα 100, νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών άλλα 200, ξανά από πάγωμα συντάξεων 250,από μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1 άλλα 600 εκατ (επιτέλους και ένα σωστό), εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του Καλλικράτη 500 εκατ (χλωμό το βλέπω μια και απαιτούνται απολύσεις αλλά ας τους πιστέψουμε.
Επίσης τι είπατε; Ανάπτυξη; Καλό το ανέκδοτο και έχει και κακό δράκο που τρώει και την ανάπτυξη, πριν καν αυτή να γεννηθεί!
Πάρτε εκ νέου μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια. Προσέξτε τώρα και το τελευταίο και καλύτερο:
ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!! Ο καλός πρωθυπουργός μας έχει και εκπλήξεις το 2012.

Ας δούμε και το 2013
Τα γνωστά... Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1 (είπαμε εύγε να μην επαναλαμβανόμαστε)-πάγωμα συντάξεων (σε όσους συνταξιούχους έχουν επιζήσει),εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του Καλλικράτη 500 εκατ...και...
ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4.200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ(;),δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μή καθορισμένα μέτρα (από ποιόν θα τα αρπάξουν άραγε;) που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!
Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;
Εάν καταφέρω να σβύσω τη φωτιά στο σπίτι μου (πάγωμα μισθού, αύξηση ΦΠΑ, ΔΕΗ, δημοτικά τέλη λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών και... και... και ζώ ακόμα να συμπαρασταθώ στον φουκαρά το βιομήχανο που ζητά σε έκτακτες περιπτώσεις να μπορεί (με την σύμφωνη γνώμη μου βεβαίως βεβαίως) να μου κάνει μείωση μισθού (590;) ή να με απολύσει φυσικά εάν δεν συμφωνήσω!!!!

Στα χαρτιά και επί θεωρητικής βάσεως όλα μπορεί να είναι εφικτά. Στην πράξη όμως δε φτάνουν μόνο τα πτυχία.
Θα σας παραπέμψω, λοιπόν, στον Αριστοτέλη...
Αριστοτέλους πολιτικά: Τα είδη των πολιτευμάτων. Τα ορθά πολιτεύματα και οι παρεκκλίσεις από αυτά:
...Αφού λοιπόν «πολιτεία» και «πολίτευμα» είναι ταυτόσημα, το πολίτευμα δε είναι η κυρίαρχος των πόλεων εξουσία, κατ' ανάγκην δε η κυρίαρχος αύτη εξουσία εκπροσωπείται ή υπό του ενός ή υπό των ολίγων ή υπό των πολλών, όταν μεν ο είς ή οι ολίγοι ή οι πολλοί προς το ΚΟΙΝΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ άρχουν, κατ' ανάγκην αι πολιτείαι αύται είναι ορθαί, αι δε πολιτείαι, καθ' ας η αρχή ασκείται προς το ίδιον συμφέρον ή του ενός ή των ολίγων ή των πολλών, παρεκβάσεις.
Διότι το ζήτημα τίθεται ούτως: ή δεν είναι πολίται οι μετέχοντες της πολιτικής κοινωνίας, ή είναι, οπότε πρέπει να κοινωνούν του συμφέροντος.
Ονομάζομεν δε συνήθως την μεν μοναρχίαν την αποβλέπουσαν εις το κοινόν συμφέρον βασιλείαν, την αρχήν αφ' ετέρου των ολίγων μεν, πλειόνων δε του ενός, αριστοκρατία ν (ή διά το ότι άρχουν οι άριστοι ή διά το ότι προς το άριστον της πόλεως άρχουν), όταν δε υπό των πολλών ασκήται η εξουσία και προς το κοινόν συμφέρον, ονομάζομεν το πολίτευμα διά του κοινού πασών των πολιτειών ονόματος, ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Παρεκβάσεις δε των ειρημένων πολιτειών είναι: της βασιλείας μεν η τυραννίς, της αριστοκρατίας δε η ολιγαρχία, της δε πολιτείας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διότι η μεν τυραννίς είναι μοναρχία προς το συμφέρον του μοναρχούντος, η ολιγαρχία προς το συμφέρον των ευπόρων, η δε δημοκρατία προς το συμφέρον των ΑΠΟΡΩΝ, ουδεμία δε τούτων προς το κοινόν συμφέρον".

Αν δεν σοβαρευτεί η κυβέρνηση (του «λεφτά υπάρχουν») και συνεχίσει να συγχέει την αναπτυξιακή-επενδυτική πολιτική με την ασύδοτη, μονότονη και αναποτελεσματική (φορο) μπηχτική εμμονή (βλ. παπαρόδεντρο), οδηγεί τη χώρα νομοτελειακά στο γκρεμό.
Υ.Γ. (προς αποφυγήν παρεξηγήσεως για τον παραπάνω χαρακτηρισμό, δύο διευκρινίσεις):
1. Λίγα στοιχεία από τη φυτολογία:
Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των "papariae", στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου, το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν το πλησιάζουν.
Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Το παπάρι είναι πολύ ευαίσθητο σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος, ως προς τη θερμοκρασία, το pH και την υγρασία.
Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, γι’ αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.
Δεξιά, μπορείτε να δείτε την παπαριά και το παπάρι, το οποίο παραπέμπει,… στην αναπτυξιακή φιλοσοφία της κυβέρνησης.
2. Και λίγα στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα:
Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες τα θυμούνται καθημερινά στη ζωή τους:
  • Ως απάντηση, σε βαθυστόχαστο σχόλιο: «παπαριές».
  • Ως ένδειξη προσφοράς και ανταπόδοσης: «Πάρε τα παπάρια μου».
  • Σε κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας-εκτίμησης από εμάς, λέμε: «στα παπάρια μου».
  • Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου «σημαντικά» έργα, υπάρχει το: «φάε ένα παπάρι» ή «τσίμπα ένα παπάρι».
  • Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς (VIP) (π.χ. πολιτικοί) ορίζονται ως: «παπάρες».
Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εγώ λέω να τα μαζεύουμε και να πάμε μετανάστες. Και να έχουμε μαζί μας και μια παπαριά να φυτέψουμε εκεί, μια και μοναδική, για να μας θυμίζει με τα παπάρια της τι αφήσαμε πίσω μας για να μην τα επαναλάβουμε. Και θα επιστρέψουμε με νέα μυαλά και συνήθειες, μόνο αφού μάθουμε ότι εδώ έχει πέσει παπαροπερονόσπορος και αποδεκατίστηκαν όλες οι παπαριές. Μόνο έτσι θα δούμε κάτι να αλλάζει εδώ.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα τους λείψουμε και να φύγουμε, έχουν ήδη φροντίσει να υπάρχουν οι αντικαταστάτες μας στο πιο ηλιοκαμμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]