Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΓΑΠ: Το ανέκδοτο της ελληνικής ιστορίας

  • Του Θύμιου Παπανικολάου
Οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα καταγράψουν τον ΓΑΠ στα μεγάλα ανέκδοτα της ελληνικής πολιτικής.
Όταν θα συντριβεί (αυτό θα έλθει πολύ γρήγορα) το «τέρας» της πνιγηρής, προπαγανδιστικής μυθολογίας των ΜΜΕ και οι γλοιώδεις δοξολογίες των καθεστωτικών ιερατείων, τότε θα μείνει ο ΓΑΠ γυμνός.
ΤΟΤΕ όλοι θα ανακαλύψουν αυτό το ανέκδοτο της πολιτικής μας.
ΤΟΤΕ όλοι θα «γαβγίζουν» για την απίστευτη, ιστορικά πρωτόγνωρη, μωρολογία του κατοχικού μας πρωθυπουργού.
ΤΟΤΕ οι καθεστωτικές ύαινες που σήμερα τον εξωραΐζουν και τον δοξάζουν θα μιλούν για τις «βροντές» της αυθάδους ανοησίας του…
Αλλά και για τις «αστραπές» της ακατάσχετης ψευδολογίας του: Έχει ξεπεράσει σε κυνισμό και μοχθηρία ψευτιάς κάθε ιστορικό προηγούμενο. Φαίνεται ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ούτε τι λέει, ούτε τι έχει πει. Ξεστομίζει πηχτά κύματα τυποποιημένης ψευτιάς και γλοιώδους συνοχής της…
ΤΟΤΕ όλοι θα μιλούν για τις ανεκδοτολογικές φαιδρότητές του (πολιτικές, γνωστικές και λεκτικές) ΚΑΙ την πολιτική του γελοιογραφία.
ΤΟΤΕ όλοι θα θυμηθούν την εύστοχη διατύπωση του Στάθη που χαρακτήρισε τον ΓΑΠ κακόγουστο και μοναδικό γελοιογράφο του εαυτού του που κόβει το ψωμί των γελοιογράφων…
ΕΧΟΥΜΕ κουραστεί να ασχολούμαστε με αυτό το πολιτικό ανέκδοτο που ακούει στο όνομα ΓΑΠ.
Γράφουμε ξανά γιατί μας ενέπνευσε το εύστοχο σκίτσο από το «Κλασσικοπερίπτωση»
Τα ίδια πάλι παραμύθια μας αράδιαζε στη Θεσσαλονίκη.
Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι που δεν κάνανε τις δομικές «μεταρρυθμίσεις».
Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός που δεν «μεταρρυθμίστηκε» έγκαιρα σε «σοσιαλισμό» της Νέας Τάξης, της τρόικας και του ΓΑΠ: ΚΑΤΟΧΗ…
Ξέχασε, όμως, ο άμοιρος (το μελλοντικό πτυελοδοχείο των εντολέων αλλά και των σημερινών υπηρετών του), δύο βασικά πράγματα:
α) Αυτοί οι «προηγούμενοι», επί μια εικοσαετία περίπου, ήταν οι ίδιοι που κυβερνούν σήμερα. Και ο σημερινός πρωθυπουργός ΠΑΝΤΑ κοσμούσε το κυβερνητικό επιτελείο…
β) Ξέχασε επίσης ο αμνήμων πρωθυπουργός ότι ο Σημίτης με τα ίδια και απαράλλακτα «επιχειρήματα» προώθησε «ΔΟΜΙΚΕΣ» μεταρρυθμιστικές αλλαγές για να μπούμε στην Ευρώπη.
Και τι ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ υποσχέσεις έδινε: Σφίξτε το ζωνάρι, σκάψτε τον τάφο σας για να μπούμε στην πύλη του παραδείσου: την ΕΕ και το Ευρώ.
Ισοπέδωσε τα πάντα ο Σημίτης, εισήγαγε στρατιές αλλοδαπών για μαύρη εργασία και αντικατάσταση των Ελλήνων (για να πετύχει τα κριτήρια της ΕΕ), δομικές μεταρρυθμίσεις έλεγε και αυτός τις ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και το στραγγαλισμό των κεκτημένων και πολλά άλλα σαν και αυτά που αραδιάζει και σήμερα ο ΓΑΠ.
Μπήκαμε στον «Παράδεισο», αλλά οι «δομικές μεταρρυθμίσεις» και ο αφανισμός των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων συνεχίστηκε στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».
Το ίδιο παραμύθι συνέχισε και η νεοδημοκρατική κυβερνητική παρεμβολή…
Και ο «παράδεισος» που ΟΛΟΙ υπόσχονταν δεν ήρθε.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα πράγματα όλο και χειροτέρευαν παρά τις σαρωτικές αντιμεταρρυθμίσεις και ΠΑΝΤΑ έρχονταν ΟΛΟ και πιο σκληρά μέτρα στο όνομα των «δομικών μεταρρυθμίσεων»!!!
ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΚΟΛΑΣΗ: Η δικτατορική επιβολή των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, οι τρόικες και τα Μνημόνια.
Και τώρα αυτός ο ανεκδιήγητος φαρσέρ πρωθυπουργός, ο νέος Τσολάκογλου, παίζει την ίδια πλάκα που ακούμε χρόνια και χρόνια από τους προγενέστερους, ρίχνοντας τα βάρη στους προγενέστερους!!!
Φαίνεται κρίνει το ελληνικό λαό με το δικό του πήχη: Με το λειψό μυαλό που δίνει η φύση στα ανδρείκελα…
Όλος ο κυβερνητικός θίασος φοράει το ίδιο κουστούμι των ανδρεικέλων και αποτυπώνει τη φιλοσοφία του αλαζόνα υπηρέτη.
Στα λόγια τους και στα πρόσωπά τους απαστράπτει όχι μόνο η κoμπάζουσα ανοησία, αλλά και η διαστροφή των ανδρείκελων οι οποίοι ηδονίζονται να προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη μας και να διατρανώνουν τη βλαβερή βλακεία τους, αλλά και την έσχατη δουλοπρέπειά τους στούς «νταβάδες» τους.
Μέσα σ’ αυτόν τον ηδονισμό της πολιτικής αναπηρίας τους ξεχνούν, βεβαίως, ότι οι αντοχές του νευρικού συστήματος του ελληνικού λαού έχουν και τα όριά τους...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτο που ισως δεν καταλαβαμε, ειναι οτι μας μελετησανε..

    Ο Ελληνας δεν παιρνει απο απειλες και φοβερες.. ιστορικα γινεται πιο δυνατος, οποτε ο καλυτερος τροπος για την υποταγη του ειναι και ο πιο φθηνος.. αυτος της ΕΞΑΓΟΡΑΣ!
    Για αλλη μια φορα η ιστορια επαναλαμβανεται, οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ και ΝΟΤΑΡΑΔΕΣ ανοιγουν τις πυλες..

    Ειμαστε ομως προθυμοι να δειξουμε στον κοσμο, για μια ακομη φορα, οτι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?

    Ειμαστε προθυμοι να δειξουμε σε εμας τους ιδιους οτι ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?..

    Ειμαι πολυ μεγαλος πια για να μπορουν να με κοροιδευουν, αλλα αρκετα νεος για να εχω τη δυναμη να παλεψω, με την πεννα αλλα και το σπαθι αν χρειαστει, για να ξαναδω την πατριδα που με γεννησε να ξαναζει τον ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΑ.. για να ξαναρθει το χαμογελο στα χειλια των παιδιων της, για να μπορει να ξανακανει ονειρα ο κοσμος της.

    Δεν ειμαι πολιτικος, δεν ειμαι νομοθετης ουτε ειδικος.. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. Ειμαι ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ..

    Δεν με αντιπροσωπευει πλεον ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ - δεν θελω να με ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο τους οποιους απο δεκαετιων ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ και ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.
    Δεν αναγνωριζω την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, δεν ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, θεωρωντας το ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατα ΕΜΕΝΑ και κατα των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.


    Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/p/blog-page_13.html#ixzz0zP0P0eXm
    Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://metsovitis.blogspot.com/2010/09/blog-post_8792.html
    Πολύ έξυπνη η χιουμοριστική ποίηση.
    Παπούτσι ρίξανε στη ΔΕΘ
    Στον Τζέφρυ τον ”ξεφτίλα”
    όμως αντί για παντοφλέ
    έπρεπε να’ναι …Αρβύλα !

    Ένας γιατρός το έκανε
    λεβέντης Εδεσσαίος ,
    και είπαν όλοι οι Έλληνες
    πως ήτανε ωραίος !

    Τον είπανε αναρχικό
    τον είπανε ρεμάλι,
    μα εγώ τον λέω άστοχο
    ( δεν πέτυχε κεφάλι …)

    Που δεν κατεύθυνε σωστά
    αυτό το παπουτσάκι
    κι ετσι φτηνά τη γλύτωσε
    το …Αμερικανάκι !!!

    Έλληνες πιάστε τ’ άρβυλα
    τσαρούχια με τη φούντα
    για να παλέψουμε μαζί
    να φύγει αυτή η χούντα !!!
    Βασίλης Κατσώρας
    Μέτσοβο 11/9/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 Σεπ 2010
    Είσαι και ψευταράκος, υποκριτούλη !

    Να αυτά δε γουστάρω η γυναίκα !

    Όταν γιαούρτωναν τον Ψωμιάδη, τα ΠΑΣΟΚικά μέσα, αλλάλαζαν από χαρά, όπως οι ορδές του Μωάμεθ, όταν μπήκαν στην πόλη.

    Όταν γιαούρτωναν τον Αλογοσκούφη, το ΠΑΣΟΚομπλογκ, έγραφε...

    "ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ".

    Όταν γιαούρτωναν τον Αντώναρο, μιλούσαν για "αποκάλυψη" και "Όσοι είδαν το περιστατικό έκαναν λόγο για πέντε (!) γιαούρτια που έφαγε ο κ. Αντώναρος ενώ όλη περιοχή έσκασε στα γέλια... "

    Ε, αυτό έγινε και χθες. Όσοι είδαν το περιστατικό έσκασαν στα γέλια.

    Υποκριτούληδες! Που, σας έπιασε τώρα ο καημός της σοβαρότητας. Τότε γιατί τσιρίζατε από χαρά και δεν ψάχνατε να βρείτε αν είναι βλαμμένοι αυτοί που πετούσαν τα γιαούρτια;

    Στου Νεοδημοκράτη την κεφάλα το γιαούρτι είναι "ακτιβισμός", ενώ στου Γιωργάκη την κασίδα, είναι "παγκόσμια συνομωσία των καπιταλιστικών ΜΜΕ που θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της σοβαρής μας χώρας και να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα;"

    cruella
    ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα το πρωί είδα στο ΜΕGΑ να κατηγορούν γιατί πέταξε το παπούτσι. Μήπως υπάρχει κανέναν βίντεο τι έκαναν οι ίδιοι δημοσιογράφοι σε ανάλογες περιπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΣΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ !!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ :<> ΤΙ ΥΠΑΙΝΙΣΕΤΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]