Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαχινίδης: Υπάρχουν σκέψεις για άνοδο του ΦΠΑ

  • Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανεβεί ο ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο 11% ο Υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Παράλληλα επανέλαβε τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον μηχανισμό αναδιανομής

Ο κ. Σαχινίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε τα εξής:
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Όπως γνωρίζετε, το μέτρο που περιλαμβάνεται μέσα στην συμφωνία είναι η μετάταξη του 30% των προϊόντων των αγαθών και των υπηρεσιών από τον συντελεστή του 11% στο 23% ή κάποιο ισοδύναμο μέτρο. Συζητήθηκαν πολλές προτάσεις, μία από τις οποίες ήταν και η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Όμως, η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης αντιμετωπίζει μια σειρά από τεχνικά προβλήματα, όπως να προσδιορίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να βοηθηθούνε, για να μπορέσουν να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα τα οποία θα προκύψουν. Γι’ αυτό μέχρι να διαμορφώσουμε, μέχρι να ετοιμάσουμε έναν μηχανισμό, με τον οποίο θα μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να βοηθηθούνε, το μέτρο αυτό αντικειμενικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Επομένως, θα εξετάσουμε τις υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι. Μία από τις προτάσεις είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα, όχι κατ’ ανάγκη αυτό που προβλέπεται μέσα στο μνημόνιο, δηλαδή ότι θα πάμε το 30% από το 11% στο 23%.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως ενιαίος ΦΠΑ;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Όχι, υπάρχουν κι άλλες προτάσεις. Ο Υπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο σύνολο αυτών των προτάσεων, μεταξύ των οποίων είναι, το σύνολο των προϊόντων που βρίσκονται στο 11% να το πάει σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή, αλλά όχι σε ενιαίο φορολογικό συντελεστή το σύνολο των προϊόντων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]