Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν οι Έλληνες θέλουν να έχουν αυτά που δεν έχουν πρέπει να κάνουν αυτά που δεν κάνουν

Τώρα ο Έλληνας προσπαθεί να βρεί τα πατήματα του μεταξύ της ψευδοευμάρειας , της καθεστωτικής προπαγάνδας και της εφιαλτικής πραγματικότητας της νέας Κατοχής

Δεν υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα που υπήρχαν σε προηγούμενες κοινωνικές φάσεις πια. Η ανασφάλεια από την είσοδο μεγαλύτερου αριθμού ξένων εντείνεται. Οι κοινωνίες αντέχουν μέχρι κάποιο ποσοστό. Μετά καταρρέουν στην ανασφάλεια. Ακόμη και οι ξένοι, ιδίας εθνικότητας, καταρρέουν στην ίδια ανασφάλεια. Υπάρχουν μελέτες γι’ αυτά.

Αρα ποιος να εργαστεί συλλογικά και τι συλλογικός στόχος να υπάρξει όταν έχει ξεφτίσει ο συνεκτικός ιστός της συλλογικότητας; Αυτό γίνεται με την απο-πατριωποίηση πως-να-το-πω, με τον υπερβολικό αριθμό ξένων, με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, με την επίπλαστη κοινωνικότητα των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων όπως το facebook, με την δια του δανεισμού ευμάρεια και κατανάλωση, με τον κομματικό έλεγχο πολιτεύματος και συνδικάτων, με την αποκοίμηση των ΜΜΕ.

Η κοινωνία μας δεν μπορεί να εκφραστεί συλλογικά. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αντιδράσει στο Μνημόνιο, με επάρκεια.

Θες δε θες να το πιστέψεις, αγαπητέ μου, η κοινωνία μας δεν το θέλει το μνημόνιο. Και ο πρωθυπουργός σαν ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ το εμφανίζει. Απλώς μας το δείχνει σαν μονόδρομο. Αλλά όχι ότι οι έλληνες επιθυμούν μνημόνιο και δεν βλέπουν άλλη λύση.

Δεν έχουν άλλη λύση.
Διότι το σύστημα αποκρύπτει τις λύσεις.

Ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται λόγω της τηλεόρασης και γενικά των ΜΜΕ. Γιατί ενδεχόμενες αντιδράσεις όταν έχουν ως περιεχόμενο τους ακόμα και την παραμικρή απειλή αλλαγής του υφιστάμενου status quo εις βάρος των κυρίαρχων ομάδων (στην Ελλάδα ας τους πούμε διαπλεκόμενους και λοιπό "προσωπικό") τότε ο μηχανισμός προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ κινητοποιείται ΑΜΕΣΑ σε δυο φάσεις: προληπτικά, με αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφαντία κάθε πιθανής κίνησης. Δεύτερον η κρατική μηχανή (κατασταλτική αλλά και θεσμική) στο βαθμό που είναι διαβρωμένη και υποδουλωμένη στα ως άνω διαπλεκόμενα συμπλέει μέσω διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών με τον ένα ή άλλον τρόπο.

Δεν σχολιάζω καν την εξωπραγματική υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών συντεχνιών που συμβάλλουν στην χειραγώγηση της λαικής οργής σε κρίσιμες στιγμές.

Απλά μας "ψεκάζουν" με επιστημονικά (έστω έντεχνα) κατασκευασμένες "ειδήσεις" μέσω της αποσιώπησης – διαστρέβλωσης – συκοφαντίας. Και για να γίνω πιο σαφής το βασικό στην παρούσα ήταν η καλλιέργεια του φόβου για την ατομική και συλλογική μας ύπαρξη. Όταν πια πάρθηκαν τα μέτρα και πραγματοποιήθηκαν οι "τομές" στην κοινωνία μπορεί άνετα το σύστημα μέσω του πρωθυπουργού να μας μιλά αναίσχυντα για την ανάγκη να καταπολεμήσουμε τον φόβο που μας έσπερναν μέχρι σήμερα απλόχερα τα προβατο ΜΜΕ.

Απλά σκεφτείτε τις αντιδράσεις αν υπήρχαν αλλα δυο κανάλια της εμβέλειας MEGA ALTER και τις αντίστοιχες ειδήσεις των 20:00 τις μετέδιδαν στο πνεύμα πολλών μη φιλοκυβερνητικών ιστολογίων... Θα πέταγαν παπούτσια στον ΓΑΠ ακόμα και οι σωματοφυλακές του μαζί με την… Άντα.

Η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια, που αργά ή γρήγορα οι “κυβερνώντες” θα ξεστρατίζουν προς την προδοσία, όπως πάντα (η μύγα στο σκ@τό θα κάτσει). Δικιά μας δουλειά, λοιπόν, είναι όταν το παρακάνουν να τους διαβολοστέλνουμε. Και να φέρνουμε άλλους. Όπως γινόταν πάντα στη “δημοκρατία” μας. Όπως έχει πάψει να γίνεται εδώ και καμια δεκαπενταριά χρόνια…

Ήρθε η ώρα ο μεταπολιτευτικός μπέμπης (όλοι εμείς) να μάθει να κοιμάται χωρίς την πιπίλα του. Η αρχή είναι δύσκολη: διάφοροι καλοθελητάδες κομματοπρεζέμπορες, του πιπιλίζουν τ’ αυτιά (“που πας, τι θα κάνεις χωρίς αυτούς, θα χαθείς χωρίς γκαπ”), αλλά ο μπέμπης μεγάλωσε. Πρέπει να μάθει να κοιμάται χωρίς την πιπίλα του.

Φτάνει πια. Φτάνει...

"…Κι εμείς; Οικόπεδα και Ι.Χ
ψυγεία, έπιπλα, τι-βι
κουτόχορτο με πληρωμή
και δίπλα φεύγει η ζωή!!!"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι μερες τους ειναι μετρημενες!!
    Οι προδοτες δεν επιβιωνουν ποτε!!
    Και ας τους υποστηριζει το οποιοδηποτε
    βοθροχουντοκαναλο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]