Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Παπανδρέου, οι βλάκες οι μισθωτοί και οι “μάγκες” οι φοροφυγάδες

Επί πολλούς μήνες ο Γ. Παπανδρέου μας πιπίλιζε τ’ αυτιά για τη νέα Ελλάδα που ήθελε να κτίσει, η οποία θα έχει κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, δε θα έκλεινε το μάτι στα λαμόγια, όλοι θα ήταν ίσοι και δεν θα επαναλαμβάνονταν τα λάθη του παρελθόντος. Ο λαός τον πίστεψε και τον ψήφισε, περιμένοντας να κάνει πράξη όλα όσα κ αινοτόμα, είχε πει ότι θα κάνει.

Πέρα από το γεγονός ότι με το Μνημόνιο αυτοαναιρέθηκε, το κακό είναι ότι επαναλαμβάνει τα λάθη των προκατόχων του σα να μην πέρασε μια μέρα.

Πολιτικές και πρακτικές που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, επαναφέρονται από τον… καινοτόμο Γ. Παπανδρέου.

Η μαγική λέξη είναι «περαίωση» ή αλλιώς φορολογική αμνηστία για πάνω από 1 εκατ. φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων 10 ετών. Τι λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πάντα ότι το κάνει για τη φουκαριάρα τη χώρα του και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία:

Ολοι εσείς οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια που δεν πληρώνατε τόσα χρόνια τις υποχρεώσεις σας. Ολοι εσείς οι μπαταχτζήδες, οι κλέφτες και οι βασικοί φταίχτες της οικονομικής κατάρρευσης, περάστε από το ταμείο, πληρώστε ότι θα συμφωνήσουμε και πηγαίνετε σπίτι σας ήσυχοι ότι δεν θα σας το πάρουμε.

Κλείνοντας το μάτι στους φοροφυγάδες της δεκαετίας στέλνει το εξής μήνυμα ο κ. Παπανδρέου που μιλούσε για φορολογική δικαιοσύνη. «Εσείς τα κορόϊδα οι μισθωτοί που δηλώνετε τα πάντα, το ίδιο και εσείς οι συνταξιούχοι, πηγαίνετε στο διάβολο. Τώρα επιβραβεύω τους ασυνεπείς. Εσείς είστε οι μακάκες της υπόθεσης, αλλά εγώ θα χαϊδέψω τα λαμόγια».

Κι έτσι, με μια μόνο λέξη, «περαίωση», καταρρίπτεται το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών. Και ο κόσμος χωρίζεται στα δύο: Στους μακάκες και στους μπαταχτζήδες.

Στέλνει, όμως, κι άλλο μήνυμα. Ότι οι ασυνεπείς φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν το δρόμο τους και την πρακτική να μην πληρώνουν. Θα βρεθεί κάποιος στο μέλλον να κάνει μια περαίωση και να καθαρίσουν.

Και να θυμίσουμε ότι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν πολέμιοι αυτής της τακτικής. Αλλά φαίνεται ότι αποδεικνύονται ακόμη χειρότεροι.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα τριζουν τα κοκκαλα του Περικλη εξαιτιας της "σεισαχθειας" του ΓΑΠ!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]