Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση κατά της Ευρώπης από τον Γκιούλ

«Απαράδεκτη η εναντίωση στην

ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ»


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χαρακτήρισε την Κυριακή ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν η χώρα του ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξή της.
«Υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση (των Ευρωπαίων) για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία», υπενθύμισε ο Αμπ. Γκιούλ μιλώντας στον ξένο Τύπο, στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στη Συρία.
Η εναντίωση στην έναρξη της ενταξιακής πορείας «θα οδηγούσε στην παραβίαση των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την ΕΕ. Αυτό θα σήμαινε ότι οι αποφάσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία δεν ήταν ειλικρινείς, ότι οι αρχηγοί κρατών πήραν μια απόφαση που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές τους προθέσεις», δήλωσε αναφερόμενος κυρίως στη στάση της Γαλλίας.
«Αυτό θα ήταν απαράδεκτο», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε εκ νέου πριν από μερικές ημέρες τη διαφωνία του ως προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει «σύνορα».
Αλλά και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πρότασή της για μια προνομιακή σύμπραξη με την Τουρκία, χωρίς να γίνει η χώρα αυτή πλήρες μέλος της ΕΕ.
Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους των επίμονων προσπαθειών που καταβάλλει η Τουρκία και η κυβέρνησή της για να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Γκιούλ απάντησε ότι η Τουρκία είναι «μια χώρα που είχε λάβει τη θέση της σε όλα τα στάδια θεμελίωσης της Ευρώπης, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έκανε μεγάλες θυσίες για να προστατεύσει την ελεύθερη Ευρώπη», κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η χώρα εντάχθηκε στην Ατλαντική Συμμαχία το 1952 και έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1948.
«Πολλές χώρες που σήμερα είναι μέλη ή συζητούν για να γίνουν μέλη (της ΕΕ) υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, παραδείγματος χάρη, για να ενταχθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης», πρόσθεσε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δέν μας είπε όμως τί έκανε ή Τουρκία στόν Β παγκόσμιο πόλεμο! Τουμπεκί ψιλοκομμένο!
    Εκ βάθους Ελληνικής ψυχής,στό διάολο,μογγολομπουνταλοβάρβαροι,πού θέλετε καί Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]