Ερντογάν: Καλές οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα
Όπως με τον Σημίτη έτσι και με τον Καραμανλή
"Θετική" χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν τη στάση της Ελλάδος απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
"Η προσέγγιση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν "θετική", "οι σχέσεις ήταν πάντα καλές, και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε σημαντική ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Γκτανσκ, στην Πολωνία, όπου απάντησε στις αντιλήψεις αυτών που θέλουν να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε ότι "είχαμε καλές σχέσεις και παλαιότερα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη και τώρα, με τον αξιότιμο κ. Καραμανλή".
"Οι σχέσεις μας ήταν πάντα καλές και αυτή την στιγμή η Ελλάδα υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε", επανέλαβε ο κ. Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι "Η Κύπρος στέκεται μπροστά μας σαν εμπόδιο", αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του: "Θα το ξεπεράσουμε και αυτό", είπε.
Ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας κ. Σαρκοζί και της Καγκελαρίου της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ περί "προνομιακής εταιρικής σχέσης", είπε: "Πρόκειται για απολύτως αρνητικές προσεγγίσεις".
"Πρόκειται για θέσεις που διατυπώνονται εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τις εκλογές στη Γερμανία", είπε.
"Η Τουρκία δε θα αποτελέσει "βάρος" για την Ε.Ε., αλλά αντίθετα θα συμβάλει στο να αντιμετωπισθούν τα βάρη", είπε ο κ. Ερντογάν και καυτηρίασε την στάση που θέλει να αλλάξει τους κανόνες της ένταξης στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων."Είναι αδιανόητο και ανέντιμο να γίνονται αλλαγές των κανόνων και να προβάλλονται νέοι όροι, στην Τουρκία",είπε.
Τήν φωτογραφία τήν προσέχετε;Ο Καραμανλής κυττά κάτω,άβουλος καί ό άλλος τόν κρατά από τό χέρι καί τόν οδηγεί(ή τόν σπρώχνει;).
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κύριος (όσο μπορεί νά είναι Κύριος ένας Τούρκος)Ερδογάν νά γνωρίζη ότι,ΕΔΩ στήν Ελλάδα αφεντέυουν οί ΕΛΛΗΝΕΣ καί γιαυτό νά μήν είναι καί τόσο σίγουρος ότι θά πετύχη αυτά πού επιδιώκει,άλλωστε εμείς έχουμε τήν γοητεία τού νά είμεθα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ,γιά καλό δικό του άς μή τό ξεχνά.