Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη αναγνωρίζει και καταδικάζει την λαθρομετανάστευση στον ΟΑΣΕ


Στην Ελλάδα τι κάνει όμως;

Την ανάγκη υιοθέτησης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση, επεσήμανε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της δεύτερης και καταληκτικής Συνόδου του Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ με τίτλο «Διαχείριση της μετανάστευσης και η διασύνδεσή της με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή του ΟΑΣΕ», που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι.
Η κ. Μπακογιάννη είπε πως αντί της εσωστρέφειας και της φοβικής αντίδρασης, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι πολιτικές που κατατείνουν στην αντιμετώπιση ολοένα διογκούμενων προβλημάτων, όπως όσων αφορούν το περιβάλλον ή τη μετανάστευση.
Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ατζέντας της Ελλάδας, επισημαίνοντας την αυξημένη ροή μετανάστευσης που προέκυψε ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, καθώς και τη κλιματική αλλαγή, που όπως είπε, «έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στις μεταναστευτικές ροές».
Η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε πως η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή προέβλεψε ότι περίπου 150 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να μεταναστεύσουν μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
«Πέραν τούτου, το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», είπε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας πως «ο πολυσχιδής χαρακτήρας του επιτάσσει μια πιο επικεντρωμένη και πιο συντονισμένη απάντηση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας».
Εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η καταληκτική Σύνοδος του Φόρουμ θα καταφέρει να επιτευχθεί συμφωνία επί μιας σειράς απτών συστάσεων, επιτρέποντας έτσι να προλειανθεί το έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και συνέχιση των πρωτοβουλιών στον τομέα της μετανάστευσης.
Κι ενώ καλά τα λέει στους ξένους και στον ΟΑΣΕ η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, τηρεί σιγήν ιχθύος για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της λαίλαπας των λαθρομεταναστών δεν έχει παρθεί από την Ελληνική κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να θυμάται (που και που) πως συμμετέχει. Μάλιστα, η άνεση με την οποία κινούνται στο εσωτερικό της χώρας (και ιδιαίτερα στην Αθήνα) οι λαθρομετανάστες, έχει μετατραπεί σε θρασύτητα και πριν από λίγες ημέρες απαίτησαν από την Ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει κτίρια!!!
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις διαθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για το συγκεκριμένο θέμα, καλό θα ήταν όμως να τις δημοσιοποιεί προς τους Έλληνες πολίτες προκειμένου να τους κάνει κοινωνούς των σκέψεών της και δη των αποκρυφέστερων γύρω από το ακανθώδες πρόβλημα της εισόδου (και σπάνια της διέλευσης) των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. Ίσως θα ήταν καλό να της θυμίσουμε πως πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους όταν έπεσαν θύματα ληστειών από λαθρομετανάστες. Και εάν η κυρία Μπακογιάννη ξεχνάει, τότε καλό θα ήταν να θυμηθεί την τελευταία έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ όπου γινόταν ευθύς λόγος για μετακίνηση ομάδων τρομοκρατών μέσα από τα λαθρομεταναστευτικά κύματα.
Προσωπικά, δεν νομίζω ότι η κυρία Μπακογιάννη θέλει να συνδέσει το όνομά της με ανοχή απέναντι σε δολοφονίες, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο ανθρώπων ή ακόμη και με τρομοκρατικές ενέργειες και γενικότερα εγκληματικές πράξεις κατά Ελλήνων πολιτών ή πολιτών της διεθνούς κοινότητας. Θέλω να πιστεύω πως η σιωπή της θα σπάσει σύντομα και θα είναι καταλυτική για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και τον εν γένει ρόλο τους στα Ελληνικά δρώμενα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλά κάνουν και μας τη μπαίνουν οι τουρκαλάδες και όταν χάσουμε κανα νησάκι τότε θα τους δω να παρακαλάν τους αμερικανούς να μας βοηθήσουν.
    Ντρέπομαι για την κατάντια της χώρας μου διότι οι έλληνες είναι ίσως ο μοναδικός λαός που κατ εξακολούθηση κατηγορεί μυστικές λέσχες και λόμπυ για τα δικά του προβλήματα ενώ είναι οι ίδιοι ανίκανοι και καθυστερημένοι ώστε να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Μια ζωή στην ξεφτίλα ρε παιδιά γιατί??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί,αυτοί που είναι υπεύθυνοι με την εξωτερική μας πολιτική κλπ,να μην συνδέονται με λόμπι και διάφορους γνωστούς λομπίστες κλπ...Και έχουμε και αυτόν τον Σόρος που μπλέκεται παντού...Άμα είναι ανίκανοι,να παραιτηθούν...Αν όμως δεν είναι και υπηρετούν κάποια συμφέρονται,που συγκρούονται με τα συμφέροντα της πατρίδας μας,τότε πάει αλλού το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ή Κυρία νομίζει πώς ό Ελληνας τρώει χόρτο;
    1ον.γιατί απαραιτήτως ή παγκοσμιοποίησις έχει ώς αποτέλεσμα τήν λαθρομετανάστευσι;Μήπως γιατί δέν υπάρχουν πιά σύνορα καί όποιος θέλει,μπαίνει,βγαίνει;Αυτό όμως κανείς δέν μας τό είπε καί δέν μας ζητήθηκε ή γνώμη,πού σημαίνει ότι θά κάνω καί εγώ ό,τι νομίζω γιά νά απαλαγώ από τούς ανεπιθύμητους λαθραίους.
    2ον.Γιατί ή κλιματική αλλαγή(πού δέν τήν πιστεύω,διότι τήν θεωρώ τρομοκρατία τού κερατά)
    καταλήγει σέ μετακινήσεις πληθυσμών αναγκαστικά;
    3ον.Αν έχουν οικονομικά προβλήματα στίς χώρες τους,νά καθήσουν εκεί,νά επαναστατήσουν γιά νά πετύχουν ό,τι καί οί Ευρωπαίοι πέτυχαν μετά από τόσους αιώνες αγώνων,ή μήπως τά θέλουν έτοιμα;
    4ον.Ζούνε κάτω από τυραννίες,ή ξένο ζυγό;
    καί οί Ελληνες τί έκαναν τόσους αιώνες;εφυγε κανένας μας;Καί όταν φύγαμε μετανάστες,φύγαμε νόμιμα,καί αφού οί χώρες πού πήγαμε τό ζητούσαν.
    Ας αφήσουν τίς αηδίες διότι νά γνωρίζουν οί 300,ότι οί ευθύνες αρχίζουν όχι από τούς λαθραίους,αλλά από τούς επιτρέποντες ή από τούς ανεχομένους αυτή τήν καταστροφή τής πατρίδας.
    Οί λαθραίοι θά ακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]