Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό δικαστήριο ζητά την παραπομπή σε δίκη του Προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ

Κατηγορείται για πλαστογραφία!!!

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση απάτης, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα πολιτική αστάθεια τη χώρα.
Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ιδρυτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, εξελέγη πρόεδρος το 2007. Η υπόθεση απάτης ήρθε στην επιφάνεια της δεκαετία του ’90, όταν το Κόμμα της Ευημερίας, πρόγονος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος. Ως πρόεδρος ο κ. Γκιουλ έχει ασυλία.
«Είναι κανόνας του συντάγματος και του νομοθεσίας της Τουρκικής Δημοκρατίας ότι όλοι πρέπει να παραπέμπονται σε δίκη», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
Ο πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν καταδικάστηκε πριν από πέντε χρόνια για την ίδια υπόθεση, αλλά ο κ. Γκιουλ, που είχε τελέσει υπουργός επί της πρωθυπουργίας του, του έδωσε χάρη πέρυσι.
Η ασυλία του Προέδρου Γκιούλ μπορεί να τον προστατεύσει από μία πιθανή ποινή, όμως ταυτόχρονα αποδομείται το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο οποίος δεν είναι σε θέση (ή δεν θέλει) να υπερασπίσει τον εαυτό του, ως ίσος πολίτης, έναντι μιάς τέτοιας κατηγορίας.
Από παρατηρητές της τουρκικής πολιτικής σκηνής μια άποψη πίεσης, προς τον κύριο Γκιούλ αλλά και τον πρωθυπουργό Ερντογάν, που πηγάζει από το βαθύ κράτος της Τουρκίας και τις πιθανές του σχέσεις με υπηρεσίες ξένων ισχυρών κρατών, όπως για παράδειγμα η Γερμανία στην οποία ο πρόεδρος Γκιούλ πρόσφατα επιτέθηκε για τις απόψεις Μέρκελ σχετικά με την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πληρώνει ο Γκιούλ την θρασύτητά του που τον έφτασε στο σημείο να κάνει επιθετικές παρατηρήσεις προς την Γερμανία και την Γαλλία ή κάποιοι στο εσωτερικό της Τουρκίας βρήκαν την ευκαιρία για να δείξουν τις διαθέσεις τους απέναντι στο σύστημα εκκαθαρίσεων που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν κάτω από το βλέμμα του κυρίου Γκιούλ;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]