Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: «Ο κόσμος δεν τελειώνει με την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ»


Διακρατικές σχέσεις

με ίσες αρχές για όλους


Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, στην προσπάθεια να αποκρούσει τις επικρίσεις της Δύσης για την πολιτική της Ρωσίας στη Γεωργία.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τότε, κατά τη γνώμη μου, δεν θα κερδίσουν τίποτε», δήλωσε ο Πούτιν σε μία συνέντευξη προς το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Μια χώρα -εν προκειμένω η Ρωσία- που μπορεί να υπερασπισθεί την τιμή και την αξιοπρέπεια των πολιτών της, να προασπίσει τις ζωές τους... δεν μπορεί να απομονωθεί, παρά τη φαινομενικά επικρατούσα άποψη των εταίρων μας στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο κόσμος δεν τελειώνει με την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος εμφανίζεται να μιλά στα ρωσικά στη συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε σήμερα Παρασκευή.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έδρασε πλήρως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο υπερασπιζόμενη τη Νότια Οσετία, μα αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας στην οποία επιτέθηκαν οι γεωργιανές δυνάμεις το βράδυ της 7ης προς 8η Αυγούστου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει διεθνής κρίση.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση απωθώντας τα γεωργιανά στρατεύματα και προωθούμενη μέσα στο γεωργιανό έδαφος.

Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν θέλει να έχει τεταμένες σχέσεις με κανέναν, αλλά επιθυμεί όπως το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται σωστά και εξ ίσου.

«Επιθυμούμε καλές, γειτονικές, εταιρικού τύπου σχέσεις με όλους. Δεν έχουμε την πρόθεση να ακολουθήσουμε κάποιους ειδικούς δικούς μας κανόνες: επιθυμούμε όλοι να εργάζονται σύμφωνα με μία δέσμη κανόνων, γνωστών ως διεθνές δίκαιο», είπε ο Πούτιν.

«Δεν θέλουμε κανείς να παραποιεί αυτή την αρχή», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]