Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεντβέντεφ: Να γιατί αναγνωρίσαμε Οσετία και Αμπχαζία


Η Γεωργία αρνείτο να υπογράψει

συνθήκη για μη χρήση βίας στην περιοχή!


«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας δεν ήταν ένα βήμα που πάρθηκε ελαφρά τη καρδία ή χωρίς να λογαριαστούν οι συνέπειές του», αναφέρει σε άρθρο του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Γιατί προχωρήσαμε στην αναγνώριση της Οσετίας και της Αμπχαζίας

Σύμφωνα με το «πρόσωπο των ημερών» που έχει φέρει τα πάνω - κάτω στη διεθνή διπλωματία, οι συνέπειες της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας μετρήθηκαν με τον γνώμονα «της νηφάλιας κατανόησης» της κατάστασης στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία.

Το άρθρο του Μεντβέντεφ προσφέρει μια σύντομη ιστορική επισκόπηση του τι συνέβη ύστερα από την πτώση του κομμουνισμού στις περιοχές που περιβάλλουν τη σημερινή Ρωσία, μία από τις οποίες είναι και η Γεωργία.

Οπως αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος στο κείμενό του, περίπου 25 εκατομμύρια Ρώσοι είναι διασκορπισμένοι στις 14 πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σε μερικές από τις οποίες οι μειονότητες δεν έχαιραν του σεβασμού που τους έπρεπε. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η Γεωργία αμέσως (σ.σ.: μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ) αφαίρεσε την αυτονομία από τις αυτόνομες επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας».

Στη συνέχεια κάνει αναφορά σε όλα τα πιο πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή του. Μεταξύ αυτών σημαίνουσα θέση κατέχουν η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τους Δυτικούς παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις και η γεωργιανή άρνηση για υπογραφή συνθήκης για τη μη χρήση βίας στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η επίθεση των γεωργιανών στρατευμάτων στο Τσχινβάλι τη νύχτα της 7ης προς 8η Αυγούστου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]