Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ρώσος πρέσβης "καρφώνει" τη Ντόρα


Μπορεί η ανικανότητα


να είναι κληρονομική;


Καρφιά σε Ντόρα από τον Ρώσο Πρέσβη

Ο Ρώσος πρεσβευτής Α. Βντόβιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες για τις εξελίξεις στον Καύκασο, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη με δήλωσή της «καταδίκασε» την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, εξέφρασε με νόημα την «εκτίμηση για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων» και προσέθεσε ότι «οι δύο χώρες πρέπει από κοινού να προστατεύσουν τη σχέση τους» καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όπως είπε ότι το 80% των Ελλήνων υποστήριξε τις θέσεις της Ρωσίας.

«Γίνονται καμία φορά δηλώσεις που πρέπει να έχουν έναν αντικειμενικό χαρακτήρα», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής αναφέροντας ως παράδειγμα ότι όταν κάποιος καταδικάζει τη Ρωσία για την αναγνώριση της Ν. Οσετίας θα έπρεπε να έχει καταδικάσει με τον ίδιο τρόπο και τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο... Ο κ. Βντόβιν διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν εξέφρασε δυσφορία αλλά έθεσε «κάποιες ερωτήσεις (προς το υπουργείο Εξωτερικών) για την καλύτερη κατανόηση...».

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ενώ η κ. Μπακογιάννη είχε σπεύσει να «καταδικάσει» τη ρωσική κίνηση, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη χθεσινή συνάντησή του με τον Ισλανδό ομόλογό του κινήθηκε σε πολύ πιο ήπιο και ισορροπημένο κλίμα καθώς συνέδεσε την υπόθεση της Ν. Οσετίας με αυτήν του Κοσόβου περιοριζόμενος να τοποθετηθεί απλώς υπέρ της σταθερότητας. «Ανταλλάξαμε απόψεις για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γεωργία και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και δώσαμε έμφαση στην ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Κατά Αττίλα

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται και το μήνυμα που έστειλε ο Ρώσος πρεσβευτής για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο, καθώς δεν υπάρχει καμία αναλογία ανάμεσα στον Καύκασο και στην Κύπρο». Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι περιπτώσεις της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας είναι «sui generis» και ότι η χώρα του επιδιώκει λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και ως αποτέλεσμα των απευθείας συνομιλιών των δύο μερών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αναφέρθηκε και στο θέμα του αγωγού South Stream, η συμφωνία για την κατασκευή του οποίου επικυρώθηκε από τη Βουλή. Ο κ. Βντόβιν τόνισε ότι η συμφωνία συμφέρει και τις δύο πλευρές και αναφερόμενος βεβαίως στις αμερικανικές αντιδράσεις εξέφρασε την απορία του «γιατί τρίτες χώρες προσπαθούν να δίνουν εντολές» στις άλλες χώρες σχετικά με τις προμήθειες ενέργειας.

«Νομίζω ότι κανείς δεν πράττει εναντίον των συμφερόντων του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]