Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τον Γκρούεφσκι σειρά του Προέδρου των Σκοπίων να αρχίσει τις επιστολές!


Επιμένουν...

ταχυδρομικώς!

Ο Πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι απέστειλε το ψήφισμα για τους «πρόσφυγες των πολεμικών συρράξεων στην Ελλάδα, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου», το οποίο στις 27 Αυγούστου του 2008 υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών - μελών της ΕΕ, προς τα Κοινοβούλια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, του Καναδά και της Αυστραλίας, καθώς και προς τις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις των Διεθνών Οργανισμών (Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ, Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωκοινοβούλιο, Διακοινοβουλευτική Ένωση κ.λπ.).

Ο κ Βελιάνοφσκι, όπως και στις επιστολές που πρόσφατα απέστειλε, παρακαλεί τους ομολόγους του να καταβάλουν τις ανάλογες προσπάθειες για «την υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών -προσφύγων, καθώς επίσης και όσον αφορά στην κατάσταση της μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα».

«Δηλωτικό μιας στείρας προσκόλλησης σε μια στρεβλή, παραμορφωτική και ακραία ανάγνωση του παρελθόντος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος το ψήφισμα.

Το ψήφισμα ενέκρινε ομόφωνα η Βουλή της ΠΓΔΜ, δια βοής.

Τι αφορά το ψήφισμα

Το ψήφισμα προβλέπει η κυβέρνηση να παράσχει νομική υποστήριξη στους αποκαλούμενους «Αιγαιάτες- Μακεδόνες» για «την επιστροφή των απαλλοτριωμένων περιουσιών τους στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα», καθώς και «να ενημερώνει, κάθε έξι μήνες, τη Βουλή για την εξέλιξη της κατάστασης».

Το προσχέδιο του ψηφίσματος αυτού είχαν υποβάλλει στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2007, 11 βουλευτές, κυρίως από το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μέσω της οργάνωσης «Να μην ξεχάσουμε τα μέρη μας», η οποία λειτουργεί με γραφεία στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, άτομα τα οποία όπως λένε έλκουν την καταγωγή τους από τη Βόρειο Ελλάδα συγκεντρώνουν στοιχεία με σκοπό την προσφυγή τους σε διεθνή δικαστήρια.

Μέλη της οργάνωσης, έχουν ζητήσει και ζητούν, μέσω δικηγόρων, από τα υποθηκοφυλακεία των νομών της Βορείου Ελλάδας στοιχεία για τις περιουσίες τους. Ομως μέχρι τώρα οι απαντήσεις είναι αρνητικές, αφού οι νομάρχες και οι δήμαρχοι «δεν έχουν βρει στοιχεία που να τους συνδέουν με την περιοχή».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]