Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπους: Τον... "κρέμασαν" οι σύμβουλοι και οι υπηρεσίες του

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ


Στο πλευρό της Ελλάδας συντάχθηκαν Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να δηλώνει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, παραπέμποντας και στις ελληνικές ρίζες του, όπως είχε πράξει και μετά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. - Στήριξη διατύπωσαν το Λουξεμβούργο και η Ισλανδία. - Υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ, αλλά με κατανόηση στις θέσεις της Ελλάδας, εμφανίσθηκαν Ουγγαρία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Νορβηγία. - Κατά των ελληνικών θέσεων, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία. - Ουδετερότητα, τέλος, δήλωσαν Δανία και Βουλγαρία. Καναδάς, Βρετανία και Πορτογαλία δεν έλαβαν τον λόγο.
Αξίζει τον κόπο να επικεντρωθεί κανείς στη στάση του Μπους. Ο ίδιος ο Μπους βέβαια είναι πολύ πιθανό να μη ξέρει ούτε καν που βρίσκεται η Ελλάδα. όμως όταν κάνει ο πρόεδρος της υπερδύναμης το πρωί δηλώσεις επίσημες και το βράδυ αποδεικνύεται ότι δεν ήταν έτσι, καταλαβαίνουμε ότι κάποιες υπηρεσίες του είναι για κλάματα. Τώρα τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο.



Με το «κυκλοφοριακό» της Αθήνας παρομοίωσε εν ενεργεία Αμερικανός αξιωματούχος το κυβερνητικό και υπηρεσιακό χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αμερικανική πρωτεύουσα, για να υποδείξει κατά τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την, ομολογουμένως, διαλυμένη εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η επίσημη Ουάσιγκτον. ....
...Η ήδη εξαφανισμένη κυβέρνηση Μπους», τα στελέχη της οποίας «τρέχουν σαν τα ποντίκια» για να εξασφαλίσουν την επόμενη... «τρύπα» τους.
«Ολοι οι διπλωμάτες καριέρας αποχωρούν» από τα γραφεία Ευρώπης - Βαλκανίων και νοτιοανατολικών υποθέσεων - του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), λέγεται με έμφαση, για να υπογραμμιστεί, στον ίδιο τόνο, πως «το καλύτερο που όλοι αυτοί θα 'χουν να κάνουν είναι να διορθώσουν μέχρι να φύγουν τα λάθη του παρελθόντος».
Εν πάση περιπτώσει, από τον Αμερικανό πρώην αξιωματούχο επανελήφθη, προ των χθεσινών εξελίξεων, η παλαιότερη σκληρή διατύπωση του ίδιου πως «θα 'σαστε άξιοι της τύχης σας αν ενδώσετε, έστω και κατά μία σπιθαμή, σ' αυτόν τον απερχόμενο "θίασο σκιών"» («Ε», 12/2/08) και προσετέθη πως «παρ' όλες τις ΝΑΤΟϊκές φανφάρες, ουδείς στην Ευρώπη... από τους "μεγάλους"... παίρνει πραγματικά στα σοβαρά αυτή την (αμερικανική) κυβέρνηση...».

ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση στη FYROM θα υπάρξει μόλις επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχία Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.
Απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, αλλά και την ευχή «να επιλυθεί σύντομα το θέμα της ονομασίας», εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τζ.Μπους επρόκειτο να έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι ίσως η αποστολή των Σκοπίων φύγει «νωρίτερα» από το Βουκουρέστι.
Απογοήτευση και νευρικότητα προκάλεσε η απόφαση στην πλευρά των Σκοπίων. «Είναι μία τεράστια απογοήτευση. Μας είχαν πει ότι είχαμε κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνουμε αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη στρατιωτική συμβολή μας. Τιμωρούμαστε επειδή είμαστε Μακεδόνες», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ίβιτσα Μπότσεφσκι, σε ερώτηση εάν τα Σκόπια θα διακόψουν τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, απάντησε ότι όλες οι σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι το Τύπος της γειτονικής χώρας, μετά το ελληνικό βέτο. Η εφημερίδα «Βεστ» έχει υπέρτιτλο «Κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας» και κύριο τίτλο «Η Ελλάδα, ο μοναδικός μας εχθρός». Η «Ντνέβνικ», η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, κυκλοφορεί με τίτλο «Η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ».
Από Wolf
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]