Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βέτο το επέβαλε ο Ελληνικός λαός δείχνοντάς την δύναμή του

Οι πολιτικοί μας δεν μπορούσαν
να κάνουν αλλιώς επειδή
θα "έτρωγαν" οριστικά πόρτα

Σιγά μπας και ήταν ο Καραμανλής που έβαλε το VETO στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.. Με το 95% του ελληνικού λαού να θέλει το βέτο, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ;
Προσωπικά με ευχαρίστησε το ότι αυτή τη φορά βρέθηκαν και σύμμαχοι!
Διαβάζω στο in.gr (συγχαρητήρια για την πλήρη ενημέρωση!)
"....Εκτός των γνωστών θέσεων που διατυπώθηκαν από τις ΗΠΑ, υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και η Ισλανδία, ενώ αναφανδόν υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ τάχθηκε η Σλοβενία (προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ), η Τουρκία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία.

Υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ, αλλά με κατανόηση στις ελληνικές θέσεις εμφανίστηκαν η Γερμανία και το Βέλγιο (σημ. Μα και μείς ήμασταν υπέρ, αλλά με την προϋπόθεση της αλλαγης του ονόματος!). Λιγότερο θερμοί, αλλά στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ηγέτες της Δανίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας, ενώ απέφυγαν να πάρουν θέση οι ηγέτες του Καναδά, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Έχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως» ....."
Αυτόματα λοιπόν μου γεννιέται μια απορία: Εφόσον η Γαλλία ήταν από καιρό ΜΑΖΙ ΜΑΣ στο θέμα αυτό (δείτε κι εδώ), και ΜΟΝΟ Τούρκοι και ΣΛΑΒΟΙ εναντίον, τότε ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑ "ΘΡΙΛΕΡ";;; Και μόνο τον Σαρκοζί να βάζαμε μπροστά για βέτο, το θέμα θα είχε λυθεί.
Αρα ο πρωθυπουργός, έπαιξε καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, τα ΜΜΕ βοήθησαν (μιας και τους έχει βοηθήσει κι αυτός!) με το να μας αποκρύψουν στην ουσία ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εταίροι συμμερίζονται τις ελληνικές θέσεις και όλα πήγαν "μια χαρά". Ο Κωστάκης τώρα θα "ανέβει".
Μια άλλη διάσταση που βλέπω εγώ, είναι επιτέλους ένα καλό "χαστούκι" των Ευρωπαίων προς τον "αυτοκράτορα" που είχε λυσσάξει να μιλά για την ανάγκη να μπεί η "Μακεδονία" στο ΝΑΤΟ. Ευχάριστη έκλπηξη και η Ιταλία, ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Καναδάς, Βρεττανία και Πορτογαλία, "νίπτουν τας χείρας τους" και αποδεικνύονται κακομοίρηδες, αν και εδώ πάλι εξεπλάγην : Η Βρεττανοί διαχώρησαν τη θέση τους από το Μεγάλο αφεντικό! Surprise dear! Χώρια που οι Ευρωπαίοι άρχισαν να ξυπνάνε με την περίφημη διεύρυνση προς ανατολάς (Ουκρανία κλπ). Μυρίζονται επιτέλους σε τι φασαρίες θέλει να τους μπλέξει ο ξύπνιος ο αφεντικός με τη Ρωσία.. Μυρίζονται επίσης ότι πολύ θα ήθελε ο μπόσης (εκ του boss) να διαλύσει την ΕΕ...
Να δούμε ΤΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ θα βγάλει το ΝΑΤΟ και εννοώ, να δώ πως θα χρυσώσουν το χάπι που κατάπιαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές. Να μη ξεφτιλιστούν και τελείως!
Τη μπάλλα τώρα την έχουν οι Σκοπιανοί και προβλέπω σκοτωμό Προέδρου-Πρωθυπουργού, εθνικιστικές υστερίες του στιλ "αντίμετρα τώρα" και επιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις. Το τελευταίο καλό θα ήταν, μπας και το αποφασίσουν να ξεκουμπιστούν απο κεί. Το όφελος θα είναι διπλό: Οι επιχειρηματίες ΟΥΤΩΣ ή άλλως θα ζοριστούν όταν θα αρχίσουν τα όργανα στο Τέτοβο και καλύτερα θα είναι να τα μαζεύουν σιγά - σιγά από τώρα. Από την άλλη, θα μπεί επιτέλους μπρός και ο μεγάλος μοχλός πίεσης, το οικονομικό, στην υπηρεσία του "εθνικού συμφέροντος".
Τέλος, επειδή η ΝΕΑ ΤΑΞΗ εκνευρίστηκε, την βλέπω να "αμολάει" το λυσασμένο οθωμανικό σκυλί να μας δαγκώσει. Το ενδιαφέρον, βραχυπρόθεσμα ίσως, μεταφέρεται ανατολικά και ας ετοιμαζόμαστε για "εξ' ανατολών" παιχνίδια προκλήσεων και κρίσεων σε Θράκη και Αγαίο....
Επίσης επειδή θα εκνευρίστηκαν και οι ...Παρατηρητές του Ελσίνκι, ας ετοιμαστούμε για "εντατικοποίηση" των μηνύσεων κατά της "ρατσιστικής Ελλάδας" και αναζωπύρωση των δηλώσεων των ψευτομακεδόνων μειονοτικών.

Από Arcadia

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]