Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε μία νέα εποχή περιμένοντας τις αντιδράσεις των ΗΠΑ

Φοβού τους Έλληνες
(… και δώρα φέροντας)

Η προχθεσινή νύχτα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο γίγαντας έχει …..πήλινα πόδια. Μία νύχτα που ανήκει στην υστεροφημία του κ. Καραμανλή , την ιστορία της Ελλάδας αλλά και του ΝΑΤΟ που, μέχρι τώρα μετρά κάποιες υποσημειώσεις και αστερίσκους, αλλά όχι «Veto» σε στρατηγικούς σχεδιασμούς, όπως η διεύρυνση. Αν και ο όρος «Veto» δεν συμπεριλαμβάνεται στη διπλωματική ορολογία της Συμμαχίας, ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής έθεσε «Veto» και δρομολόγησε αυτό που διαμηνύει εδώ και καιρό σταθερά, ότι χωρίς λύση στο θέμα της ονομασίας δεν θα υπήρχε πρόσκληση.
Το ελληνικό «Veto» σφράγισε λοιπόν τη Σύνοδο αν και τα πράγματα από το πρωί έδειχναν ….άλλα από την πλευρά των Αμερικανών.
Προσερχόμενος στο Βουκουρέστι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζoρτζ Μπους χαρακτήρισε «ιστορική» την Σύνοδο, (αλλά όχι για τους λόγους που θα ήθελε όπως φάνηκε) και στην ομιλία του είχε εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στην ένταξη της Αλβανίας, της Κροατίας και της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Μπους έκανε αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων για να καταλήξει, ότι η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι χώρες της περιοχής πρέπει να... ανταμειφθεί και ότι ο ίδιος υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη και της «Μακεδονίας». Έδειχνε …..σίγουρος και με περίσσια αυτοπεποίθηση για την κατάληξη της υπόθεσης. Όσο όμως προχωρούσαν οι ώρες άρχισαν να ….. «τους ζώνουν τα φίδια» και τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τον …πλανητάρχη.
Έτσι αναγκάστηκε να ….μαζευτεί «κάτι τις» και το μεσημέρι να δηλώσει ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μια χώρα , αλλά ελπίζουμε να το ξεπεράσουμε»!!!
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όμως επέμεινε στην γραμμή του «Veto» , καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως των πιέσεων ο κ. Καραμανλής μέτρησε το βάρος της απομόνωσης( των παπαγάλων το …ανάγνωσμα) και εκείνο της υπαναχώρησης και επέμεινε στο «όχι».
Έτσι εμφανίστηκαν ( όχι …αναπάντεχα, αλλά γι`αυτά θα γράψω τις επόμενες ημέρες) σύμμαχοί των Ελληνικών θέσεων αναγκάζοντας την Αμερικανική διπλωματία σε μια …ταπεινωτική υποχώρηση και τελικά σε .…..«άτακτη φυγή».
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, έκρινε σκόπιμο να μη λάβει εκ νέου τον λόγο επί του θέματος.
Το σίγουρο συμπέρασμα που προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι ότι άλλα ……περίμεναν οι Αμερικάνοι , συνηθισμένοι στην πολιτική της….διπλωματίας μας στα Ίμια ,στην υπόθεση Οτσαλάν, των S-300 στην Κύπρο κλπ και άλλο ….μενού βρήκαν στο τραπέζι της Συνόδου.
Οι Αμερικανοί λοιπόν δεν πήραν αυτό που ήθελαν! Αυτό αποτελεί απόδειξη του τι κερδίζουμε κάθε φορά που φωνάζουμε ένα βροντερό ΟΧΙ!!! Για την αξιοπιστία της χώρας μας ,της πολιτικής ηγεσίας της, μα πάνω από όλα για την τιμή του λαού μας.( …κινδυνολογούντα …ύποπτα παπαγαλάκια που κρυβόσαστε τώρα;)
Όμως, ας μην εφησυχάζουμε. Ας σταματήσουν οι χοροί γιατί, από αύριο κιόλας ,η Αθήνα προβλέπεται να γίνει κέντρο ……διερχομένων. Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν, από τους .. «καουμπόηδες» των ΗΠΑ και προβλέπεται να γίνουν αφόρητες (…Dvds …σε …άλλη μορφή…).
Όμως, τώρα ξέρουν, για δεύτερη φορά μετά από το 2004 και το βροντερό ΟΧΙ στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, ότι καμιά φορά λέμε και όχι. Έτσι για αλλαγή!
Καιρός είναι να …..θυμηθούν λίγο και τα λόγια του Ατατούρκ. «Να φοβάστε τους Έλληνες όταν είναι ενωμένοι»!!!!!

Politis-gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]