Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιθετικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην κατεχόμενη Κύπρο


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του ιστολογίου μας, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν κινήσεις τεθωρακισμένων στην κατεχόμενη Κύπρο, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν την "θερμοκρασία" στα ύψη, αφού υπάρχουν ταυτόχρονα και οι θέσεις - δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με την γεώτρηση από τη Noble Energy και η γενικότερη αντιπαράθεση με το Ισραήλ.

Συγκεκριμενα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και σχετικά κοντά στην πράσινη γραμμή, τουρκικά τεθωρακισμένα κινούνται σε μεγάλους σχηματισμούς που "σπάνε" σε ίλες αρμάτων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επικοινωνία αξιωματικών τεθωρακισμένων (από τις ίλες) με τάγματα που υποστηρίζει η κάθε ίλη.

Στην ουσία έρχονται σε επαφή το τάγμα μαζί με την ίλη που θα το υποστηρίξει σε περίοδο επιχειρήσεων....

Δεν υπάρχει ακόμη προώθηση εφοδίων και κινητών χειρουργικών μονάδων προς τη γραμμή "αντιπαράθεσης"...

Αυτή προβλέπεται πως θα είναι η αμέσως επόμενη κίνηση στη σκακιέρα και είναι από τις τελευταίες κινήσεις πριν τις επιχειρήσεις (αν αυτές γίνουν)...

Όλα αυτά αποτελούν ψυχολογικές πιέσεις (ψυχολογικός πόλεμος) των τούρκων προς τους ελληνοκύπριους και ίσως να αποτελούν τα κύρια αίτια που οδήγησαν τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια να ζητήσει από την εθνοφρουρά να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν θεωρείται διόλου απίθανο οι Κύπριοι να "τραβήξουν πίσω" στο θέμα των γεωτρήσεων, οπότε και το σκηνικό της ΑΟΖ ενδέχεται να αμφισβητηθεί και να δημιουργηθούν θέματα που θα άπτονται των Ελληνικών συμφερόντων στην γειτνιάζουσα Ελληνική ΑΟΖ που βρίσκεται νοτίως του Καστελλόριζου...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. na se vlepoume pio syxna sto forum kosta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδου η Ροδος...ιδου και το πηδημα !!!!!
    Μονο ετσι θα δουμε ,ποσο κοτες ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αχριστόφιας θα κάνει πίσω προθύμως,αν του το ζητήσουν οι Ισραηλινοί,αν όμως τον ενθαρρύνουν,θα εμμείνει.Τώρα,αν εμμείνει και τον ''αδειάσουν'',δεν θα είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Κύπρος θα φάνε άδειασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI KΥΠΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΟΝΑΧΑ ΕΑΝ ΠΙΕΣΘΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΝΑΚΙΟΥ....ΤΌΤΕ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΑΓΕΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΝΙΚΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΝΑΚΙΩΤΟΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μας κλασουν μια μαντρα αρ....ια!!! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!! αν τολμουν ας κουνηθουν τα μεμετια...τους περιμενουμε με ανοικτες αγκαλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. na eimaste ligo pio sovaroi????? kamia kinisi den egine kai den ginete!!!!!! o kathenas to konto tou kai to makri tou!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είμαστε λίγο πιό σοβαροί; Όταν δημοσιεύω κάτι και το υπογράφω, το έχω ΔΙΠΛΟτσεκάρει και αφήστε τις αηδίες και την σπέκουλα που καλογυαλίζει τις παρωπίδες. Περίμενε να σου το πούνε στα δελτία ειδήσεων των 8 και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Από εκεί και πέρα, δική μου υποχρέωση είναι να μεταφέρω την αλήθεια και την αγωνία κάποιων που παίζουν τις ζωές τους για να μπορείς εσύ να ψάχνεις την σοβαρότητα. Μέχρις εδώ. Δεν επιτρέπω στις κουτσομπόλες που περιδιαβαίνουν στα διάφορα forums να αμφισβητούν αυτό που ξέρω πάρα πολύ καλά. και οι συγκεκριμένες κουτσομπόλες καλά θα κάνουν να αφήσουν τα πατριωτικά ψευδώνυμα, γιατί από αυτά καρφώνονται για τον ρόλο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το τελευταίο σχόλιο (για τους εθνικάρες κουτσομπόλες) σαφέστατα δεν αφορά και τον προηγούμενο σχολιαστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι κουτσομπόλες γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιες ποιές είναι και τον ρόλο που παίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωνσταντίνε,

    δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που γράφεις και τα οποία αναφέρονται σε γεγονότα όπως οι κινήσεις τουρκικών αρμάτων στη Κύπρο. Είμαι βέβαιος ότι κάποιες ασφαλείς πληροφορίες έχεις για να γράφεις κάτι τόσο συγκεκριμένο.

    Επέτρεψέ μου όπως να διαφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την τελευταία παράγραφό σου η οποία δεν αναφέρεραι σε κανένα γεγονός αλλά σε δικές σου υποθέσεις.

    Γράφεις: 'Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν θεωρείται διόλου απίθανο οι Κύπριοι να "τραβήξουν πίσω" στο θέμα των γεωτρήσεων, οπότε και το σκηνικό της ΑΟΖ...'

    Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές γιατί οι "υποθέσεις" σου πρέπει να είναι πάντα "πεσιμιστικές" και να ρίχνουν το ηθικό του Ελληνικού λαού;;;;;

    Οπως είναι πιθανόν όπως γράφεις οι Ελληνο-Κύπριοι να υποχωρήσουν στο θέμα των γεωτρήσεων, υποθέτω ότι είναι πολύ πιο πιθανόν οι Τούρκοι να βάλουν την ουρά στα σκέλια βλέποντας ότι δεν τους πέρνει να κάνουν κίνηση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσσία, Ευρ. Ενωση.

    Γιατί λοιπόν δεν γράφεις αυτό που είναι πολύ πιο πιθανόν και ανεβάζει και το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων αλλά παρουσιάζεις αυτό με το οποίο η Τουρκία κερδίζει πόντους στον ψυχολογικό πόλεμο;;;;

    Δεν έχω καμμιά αμφιβολία για τις αγνές σου προθέσεις αλλά υποθέτω συμφωνείς ότι άλλο οι φόβοι και οι ανησυχίες του πολεμιστή (ιδιαίτερα οι ατεκμηρίωτες) και άλλο ο δημόσιος λόγος του προς τους άλλους πολεμιστές...

    Ιάσων Κιανός
    (Καθημερινός καλόπιστος αναγνώστης σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συγκεκριμένη παράγραφος γράφτηκε από την εμπειρία των S-300 και την στάση που επέδειξε η τότε κυπριακή ηγεσία. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως υπάρχει και σήμερα ίδιος πανικός. Πολύ φοβάμαι πως εάν υπάρξει στιγμή "σκέψης" από το Ισραήλ, ο Χριστόφιας θα αποχωρήσει άμεσα απο τα δικαιώματα που του δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και πάλι, επειδή πιστεύω πως η όλη υπόθεση έχει γίνει με στόχευση την Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελλόριζου, πιστεύω πως το "μπαλάκι" θα έρθει στην Ελλάδα και θα σαρώσει τους ανίκανους που μας κυβερνούν... στην άλλη περίπτωση θα δημιουργηθεί μία τεράστια γκρίζα ζώνη (προσφιλής στην σημερινή κυβέρνηση) η οποία ΘΑ συζητηθεί στο μέλλον. Και αυτό θα αποτελέσει την αρχή πολλών δεινών και πολύ φοβάμαι την αρχή μεγάλης σύγκρουσης στο μέλλον, για την οποία θα είμαστε και υπαίτιοι... Απλά περιμένω τις εξελίξεις. Για την Κύπρο, φοβάμαι την "συγκυρία" και την δεύτερη σκέψη των Ισραηλινών (κι αυτό γιατί δεν με έχουν πείσει πως θέλουν ένα μόνο κομμάτι, μία μόνο γεώτρηση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]