Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστόφιας: "Η εθνοφρουρά θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη"


Μετά από χρόνια εγκατάλειψης της Εθνοφρουράς τώρα που τα πράγματα "σφίξανε" ακόμα και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει ότι "Επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, που αποσκοπούν σε εκφοβισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)".

Μετά από αυτή τη δήλωση γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο "βαριά" είναι η κατάσταση στη Μεγαλόνησο από άποψη ασφάλειας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είπε ο κ. Χριστόφιας, η Εθνική Φρουρά πρέπει να αναδείξει τις αρετές και τις αξίες της υπευθυνότητας και της συνειδητής πειθαρχίας και να είναι αξιόπιστη και αξιόμαχη αποτρεπτική δύναμη.

Μιλώντας το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, υποστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουμε χαρεί ούτε δέκα χρόνια ηρεμίας. Μια οι μπαμπέσηδες φονιάδες γείτονες, μια οι "προστάτες" από μακριά, και τώρα η διεθνής τραπεζομαφία, πώς να προκόψει μια χώρα με τόσα προβλήματα; Ύστερα λένε ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Είναι όλα ζήτημα ιστορικών συνθηκών. Και συνθήκες ευνοϊκές δεν μας άφησαν ποτέ να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]