Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χρυσοχοΐδης τα εγκαίνια, ο Γιώργος τη συνέντευξη... Ποιός κυβερνά τελικά τη χώρα;


Mε την μισή Ελλάδα μαζεμένη έξω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να παραστεί, να συνομιλήσει με ανθρώπους και θα δώσει συνεντεύξεις, αλλά και να μιλήσει στον ελληνικό λαό.

Κι όμως! Ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει τα εγκαίνια κι ούτε θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου στον αγιασμό.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν θα γίνει στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, όπως κάθε χρόνο, αλλά στην αποθήκη Γ’ του Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί μάλιστα θα γίνει και το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο φυσικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο το ανοιχτό Υπουργικό με κάμερες σε απευθείας μετάδοση.

Ο Γ. Παπανδρέου θα προσπαθήσει να αποφύγει τα μέρη που δεν μπορούν να έχουν ασφάλεια για τον ίδιο και δεν μπορούν να είναι 100% ασφαλής ο αστυνομικός κλοιός.

Έτσι, ο αγιασμός με τα εγκαίνια που γίνονται στα γραφεία της Helexpo, δεν θα μετεγκατασταθεί σε άλλο σημείο, αλλά θα γίνουν το Σάββατο το πρωί με την παρουσία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα έχει καμία συνάντηση εκτός από τον Γιάννη Μπουτάρη στις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και μια ώρα αργότερα θα συζητήσει με τους φορείς της πόλης.

Η μόνη δραστηριότητα του Γιώργου Παπανδρέου για αύριο, Σάββατο, θα είναι η ομιλία του στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, στις 8 το βράδυ, στους παραγωγικούς φορείς, δηλαδή σε ένα ακροατήριο που θεωρείται ελεγχόμενο και δεν θα υπάρξουν έκτροπα.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των αστυνομικών αρχών, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5500 αστυνομικοί και ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι η φετινή δύναμη που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, θυμίζοντας μέρες Συνόδου Κορυφής του 2003.

Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ’ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, σχεδιάζεται να αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος.

Εξάλλου, κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.

Ο -γαλλικής κατασκευής- μεταλλικός φράχτης δεν θα αποτελέσει τη μοναδική «καινοτομία» της ΕΛ.ΑΣ. στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ. Όπως έγινε γνωστό, στη Θεσσαλονίκη θα «ανηφορίσει» και ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Το θωρακισμένο όχημα, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Αυτό που προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές είναι η κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι, το απόγευμα του Σαββάτου, έχουν προγραμματίσει τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις (στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και σχεδιάζουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα αποτελούν οι οπαδοί του Ηρακλή, που θα πραγματοποιήσουν τη δική τους πορεία, αντιδρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στον υποβιβασμό της ομάδας του από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ.

Πάντως, η εφαρμογή των μέτρων τάξης άρχισε ήδη με περιπολίες και εντατικούς ελέγχους, ενώ τις επόμενες ώρες καταφθάνουν σταδιακά στη Θεσσαλονίκη διμοιρίες ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης δυνάμεις δικυκλιστών Δέλτα και ΔΙΑΣ από την Αθήνα και περιφερειακές πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Κομμένες οι ταβέρνες και οι έξοδοι για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη

Απαγορευτικό εξόδου και δημοσίων εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη επέβαλε ο Παπανδρέου όχι βέβαια για να μην τους δει ο κόσμος να διασκεδάζουν, αλλά για να μην τους δει και τους πλακώσει στο ξύλο… Πρέπει να αποφευχθούν τα περυσινά παρατράγουδα, λέει το Μαξίμου, από την άλλη όμως αν οι Θεσσαλονικείς δεν… δουν στην Αριστοτέλους τον Σκανδαλίδη, τον Λοβέρδο , τη Διαμαντοπούλου και ένα σωρό ακόμη που έστρωσαν πέρυσι στο κυνήγι, θα κατευθυνθούν μαζικά εναντίον του ίδιου του Παπανδρέου, όσο κι όπου κι αν κρυφτεί.

Φαύλος κύκλος δηλαδή.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στην αποθήκη του λιμεναρχείου της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει αντί για το Βελλίδειο. Καλά δεν ντρέπονται το ρεζιλίκι τους να προφυλάσσονται έτσι από τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]