Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπροστά στην Ελληνική Χιροσίμα...

  • Το Περλ Χάρμπορ, η μεσαία τάξη και η... Ελληνική Χιροσίμα!

Οι Αμερικανοί δεν είχαν εμπλακεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως την ημέρα που η Ιαπωνία (στις 7 Δεκεμβρίου 1941) εξαπέλυσε σφοδρή αεροπορική επίθεση στον στόλο της που ήταν ελλιμενισμένος στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης. Τη συνέχεια μάλλον την ξέρουν και τα παιδιά που πάνε τώρα στο δημοτικό. Η Ουάσινγκτον κήρυξε τον πόλεμο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και μερικές μέρες αργότερα κατά της Γερμανίας και της Ιταλίας. Την Τρίτη (6 Σεπτεμβρίου) ο «εσωτερικός εχθρός» χτύπησε ύπουλα την υπό πτώχευση Ελλάδα βομβαρδίζοντας εξαντλητικά τη Μεσαία Τάξη (τη ραχοκοκαλιά του Εθνους)· στοχεύοντας με ακρίβεια σε μισθούς, σε χαμόγελα, σε εργασιακά δικαιώματα, σε ζωές καθημερινών απλών ανθρώπων, που βρίσκονται σε απόγνωση τα τελευταία δύο χρόνια βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς (με περικοπές, έμμεσους και άμεσους φόρους), καθώς διαπιστώνουν πλέον ότι είναι πρακτικά αδύνατο να συνεισφέρουν έστω και κατά ένα ακόμα ευρώ υπέρ μιας άθλιας κυβέρνησης, που βύθισε την πατρίδα στο σκοτάδι επενδύοντας στο ψέμα, χωρίς να νοιάζεται για τίποτα πέρα από την ευμάρεια των προβεβλημένων στελεχών της!

Θυμηθείτε (σας παρακαλώ!) το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου από το «έγχρωμο» Καστελόριζο. «Θα χρειαστεί να κάνουμε θυσίες για να ορθοποδήσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε». Θυμηθείτε το Μνημόνιο 1, που το ψήφισαν (όσοι το ψήφισαν) χωρίς καν να το... διαβάσουν, κατηγορώντας μάλιστα τον Σαμαρά (που είπε ΟΧΙ!!!) για... επικίνδυνα παιχνίδια!

Θυμηθείτε την καταιγίδα που ακολούθησε στα νοικοκυριά που έβλεπαν ότι δεν... βγαίνουν, την ανεργία που εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγους μήνες, τα κλειστά μαγαζιά της γειτονιάς σας, την ακρίβεια που συνεχίζει να καλπάζει (με τους μαυραγορίτες που ζουν ανάμεσά μας), τα παιδιά μας (το μέλλον μας) που σύντομα θα κληθούν να περάσουν από casting Αυστραλών εργοδοτών -οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα- για... μετανάστες.

Θυμηθείτε τη διάλυση της Παιδείας (όλων των βαθμίδων) από την Αννα Διαμαντοπούλου κατ' εντολήν της τρόικας. Θυμηθείτε τους νόμους του Λοβέρδου για να... σκοτώσει το «πολυδάπανο» ΕΣΥ, θυμηθείτε την ανατριχιαστική δήλωση του ίδιου (που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!) πως «δεν επιτρέπουμε στα Ταμεία να χορηγούν τα ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς, επειδή δεν υπάρχει σάλιο». Θυμηθείτε που ζήταγε από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να φέρνουν μαζί τους γάζες, σύριγγες μιας χρήσεως, βαμβάκι και οινόπνευμα που είναι εν ανεπαρκεία στα νοσοκομεία!

Και μετά ήρθε το Μεσοπρόθεσμο (των δακρυγόνων, των ασφυξιογόνων, των «πραιτοριανών» με τις ασπίδες και τα κλομπ). Ο πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του τηλεφωνικώς στον αρχηγό της Ν.Δ., ανακάλεσε μετά τις φωνές της... μαμάς του και του αδελφού Νίκου κι αναγκάστηκε να πέσει στην αγκαλιά του «Ιζνογκούντ» Ευάγγελου Βενιζέλου, που κατάφερε εντός μικρού διαστήματος να προαχθεί σε... ύπαρχο του «Τιτανικού» με διαρκή ζιγκ ζαγκ, παραπληροφόρηση, βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά κόλπα ξεπερασμένα.

Θυμηθείτε (σας παρακαλώ) τι ξύλο έπεφτε στο Σύνταγμα την ώρα που ψηφίζονταν στη Βουλή «το πρόγραμμα του Αίσχους» και ο Εφαρμοστικός με τις έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος και τον ΦΠΑ του 23%. Θυμηθείτε τι έλεγαν στην Ολομέλεια για να πείσουν τους βουλευτές τους.

Θυμηθείτε τι συνέβη μετά τη Σύνοδο Κορυφής (της 21ης Ιουλίου) όταν οι συνεργάτες του Δ' Ράιχ υπουργοί χειροκρότησαν όρθιοι τον Γιώργο, που χαμογελούσε ικανοποιημένος λες και πήρε την... Πόλη!

Θυμηθείτε πόσες φορές -το τελευταίο εξάμηνο- αισθανθήκατε ναυτία και τάση προς εμετό παρακολουθώντας τις ειδήσεις των οκτώ από τα καθεστωτικά κανάλια.

Θυμηθείτε τις διαρροές του ευτραφούς (θεσσαλονικάρχη) «Ναπολέοντα» πριν από μία εβδομάδα, ότι τα... έσπασε τάχα μου τα μεσάνυχτα με τους ελεγκτές των δάνειων δυνάμεων, θυμηθείτε την «πατέντα» του (με την «προσωπική διαφορά» που αποκάλυψε η «δημοκρατία» μας) για το Ενιαίο Μισθολόγιο, την γκάφα του με τις εγγυήσεις προς τη Φινλανδία και τις κουτές δικαιολογίες του, θυμηθείτε τι άτοπα πράγματα εκστομίζει στις... έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου που αρέσκεται να παραχωρεί ως... Μπενίτο Μουσολίνι.

Το Περλ Χάρμπορ έβαλε βίαια τις ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο! Η προχθεσινή καταιγίδα διαρκείας (όπως φιλάρεσκα εξαγγέλθηκε από τον αναπληρωτή του κρυπτόμενου πρωθυπουργού) θα βάλει στον πόλεμο ακόμα και τους φιλήσυχους μισθοσυντήρητους, που παρατηρούν με τρόμο (και πανικό) το πορτοφόλι τους να αδειάζει!

Οι στρατιές των απελπισμένων σύντομα θα πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες. Φοβισμένα ανθρωπάκια -που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους να κατέβουν σε διαδηλώσεις- θα βρεθούν με ένα καδρόνι στα χέρια να συγκρούονται με αστυνομικούς, που διαβιούν επίσης στα όρια της φτώχειας εκτεθειμένοι σε χίλιους κινδύνους. Το κίνημα της «χαμένης αξιοπρέπειας» θα τα σαρώσει όλα! Το προσχεδιασμένο πλιάτσικο εις βάρος της πατρίδας μας προφανώς και ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα έχουμε (τηρουμένων των αναλογιών) στο πιο ηλιόλουστο «οικόπεδο» της Μεσογείου (στο πιο εύφορο, στο πιο αγαπημένο) μια νέα Χιροσίμα! Ετσι συμβαίνει πάντα όταν εκδικείται η Ιστορία...

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλή η σύγκριση. Θα ήταν ακόμη πιο πετυχημένη αν προσθέταμε ότι η ιστορία του Περλ Χάρμπορ αποδείχθηκε στημένη απάτη. Ακόμα και Αμερικανοί ιστορικοί έχουν αποδείξει ότι η Ουάσιγκτον έψαχνε αφορμή για να ρημάξουν την οικονομία της Ιαπωνίας. Το ίδιο στημένη ήταν και η δική μας "κρίση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]