Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία σώζει την Κύπρο, χωρίς... μνημόνιο!

  • Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τα γνωρίζει αυτά, αφού έχει ορκιστεί να μην έχει καμία σχέση με Ρώσους... Έτσι δεν είναι κύριε πρωθυπουργέ;

Η Κύπρος κάνει αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα, ή καλύτερα αρνήθηκε να κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Για να καλύψει το πρόβλημα ρευστότητας που έχει, ούτε Μνημόνια ούτε τίποτα: Απλά παίρνει δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία! Αυτό επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου», είπε και διευκρίνισε ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου.

«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχουμε εντοπίσει και διαπραγματευόμαστε και με άλλες φιλικές προς την Κύπρο χώρες».

Ο κ. Καζαμίας δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα συνομολογηθεί η συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο είπε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποιες ασήμαντες ως προς την αίσια κατάληξη της συμφωνίας λεπτομέρειες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ανεξάρτητα από τη σύναψη του οποιουδήποτε δανείου, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο θα συνεχίσουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο υπουργός επέμεινε πάντως το πρωί, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι οι όροι δανεισμού είναι ευνοϊκοί και δεν δημιουργούν εξάρτηση στη Ρωσία.

Σύγκρινε μάλιστα τη χορήγηση δανείου με τις ρωσικές καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες και υποστήριξε ότι το εν λόγω δάνειο δεν δημιουργεί περισσότερη εξάρτηση απ' ότι αυτές.

Kαι άμα θέλει η Τουρκία ας απειλήσει την Κύπρο...

Ο Παπανδρέου ακούει ή έχει πολύ θόρυβο στην Θεσσαλονίκη;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Έτσι γίνεται όταν αγαπάς την πατρίδα σου. Παρά τις αμερικανοκίνητες προβοκάτσιες, το "αυθόρμητο" κίνημα των 1000 "αντικαθεστωτικών" που αμέσως ανέλαβε δράση (μα δεν βαρέθηκαν το ίδιο σενάριο;), την αυτόματη υποβάθμιση από τους μαφιόζικους "οίκους", ο ηγέτης μιας μικρής χώρας επιμένει και αρνείται να την παραδώσει στους λύκους που περιμένουν απ' έξω. Έτσι γίνεται πάντα όταν έχεις ελληνική ψυχή μέσα σου.

    Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες μέρες. Αλλά ακόμα κι όταν θα τους βλέπουμε να έχουν φορέσει μια προβιά αρνιού για να μας ξεγελάσουν, όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο θα είναι για μάς μιάσμα, και τίποτε δεν θα τους ξεπλύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι και οι 300 ξεφτυλισμενοι!!
    Οσο πιο γρηγορα τους ξεφορτωθουμε τοσο το καλυτερο!
    Οι εξελιξεις στη Μεσογειο δεν γινεται να μας προσπερνουν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεπλυνει ποιους;
    Τον αραπη κι αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας.
    Τελειο με την περιπτωση του κοινοβουλευτικου σαξωνικου
    πολιτικου καθεστωτος.
    Δεν υπαρχει αλλος δρομος,ειναι μονοδρομος,πρεπει να πεταχτουν στο καιαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]